Side 1 af 1

Kul der oser mindst muligt.

: 7. jun 2018, 17:58
af xzxz
Hej alle.

Jeg er ude efter kul/briketter der ryger mindst muligt.
Nogle der har erfaringer med det?

Re: Kul der oser mindst muligt.

: 7. jun 2018, 22:03
af Christian1986
Briketter ryger generelt mindst - jeg foretrækker (blandt briketter) heat beads, som dog er ret dyre (men brænder længe).

Jeg griller dog altid selv op trækul - det er efter min opfattelse klart at foretrække. :-) Jeg bruger TBS Grillshops eget mærke - de er super gode (og meget neutrale): https://www.tbsgrillshop.dk/Shop/tilbeb ... 10-kg.aspx

Re: Kul der oser mindst muligt.

: 8. jun 2018, 12:33
af Cyberguyen
Næsten alle kul og briketter ryger meget under opstart.

Så hvis man ikke ønsker minimal røgsmag overført til kødet, så skal man sørge for at alle briketter er tændt helt op før man griller.

Re: Kul der oser mindst muligt.

: 8. jun 2018, 13:30
af xzxz
Mange tak for svar til jer begge. Jeg havde da helt glemt Heat beads, - dem vil jeg få fat i igen...
Grunden til at jeg er ude efter briketter/kul der ikke ryger, er dels af hensyn til naboer der er tæt på, - og dels fordi jeg selv har nogle dårlige lunger,der ikke tåler røgen. Men smagen af røg elsker jeg :-)

Re: Kul der oser mindst muligt.

: 8. jun 2018, 14:06
af Fuglsang
Hej XZXZ

Jeg synes, at Nature briketterne oser lidt mindre end andre, og Flambé fra Fakta m.fl. oser lidt mere end andre, ganske uvidenskabeligt

Re: Kul der oser mindst muligt.

: 8. jun 2018, 15:34
af Djon
Jeg bruger TBS' grillkul og sammen med en Looftlighter giver det minimalt med røg ved optænding. Specielt Looftligheren gør en stor forskel fremfor alm. optændingsposer. Og så er grillen klar på max 10 minutter. Det er sgu fedt.

Re: Kul der oser mindst muligt.

: 9. jun 2018, 11:03
af Cata
Landmann restaurationstrækul. De bedste jeg har prøvet på markedet. Bruges bl.a. af de fleste michelin restauranter fordi de selv vil styre smagen og ikke have uønsket smag fra brændsel.