Kød på grillen til nybegyndere

Stil spørgsmål relateret til gas-grillen
Brugeravatar

Emneforfatter
sylle
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Kød på grillen til nybegyndere

Indlæg#1 » 29. maj 2013, 17:38

Svinefilet med stegte kartofler på, Sunwind Minnesota Smart 4000

Vi har netop fået denne monster grill, efter kun at have ejet små kulgrill´s :!:
Til gæsterne lørdag overvejes der svinefilet med bacon om, samt små forkogte kartofler, samt grønt på grillen.
Må dog erkende at jeg ikke er helt med på hvordan, hvorledes, hvorfor osv :-)
Jeg tænker at grønt og kart. skal i en stanniolbakke.
Filetén er jeg dog i tvivl om den bare skal direkte på eller i en grillbakke..
Og nu til grillen, den har 4 brændere, skal de alle 4 være tændt, skal jeg gå efter termometeret på grillen osv osv [smilie=bluecolorz5_pdt_07.gif]

Håber der er en venlig sjæl, da vi nu har besluttet at kaste os ud i "mere mad på grillen " ;-)
Mvh Sylle
Sylle


Sunwind Minnesota Smart 4000


MegaO
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1504

Re: Sv: Kød på grillen til nybegyndere

Indlæg#2 » 29. maj 2013, 20:21

Tillykke med din nye grill :)

Du har fint fat i at kartofler og grønt er en god idé at have i foliebakke(r).. (ved indirekte i måske 30-40 min. Ved et par hundrede grader)

Svinefileten i svøb, ville jeg smide på indirekte i 1 time ved 200 gr. Ca. :)
Dvs. Bare 2 brændere tændt.. Burde være rigeligt (nu kender jeg ikk grillen, men ja..)

Så kan det ikke gå helt galt for dig :)
Held og lykke! ;)
BGE XL + Mini
Auplex Mini
Weber Smokey Joe 37 cm. m. 2-delt JBI Støbejernsrist.
Weber OTP 57 cm. x2
Weber Q100

At grille er ikke en hobby, men en livsstil ;)


deha
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1316

Re: Kød på grillen til nybegyndere

Indlæg#3 » 29. maj 2013, 20:59

sylle skrev:Svinefilet med stegte kartofler på, Sunwind Minnesota Smart 4000

Vi har netop fået denne monster grill, efter kun at have ejet små kulgrill´s :!:
Til gæsterne lørdag overvejes der svinefilet med bacon om, samt små forkogte kartofler, samt grønt på grillen.
Må dog erkende at jeg ikke er helt med på hvordan, hvorledes, hvorfor osv :-)
Jeg tænker at grønt og kart. skal i en stanniolbakke.
Filetén er jeg dog i tvivl om den bare skal direkte på eller i en grillbakke..
Og nu til grillen, den har 4 brændere, skal de alle 4 være tændt, skal jeg gå efter termometeret på grillen osv osv [smilie=bluecolorz5_pdt_07.gif]

Håber der er en venlig sjæl, da vi nu har besluttet at kaste os ud i "mere mad på grillen " ;-)
Mvh Sylle


Tillykke med uhyret .1%¤
Jeg ville grille den indirekte, med de yderste brænderne tændt. Kunne forestille mig de skal stå halvt tændt for at ramme ca 200 grader. Du bliver nød til at vende den 1 eller flere gange manuelt, for at baconen bliver ordenligt hele vejen rundt. Med hensyn til tiden, så bliver man nød til at bruge et termometer for at ramme den ønskede temp. Men mit bud er ca 45 minutter. Lige en svinefilet tager ikke skade af at ramme 65 grader syntes jeg.
Dennis

Old Buddy Bbq

Weber Spirit E-320 Premium med rotisserie og støbejerns riste

Wsm 37

Houston Pellet grill

Brugeravatar

Emneforfatter
sylle
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: Kød på grillen til nybegyndere

Indlæg#4 » 29. maj 2013, 22:05

Tak for hjælpen, vil bare kaste mig ud i det, med forhåbentlig en smagsoplevelse :lol:
Sylle


Sunwind Minnesota Smart 4000


MegaO
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1504

Re: Sv: Kød på grillen til nybegyndere

Indlæg#5 » 29. maj 2013, 22:21

Det er også det man lære af, hvis du laver fejl, lære du af dem, hvis du ikke lave fejl er det jo bare kanon! :)
BGE XL + Mini
Auplex Mini
Weber Smokey Joe 37 cm. m. 2-delt JBI Støbejernsrist.
Weber OTP 57 cm. x2
Weber Q100

At grille er ikke en hobby, men en livsstil ;)


TOK
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 67

Re: Kød på grillen til nybegyndere

Indlæg#6 » 29. maj 2013, 22:37

Hejsa, og tillykke med grillen, den bliver du glad for! :)

Har selv en magen til, og bliver brugt til det hele, kan snildt knalde den op på 350+ til pizza, og ellers er jeg meget tilfreds!

Som der bliver skrevet holder den sig fint omkring 200°C ved lige omkring 1/2 gas på hver af de yderste brændere! Min står på overdækkede terrasse, og har ok læ, så ved ikke helt hvor vindfølsom den er!

Vil anbefale dig at købe dækken til den, da den er lidt modtagelig over for flyverust! Vil ligeledes anbefale dig rotisserie, det fungerer, købte selv ved davidsenshop! Men køb for gudskelov den til 220v.

Ang. dit kød, som tråden egentlig gik på,vil jeg nok bruge en stegeholder med an drypbakke under, har haft en mindre brand i fedtopsamleren fordi jeg ikke havde en bakke under! Har lige smidt et billede på hvordan jeg gjorde sidst med kalkunbryst!

ImageUploadedByTapatalk1369859837.319217.jpg


Held og lykke med grillen, håber du bliver glad for den!!

Hilsen

Thomas!!
Vedhæftede filer
ImageUploadedByTapatalk1369859757.104457.jpg

Brugeravatar

Emneforfatter
sylle
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: Kød på grillen til nybegyndere

Indlæg#7 » 29. maj 2013, 22:50

Vores står også på en overdækket terasse, men vi vil alligevel have et dækken, og en mindre gasflaske åbenbart, da vores 11 kg ikke kan stå inde i den, hvilket er lidt øv :-(
Ang. tilbehør, skal jeg vist lige lure lidt i Davidsen, når nu man har sådan et monster kan man jo ligeså godt få det bedste ud af den [smilie=bluecolorz5_pdt_08.gif]

Vedr. stegetermometeret, ja nu spørger jeg måske lidt dumt, men er det er vel ikke inde i kødet hele tiden?
Sylle


Sunwind Minnesota Smart 4000


MegaO
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1504

Re: Sv: Kød på grillen til nybegyndere

Indlæg#8 » 29. maj 2013, 23:20

Stegetermometerens probe er inde i kødet under hele tilberedningen jo :)
BGE XL + Mini
Auplex Mini
Weber Smokey Joe 37 cm. m. 2-delt JBI Støbejernsrist.
Weber OTP 57 cm. x2
Weber Q100

At grille er ikke en hobby, men en livsstil ;)

Brugeravatar

Emneforfatter
sylle
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: Kød på grillen til nybegyndere

Indlæg#9 » 30. maj 2013, 07:17

Tak, så har jeg ikke flere spørgsmål :P
Sylle


Sunwind Minnesota Smart 4000


MegaO
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1504

Re: Sv: Kød på grillen til nybegyndere

Indlæg#10 » 30. maj 2013, 09:02

Hehe :p
BGE XL + Mini
Auplex Mini
Weber Smokey Joe 37 cm. m. 2-delt JBI Støbejernsrist.
Weber OTP 57 cm. x2
Weber Q100

At grille er ikke en hobby, men en livsstil ;)

Brugeravatar

phl009
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104

Re: Kød på grillen til nybegyndere

Indlæg#11 » 30. maj 2013, 11:29

TOK skrev:Hejsa, og tillykke med grillen, den bliver du glad for! :)

Har selv en magen til, og bliver brugt til det hele, kan snildt knalde den op på 350+ til pizza, og ellers er jeg meget tilfreds!

Som der bliver skrevet holder den sig fint omkring 200°C ved lige omkring 1/2 gas på hver af de yderste brændere! Min står på overdækkede terrasse, og har ok læ, så ved ikke helt hvor vindfølsom den er!

Vil anbefale dig at købe dækken til den, da den er lidt modtagelig over for flyverust! Vil ligeledes anbefale dig rotisserie, det fungerer, købte selv ved davidsenshop! Men køb for gudskelov den til 220v.

Ang. dit kød, som tråden egentlig gik på,vil jeg nok bruge en stegeholder med an drypbakke under, har haft en mindre brand i fedtopsamleren fordi jeg ikke havde en bakke under! Har lige smidt et billede på hvordan jeg gjorde sidst med kalkunbryst!

ImageUploadedByTapatalk1369859837.319217.jpg


Held og lykke med grillen, håber du bliver glad for den!!

Hilsen

Thomas!!


Undskylder lige på forhånd at jeg stjæler tråden lidt.. :-)

@ TOK

Hvad er det for et stegethermometer du har på billederne?

Leder efter lys og lygte efter noget andet end de weber thermometre jeg har. Det ser ud til der er en kraftig samling mellem ledning og probem på dit.

Er det vandtæt ved ledningen?
Med venlig hilsen,
Phillip

Weber Genesis E-330
Weber OTG 57
Weber Smokey Joe
Borniak UW-70 røgeovn


TOK
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 67

Re: Kød på grillen til nybegyndere

Indlæg#12 » 30. maj 2013, 21:19

Har lige smidt en tråd omkring netop dette stegetermometer, håber du kan bruge svaret, ellers skriver du bare.!

viewtopic.php?f=81&p=268497#p268497

Tilbage til "Gasgrill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 48 gæster