Briketter ryger generelt mindst - jeg foretrækker (blandt briketter) heat beads, som dog er ret dyre (men brænder længe).
Jeg griller dog altid selv op trækul - det er efter min opfattelse klart at foretrække. Jeg bruger TBS Grillshops eget mærke - de er super gode (og meget neutrale): https://www.tbsgrillshop.dk/Shop/tilbeb ... 10-kg.aspx
Mange tak for svar til jer begge. Jeg havde da helt glemt Heat beads, - dem vil jeg få fat i igen... Grunden til at jeg er ude efter briketter/kul der ikke ryger, er dels af hensyn til naboer der er tæt på, - og dels fordi jeg selv har nogle dårlige lunger,der ikke tåler røgen. Men smagen af røg elsker jeg
Jeg bruger TBS' grillkul og sammen med en Looftlighter giver det minimalt med røg ved optænding. Specielt Looftligheren gør en stor forskel fremfor alm. optændingsposer. Og så er grillen klar på max 10 minutter. Det er sgu fedt.
Landmann restaurationstrækul. De bedste jeg har prøvet på markedet. Bruges bl.a. af de fleste michelin restauranter fordi de selv vil styre smagen og ikke have uønsket smag fra brændsel.