Flæskesteg oooog ikke sprød svær!!

Stil spørgsmål relateret til gas-grillen
Brugeravatar

Emneforfatter
The Smoker
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 422

Flæskesteg oooog ikke sprød svær!!

Indlæg#1 » 9. dec 2012, 10:58

2 flotte kamstege med reminicenser af ben i Outdoorchefen.
Begge stege gået godt og grundigt efter for check af svær-ridsning.
Begge stege gnedet godt og grundigt med groft salt.
Grillet ved 160-70 grader - lidt højere da vi nærmer os kernetemp. på 65.
Stegene placeret skrå med indlæg af alu-vulker.
Utrolige saftige og velsmagende - men øv øv øv - sværen blev alligevel ikke ordentlig sprød :oops:
Måtte lige snyde og kørte grill i ovnen for sværens skyld.
Hvad pokker kan man gøre mere for at opnå den perfekte svær :?: :?: :-D
The Smoker
"Among my most powerful childhood memories is the seductive scent of sweetly-sauced ribs sizzling and crisping on Dad's grill."
citat Meathead's website: Amazing Ribs

Brugeravatar

Kizz the cock
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 607

Re: Flæskesteg oooog ikke sprød svær!!

Indlæg#2 » 9. dec 2012, 11:16

Du skal nok prøve med en lidt højere temperatur, jeg ville gå op til 180 Gr.
Chef de friture

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Flæskesteg oooog ikke sprød svær!!

Indlæg#3 » 9. dec 2012, 11:23

Jeg ville faktisk gå op til 225-250 så du får en flot boblet svær men selvfølgelig først til sidst.
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)


Cata
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1061
Kontakt:

Re: Flæskesteg oooog ikke sprød svær!!

Indlæg#4 » 9. dec 2012, 12:40

gundersen skrev:Jeg ville faktisk gå op til 225-250 så du får en flot boblet svær men selvfølgelig først til sidst.


Enig og det ville helt sikkert give sprøde svær. Resten af tiden kan den sagtens laves ved 160 grader.

/Jacob

Brugeravatar

ggf
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1617
Kontakt:

Re: Flæskesteg oooog ikke sprød svær!!

Indlæg#5 » 9. dec 2012, 13:35

Jeg læste et sted, tror det var i (idenyt) at det var en sikker måde at pensle med Øl
Har ikke prøvet ,men vil da selv give det et forsøg næste gang
Senest rettet af ggf 9. dec 2012, 13:37, rettet i alt 1 gang.
Med Venlig Hilsen

Jacob

Billede Billede

Vinder af udfordring nr 4. Bedste lam 2008

Brugeravatar

Emneforfatter
The Smoker
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 422

Re: Flæskesteg oooog ikke sprød svær!!

Indlæg#6 » 9. dec 2012, 13:36

ggf skrev:Jeg læste et sted, tror det i (idenyt) at det var en sikker måde af pensle med Øl
Har ikke prøvet men vil da selv give det et forsøg næste gang

Lyder spændende .1%¤
The Smoker
"Among my most powerful childhood memories is the seductive scent of sweetly-sauced ribs sizzling and crisping on Dad's grill."
citat Meathead's website: Amazing Ribs

Brugeravatar

Dejbjerg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 523

Re: Flæskesteg oooog ikke sprød svær!!

Indlæg#7 » 9. dec 2012, 15:06

Herhjemme har vi konstateret at det eneste der virker for os er:

- En flæskesteg i ordentlig størrelse (helst kamsteg) - så må resterne gå til pålæg og sandwich.
- Start ( ! ) med at give stegen 250gr. til sværen er boblet op og er helt sprød.
- Tag stegen af og sænk temp. til 150 og på med stegen til ønsket kerne temp.
- Hvile i min. 15 (uden noget over)

Det bliver super saftigt og selvfølgelig sprødt - og så er det dejligt nemt at styre :)

(det skal selvfølgelig lige siges at vi kun har kamado/BGE og jeg har aldrig rigtigt grillet på andet, så ved ikke om det er muligt at få en weber ned i temp. på samme måde)
/Lena

Nu med blog: www.frkbbq.dk
Like min facebook side og få updates fra bloggen www.facebook.com/frkbbq

Medlem, samt dommerudd. v. KCBS
Medlem af WBQA

Grillpark: Big Green Egg, samt weber

Brugeravatar

Emneforfatter
The Smoker
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 422

Re: Flæskesteg oooog ikke sprød svær!!

Indlæg#8 » 9. dec 2012, 15:40

Det er jo lige den omvendte verden Dejbjerg - men hvorfor ikke - det prøver jeg da bare næste gang :-D Jeg griller jo bl.a. i en Outdoorchef Montreux gas-grill - så det bliver ikke noget problem at ramme de temperaturer du nævner - tak for tippet .1%¤
The Smoker
"Among my most powerful childhood memories is the seductive scent of sweetly-sauced ribs sizzling and crisping on Dad's grill."
citat Meathead's website: Amazing Ribs


Jacob Rungsted
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 20

Re: Flæskesteg oooog ikke sprød svær!!

Indlæg#9 » 9. dec 2012, 18:02

Herhjemme har vi stor succes med at ridse sværen godt, gnide godt med salt, og så smøre med rigeligt alm. eddike. Min kone lavede 9 kg. flæskesteg i går på en lejr, godt nok i en ovn, men helt sprød svær på alle 9 kg.
Det er vores trick til god sprød svær. Eddiken kan man ikke smage når stegen er færdig.
_____________________
/Jacob

-Weber Smokey Joe
-Weber OTG 57
-Weber Genesis E-320
-Dancook bålsted
-Primo Oval Junior


MegaO
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1502

Re: Sv: Flæskesteg oooog ikke sprød svær!!

Indlæg#10 » 10. dec 2012, 06:54

I bund og grund er hemmeligheden rigeligt med salt og så et par sølvpapirskugler under den ene side så stegen(e) ligger skrå og fedtet kan rende fra sværerne :) Tricket med øl læste jeg også i idenyt og fungere også ok ;)

Sendt fra min GT-I9300 med Tapatalk2
BGE XL + Mini
Auplex Mini
Weber Smokey Joe 37 cm. m. 2-delt JBI Støbejernsrist.
Weber OTP 57 cm. x2
Weber Q100

At grille er ikke en hobby, men en livsstil ;)


ErnstS
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 339

Re: Flæskesteg oooog ikke sprød svær!!

Indlæg#11 » 10. dec 2012, 07:00

Der er mange måder at gøre det på, igår så jeg en udsendelse med Jamie Oliver, han smurte noget olivenolie oven på sværen efter de var saltede for at "kickstarte" det som han sagde.

Personligt hælder jeg også til at give den fuld skrald fra starten og så skrue ned efterfølgende.

Mvh Ernst

Brugeravatar

Dejbjerg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 523

Re: Flæskesteg oooog ikke sprød svær!!

Indlæg#12 » 10. dec 2012, 07:14

The Smoker skrev:Det er jo lige den omvendte verden Dejbjerg - men hvorfor ikke - det prøver jeg da bare næste gang :-D Jeg griller jo bl.a. i en Outdoorchef Montreux gas-grill - så det bliver ikke noget problem at ramme de temperaturer du nævner - tak for tippet .1%¤


Tricket er "tyvstjålet" fra guruen ;)
/Lena

Nu med blog: www.frkbbq.dk
Like min facebook side og få updates fra bloggen www.facebook.com/frkbbq

Medlem, samt dommerudd. v. KCBS
Medlem af WBQA

Grillpark: Big Green Egg, samt weber

Brugeravatar

Emneforfatter
The Smoker
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 422

Re: Flæskesteg oooog ikke sprød svær!!

Indlæg#13 » 17. dec 2012, 18:21

Ja jeg kunne s.. ikke lige nære mig for at bringe lidt mere ved til bålet :-D
Har lige sakset nedenstående afsnit fra dagens Jyllands Post. Ja hvis ikke man er forvirret i forvejen - så bliver man det måske af dette:

PERFEKT JULEMAD

Jyllands-Posten har sat kokken Michael Larsen fra Svineriet i Aarhus stævne for at få hans bedste råd til den bedste julemiddag.

"I dette indslag afslører kokken, hvordan der kommer sprød svær på flæskestegen - med garanti.

Sådan gør du:
Skær kanterne helt ud - ellers bliver sværen ikke sprød
Husk salt og peber
Stegen skal være tør - ellers damper den i stedet for at stege
Put vand under stegen - det giver damp, som gør sværen sprød
Hæld væde på under stegning
Stegen skal ligge vandret - ellers bliver sværen ikke sprød. Fyld op med sølvpapir, så den bliver jævnt stegt
Slut af med at banke på sværen, når den er stegt. Det skal lyde lidt, som når man banker på en egetræsdør" :-D :roll:
The Smoker
"Among my most powerful childhood memories is the seductive scent of sweetly-sauced ribs sizzling and crisping on Dad's grill."
citat Meathead's website: Amazing Ribs

Brugeravatar

Dejbjerg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 523

Re: Flæskesteg oooog ikke sprød svær!!

Indlæg#14 » 17. dec 2012, 18:39

The Smoker skrev:Ja jeg kunne s.. ikke lige nære mig for at bringe lidt mere ved til bålet :-D
Har lige sakset nedenstående afsnit fra dagens Jyllands Post. Ja hvis ikke man er forvirret i forvejen - så bliver man det måske af dette:

PERFEKT JULEMAD

Jyllands-Posten har sat kokken Michael Larsen fra Svineriet i Aarhus stævne for at få hans bedste råd til den bedste julemiddag.

"I dette indslag afslører kokken, hvordan der kommer sprød svær på flæskestegen - med garanti.

Sådan gør du:
Skær kanterne helt ud - ellers bliver sværen ikke sprød
Husk salt og peber
Stegen skal være tør - ellers damper den i stedet for at stege
Put vand under stegen - det giver damp, som gør sværen sprød
Hæld væde på under stegning
Stegen skal ligge vandret - ellers bliver sværen ikke sprød. Fyld op med sølvpapir, så den bliver jævnt stegt
Slut af med at banke på sværen, når den er stegt. Det skal lyde lidt, som når man banker på en egetræsdør" :-D :roll:


Men tilberedt på hvad?? Der er stor forskel på om man steger i ovn, på grill eller på keramikgrill :)
/Lena

Nu med blog: www.frkbbq.dk
Like min facebook side og få updates fra bloggen www.facebook.com/frkbbq

Medlem, samt dommerudd. v. KCBS
Medlem af WBQA

Grillpark: Big Green Egg, samt weber

Brugeravatar

Emneforfatter
The Smoker
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 422

Re: Flæskesteg oooog ikke sprød svær!!

Indlæg#15 » 17. dec 2012, 19:02

Dejbjerg skrev:
The Smoker skrev:Ja jeg kunne s.. ikke lige nære mig for at bringe lidt mere ved til bålet :-D
Har lige sakset nedenstående afsnit fra dagens Jyllands Post. Ja hvis ikke man er forvirret i forvejen - så bliver man det måske af dette:

PERFEKT JULEMAD

Jyllands-Posten har sat kokken Michael Larsen fra Svineriet i Aarhus stævne for at få hans bedste råd til den bedste julemiddag.

"I dette indslag afslører kokken, hvordan der kommer sprød svær på flæskestegen - med garanti.

Sådan gør du:
Skær kanterne helt ud - ellers bliver sværen ikke sprød
Husk salt og peber
Stegen skal være tør - ellers damper den i stedet for at stege
Put vand under stegen - det giver damp, som gør sværen sprød
Hæld væde på under stegning
Stegen skal ligge vandret - ellers bliver sværen ikke sprød. Fyld op med sølvpapir, så den bliver jævnt stegt
Slut af med at banke på sværen, når den er stegt. Det skal lyde lidt, som når man banker på en egetræsdør" :-D :roll:


Men tilberedt på hvad?? Der er stor forskel på om man steger i ovn, på grill eller på keramikgrill :)


Ja der rammer du jo nok ned i det der er helt centralt ved tilberedningsmetoderne Dejbjerg - så i sidste ende bliver det som jo sådan set det der er det allerbedste og mest spændende ved at grille - learning by doing - .1%¤ - så lad os nu se om vi ikke alligevel ender op med en sprød svær her til jul. :-D
The Smoker
"Among my most powerful childhood memories is the seductive scent of sweetly-sauced ribs sizzling and crisping on Dad's grill."
citat Meathead's website: Amazing Ribs


belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Flæskesteg oooog ikke sprød svær!!

Indlæg#16 » 17. dec 2012, 19:15

jeg er helt enig med Dejbjergs metode.
Fuld knald på til en start (uanset om det er ovn eller grill) og så er det fuldstændig ligemeget med og koge sværen først.
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Tilbage til "Gasgrill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 9 gæster