weber Q100

Stil spørgsmål relateret til gas-grillen

Emneforfatter
Michaelsjepsen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 78

weber Q100

Indlæg#1 » 21. maj 2007, 17:11

Hej

Kan det lade sig gøre at stege en hel steg på en weber q100 ??

Michael

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#2 » 21. maj 2007, 17:50

Ja, hvorfor ikke, men det kommer vel an på hvor stor den hele steg er :)
Hvad for kød er det? Gris, okse, lam???
Angus


Emneforfatter
Michaelsjepsen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 78

Indlæg#3 » 21. maj 2007, 18:59

Oksekød, og nej det skal kun være til 2 eller 3 mennesker.

Skal man bruge en steg holder, eller skal den ligge direkte på risten. Og hvordan med direkte varme, er det godt ?


Meyer
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 968

Indlæg#4 » 21. maj 2007, 19:28

Direkte varme er ikke så godt til en steg, da den vil blive brændt udvendigt før den er klar indvendigt.

For at kunne grille inddirekte, skal du være istand til at styre din varme, så den ikke rammer stegen direkte, - heraf navnet inddirekte.

Det tror jeg ikke du kan på en Q 100, da den skal have to brændersystemer for at kunne køre inddirekte.

Jeg er dog helt ny på gas markedet, har selv lige købt en Q-300, så måske andre vil hjælpe, og måske korrigere mig.
Med venlig hilsen

-Meyer


VinceWe
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 10

Indlæg#5 » 21. maj 2007, 20:20

Jeg er også ny gasgriller (Q300), men som jeg har set det på udstillingsmodeller, er der en P-brænder i Q100 - den samme som i Q300, der dog yderligere har en midterbrænder - jeg mener, det betyder at der kan steges indirekte i Q100, lige som støbejernspladen kan transformere varme til "direkte grillning", selv om der ikke er en midterbrænder.

Min erfaring med Q300 er, at den er god til indirekte stegning.

Så det tror jeg også kan lade sig gøre på Q100! :)

hilsen

VinceWe


Nielsen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 206

Indlæg#6 » 21. maj 2007, 20:33

Smid stegen i en stegholder i en bradepande. Så er det indirekte.
Eneste problem er om der er plads i låget (højde) ?


jank
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 32

Indlæg#7 » 21. maj 2007, 20:38

Der var vist nogle herinde på forumet, der tidligere har nævnt stegholderen i forbindelse med en Q100. Den kan holde stegen fri af den varme rist.

Det er nok lidt det samme princip som den rist man kan købe til en Cobb-grill - den hæver også bare kødet en centimeter op fra grillpladen.

Men selvom du bruger stegholderen er det nok en god idé ikke at køre med fuld skrald på Q100'eren.


Emneforfatter
Michaelsjepsen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 78

Indlæg#8 » 22. maj 2007, 09:20

Vil der være varme nok i en weber Q100 ??

Låget slutter ikke tæt, der er en lille åbning i hver side.


sonnym
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 560

Indlæg#9 » 22. maj 2007, 10:19

Hej Michael

Det kan sagtens lade sig gøre, det med stegholderen er en god ide, men kan også laves uden, prøv at se dette indlæg jeg har lavet, det er en BabyQ, som vist nok er det samme som en Q100, det blev rigtig godt.

http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic ... ampingmenu

Go' fornøjelse
/Sonny
Nylig tilbagevendt Weberfreak...

Rigtige Weberfreaks har brændsår, og elsker det :-)


Emneforfatter
Michaelsjepsen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 78

Indlæg#10 » 22. maj 2007, 12:21

Hej

Ja det ser lækkert ud. Det vil jeg afprøve i weekenden.

Tak for hjælpen !

Michael


Thunder_Dog
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 20

Indlæg#11 » 29. jun 2007, 22:03

Davser :-)
Jeg har også en Weber q 100.
Hvis du har købt det transportable bord til din grill, kan du købe 2 bordplader til som lukker de huller i siden delvist.
håber det kan bruges....
Mvh Jesper

Tilbage til "Gasgrill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 28 gæster