rød farve og dårlig smag

Stil spørgsmål relateret til din kul-/briketgrill

Emneforfatter
onkela
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

rød farve og dårlig smag

Indlæg#1 » 29. maj 2018, 22:32

jeg har et par gange som begynder forsøgt at grille større stykker kød over længere tid.

hver gang får kødet en rødlig farve i den yderste cm eller noget i den stil og så smager kødet underligt.

da det primært er uden på tænker jeg at det skyldes dårlige kul men har nu prøvet flere forskellige med samme resultat.

er der nogen der kan fortælle mig hvad jeg gør galt?


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1569

Re: rød farve og dårlig smag

Indlæg#2 » 31. maj 2018, 16:59

Jeg tror bare at det er dig der ikke kan lide smagen af langtidsgrillet kød.
Det er helt normalt og ønskeligt at kødet får en røgring som vi kalder det og smagen kommer nok fra grill kullene, også noget de fleste af os ønsker.
Der er selvfølgeligt forskel på hvor meget røgsmag man ønsker.
Det kan selvfølgeligt også være at du skulle kigge efter nogle mere neutrale kul, der er en del forskel på de forskellige mærker.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2975

Re: rød farve og dårlig smag

Indlæg#3 » 31. maj 2018, 18:32

Jeg er meget enig med Steen. Er det ikke dette fænomen du oplever?
https://amazingribs.com/more-technique- ... -necessary
Den røde farve kan ikke have noget med smagen at gøre, så enten er det røgsmagen som Steen skriver, eller også er det kødets kvalitet eller hygiejne der kan være årsag til smagen.
Where there's smoke... There's laughter.


Emneforfatter
onkela
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: rød farve og dårlig smag

Indlæg#4 » 31. maj 2018, 19:42

jo det er præcis det jeg snakker om.
kødets kvalitet er der ikke noget at sætte en finger på. Handlet direkte fra økologisk minilandbrug og smager altid fantastisk.

det undre mig bare da jeg elsker røg i alt til dagligt.
som steen siger så kan det godt være at jeg skal prøve at finde noget mere neutralt kul.
hvis i har forslag her til høre jeg meget gerne fra jer.

og så skal der lyde et stort tak for hjælpen her fra

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2975

Re: rød farve og dårlig smag

Indlæg#5 » 31. maj 2018, 20:07

Tbs grillshops standardkul er imo meget neutrale.
En tanke jeg får er om du lader kullene gasse godt af før du kommer kødet på? Den første røg fra kullene er sgu lidt sur fims.
Hvad griller du i øvrigt på?
Where there's smoke... There's laughter.


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 594

Re: rød farve og dårlig smag

Indlæg#6 » 1. jun 2018, 10:02

Alternativt, hvis det er en kuglegrill eller tilsvarende, så kan man benytte briketter.
De giver meget lidt smag til maden efter at de er blevet tændt i en grillstarter.

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 474

Re: rød farve og dårlig smag

Indlæg#7 » 1. jun 2018, 10:24

Næste gang så prøv at lade din grill gasse af.
Dvs lad den være tændt uden kød i noget tid (ved lange cooks gerne en time) inden du smider kød på
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤


Emneforfatter
onkela
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: rød farve og dårlig smag

Indlæg#8 » 1. jun 2018, 18:17

jeg griller på en gammel kuglegrill fra weber Ø57 så vidt jeg husker.

jeg tror jeg prøver at bestille nye kul og så lade dem gasse godt af

tak

Brugeravatar

Fanoe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 292

Re: rød farve og dårlig smag

Indlæg#9 » 1. jun 2018, 21:20

Husk at der er forskel på kul og briketter. Mange kalder briketter for kul, men det er to forskellige produkter. Tror at de øvrige kommentarer i tråden drejer sig om kul, men ud fra at du bruger kuglegrill gætter jeg på at du bruger briketter?

Har ikke brugt briketter i mange år, så kan ikke give et fornuftig råd angående brugen af dem.

Her er en af trådene om forskellen på kul og briketter, men der er flere.
viewtopic.php?f=52&t=30465&p=290501&hilit=forskel+kul+og+briketter#p290501
Jacob F.
Primo Oval XL

Tilbage til "Kul-/briketgrills"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 12 gæster