Spørgsmål om WSM og PID controller

Stil spørgsmål relateret til din kul-/briketgrill

Emneforfatter
NH73
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 20

Spørgsmål om WSM og PID controller

Indlæg#1 » 4. aug 2019, 19:04

Hej der ude.

Jeg lavede PP på WSM i weekenden. Resultatet blev supergodt, men undervejs havde jeg dog problemer med temperaturen, der ikke var stabil. Så jeg måtte justere spjæld i bunden fra halvt til helt åbne (temp faldt til 85 grader hen over natten). Efter 16 timer faldt temperaturen til 70 grader, så jeg fyldte på med en helt grillstarter tændte heat beads. Det stabiliserede temperaturen. Til at starte med brugte jeg en hel pose Heat Beads og Minionmetoden. Jeg efterfyldte som sagt og grillen stod i læ. Nu hvor kul er slukket, så kan jeg at ca. 25% virker som om de ikke har været tændt.

Spørgsmålene er nu:

1) Hvordan kan Minionprocessen gøres mere stabil?
2) Er det normalt at Heat Beads drosler ned efter 16 timer?
3) Er det bedre at bruge snakemetoden end Minion?
4) Kan en pit controller (f. eks. Flame Boss) løse problemet ved at styre ventilationen bedre?

På forhånd tak for hjælpen!

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1461

Re: Spørgsmål om WSM og PID controller

Indlæg#2 » 4. aug 2019, 19:17

Prøv at tjekke guruen guide. Det er dog på trækul og ikke briketter, men jeg tror du kan læse flere gode tip. Der er også nogle naturlige årsager til at temperaturen stiger og falder.


viewtopic.php?f=42&t=17893
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Emneforfatter
NH73
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 20

Re: Spørgsmål om WSM og PID controller

Indlæg#3 » 4. aug 2019, 19:52

Tak Treblach.

Den kendte jeg ikke og den er jo genial. Jeg ved nu at mit heat beads problem kaldes Kinasyndromet.


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 721

Re: Spørgsmål om WSM og PID controller

Indlæg#4 » 6. aug 2019, 11:10

Jeg har benyttet snake metoden mange gange i en alm. 57'er.
Men måske bliver den ikke varm nok til WSM.

Men ellers kunne man nok bygge en ring mere og få mere varme med snake.

Tilbage til "Kul-/briketgrills"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 20 gæster

cron