Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Stil spørgsmål relateret til din kul-/briketgrill

Emneforfatter
TedDK
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 111

Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#1 » 24. jul 2016, 20:35

Elsker pizza på min Heat Beads kuglegrill. Men de bliver næsten altid sorte i bunden. Er det forkert anvendelse af kul, for lang bagetid eller?
Konen som står for dejen, laver den altid på bagepapir, ved ikke om det har noget at sige?
Laver altid pizza på sten.


styrmand
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 754

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#2 » 24. jul 2016, 21:29

Køb dig en Fredstone så er det problem løst
Henrik

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#3 » 24. jul 2016, 22:27

Den bliver sort fordi du har hotspots , det vil sige at din sten bliver for varm , mit gæt er du har din sten til at ligge lige ovenpå ilden , her hjemme har vi en pizzasten hvor der er lidt luft imellem og det giver kanonen pizzaer og vi kan bage 20 hvis vi vil uden de bliver sorte .
Vi bager vores på en pizza pronto men har bagt af på Weber 57 , primo xl , bge large uden problemer .

Hvad grill har du så kan jeg bedre guide dig .

Håber det gav lidt mere mening ind køb en fredstone .

P.S jeg var ikke klar over de gammel videoer jeg var med til at lave stadig lå på youtube men tryk på ghost tv i bunden af dette indlæg der kan du se opsætning på kamado og Weber 57 og hvordan vi bager pizza


Emneforfatter
TedDK
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 111

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#4 » 24. jul 2016, 22:55

Jeg har en Heat Beads kuglegrill. Men ja har kul lige under stenen.

Men ja, ik et anvendeligt indlæg at foreslå at købe en anden sten.


Kenneth1975
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 139

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#5 » 24. jul 2016, 23:21

Jo det vil løse dit problem at anskaffe en fredstone. :-D
Primo oval xl
2 stk. weber otg 57.
roterseri
wsm. 57.
bålsted.


loenborg
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 113

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#6 » 24. jul 2016, 23:35

TedDK skrev:
Men ja, ik et anvendeligt indlæg at foreslå at købe en anden sten.


Hvorfor dog ikke?? Ikke meget ide i at spørge om et godt råd, og så ikke tage imod det :-) Fredstone er det du skal bruge..
Fredstone er, i min optik, en fantastisk pizzasten. Jeg kan bage pizzaer på kamadoen ved 450 grader uden bunden blir det mindste sort..
Vh Jens


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 651

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#7 » 25. jul 2016, 00:03

Det er rigtigt som Tibbil siger.

Din sten skal opvarmes af luften, så den ikke bliver varmere end resten af grillen.
Hvis stenen opvarmes af kullene, så brænder bunden før toppen er klar.

Du kan løse det med en sten mere eller med en anden opdeler som f.eks. en metalplade.

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 480

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#8 » 25. jul 2016, 07:04

+1 på fredstone.
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤


Emneforfatter
TedDK
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 111

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#9 » 25. jul 2016, 07:49

Er fint at skrive "fredstone" men ift som et par stykker nævner, at jeg måske skal ligge mine kul ude i sidderne af grillen, det lærer/får jeg mere ud af, end bare at blive anbefalet at købe en ny sten.


Nygriller8700
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 8

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#10 » 25. jul 2016, 08:58

Jeg løfter min sten (den billigste fra Biltema) med hjælp fra 5 sølvpapirskugler, og det giver en fremragende pizza.

Pizza bages på bagepapir ovenpå stenen


Soren123
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 66

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#11 » 25. jul 2016, 10:14

det en fredstone mafia herinde til tider :/

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 480

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#12 » 25. jul 2016, 10:25

Jeg synes fredstone er the Way to go i forhold til løsningen der nævnes fordi:
Høj Varme som der skal til for pizza (mener jeg) kan resultere i du kan smelte aluminium - det har jeg prøvet på min Kamado. Derfor synes jeg ikke at løsningen med at lave "luft" mellem 2 pizzasten med sølvpapir ikke er ret anvendelig. Hvis du skal lave en løsning der gør du stadig bruger din nuværende pizzasten, vil jeg bruge sten (istedetfor folie) til at lave afstand mellem den og den nye du skal købe. Alternativt kan du hvis du er ferm på fingrene, bore 4 huller i den ene af dine pizzasten og sætte 4 bolte/møtrikker i, der laver hullet.

Ovenstående ændrer ikke ved at du dels skal ud og købe en sten mere, og dels ville skulle balancere de to sten ovenpå hinanden samtidigt med du står med en varm grill og en rå pizza.
I det lys (at skulle købe en sten mere) vil jeg anbefale fredstone.

Et sidste alternativ er det mel du bruger under din pizza for at kunne få den til at glide bedre på din spade. Hvedemel bliver let brændt, majsmel skulle kunne tåle lidt mere, og rismel skulle kunne tåle mere end majsmel.

Håber du kan bruge det til noget. ;-)
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤


Emneforfatter
TedDK
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 111

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#13 » 25. jul 2016, 11:10

Tak for de gode råd og er fint nu at have fået lidt ord på hvorfor en Fredstonem uligvis er vejen frem, i stedet for bare at gå ud og købe den og ikke være klogere.
Men tror jeg prøver at lege lidt med mit setup mht hvor kullene ligger, så de ikke ligger lige under stenen.


Julius
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 438
Kontakt:

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#14 » 25. jul 2016, 13:02

Prøv evt. den "cirkulære" grillmetode:

https://www.youtube.com/watch?v=_Gnfc-H1cqU

Jeg har aldrig selv prøvet den, men det giver meget god mening i forhold til det du spørger efter :)
OutdoorChef Leon
Outdoorchef City
Outdoorchef Mini
Weber One-Touch Premium 57
Weber Spirit 320 Premium
Weber Go-Anywhere
Bon-Fire bålsted
Transportabel ABU rygeovn


hct
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 19

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#15 » 25. jul 2016, 14:23

Jeg vil også gerne sige lidt om fredstone stenen den kan holde til 1200 grader så varm bliver din grill nok ikke jeg bager mine pizzaer af på en montrex outdoorchef gas grill og jeg har aldrig haft problemer med at bage på stenen direkte og lige nu leger vi med at bage af på en weber kul grill 57cm med ekstra træ tilsat kul og briketter direkte så vi har en Ca temperatur i grillen på Ca 600grader og vi bager både top og bund af samtidig uden at der er noget der bliver sort. Så jeg vil derfor bare sige at fredstone stenen virker for os.


Wetle
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 929

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#16 » 25. jul 2016, 22:07

En fredstone kan også bruges til andet end at bage pizza på, den er også suveræn når der laves flødekartofler i grillen. Her sikrer stenen også at det ikke brænder fast i bunden af fadet. I det hele taget bruger jeg min fredstone i alle de tilfælde hvor det jeg har i grillen ikke skal have for meget varme fra bunden.
Kun den der aldrig laver noget, laver aldrig fejl.


Emneforfatter
TedDK
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 111

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#17 » 18. aug 2016, 22:02

Vil lige sige tak for al hjælpen herinde. Lavede pizza igår og lagde kullene rundt i siderne af grillen og ikke under stenen og pizzaen blev perfekt ;-)


Thrysøe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 194

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#18 » 18. aug 2016, 23:25

Bruger også min fredstone, når jeg laver meget andet, bl.a grydebrød...

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 460

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#19 » 19. aug 2016, 09:46

Soren123 skrev:det en fredstone mafia herinde til tider :/

Mon ikke det er fordi folk har opdaget hvor god en fredstone er? ;-)
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...


Emneforfatter
TedDK
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 111

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#20 » 19. aug 2016, 09:54

Jimmy B skrev:
Soren123 skrev:det en fredstone mafia herinde til tider :/

Mon ikke det er fordi folk har opdaget hvor god en fredstone er? ;-)


Men nu kunne problemet jo løses uden at købe ny sten, hvorfor så ikke foreslå det først??

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 460

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#21 » 19. aug 2016, 10:02

Men nu kunne problemet jo løses uden at købe ny sten, hvorfor så ikke foreslå det først??[/quote]
Det er også sandt men måske gider folk bare ikke almindelige sten og springer direkte til det bedste og anbefaler det som en færdig løsning :-D

Jeg har selv og bruger selv både alm sten og fredstone ;-)
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 577

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#22 » 19. aug 2016, 12:09

TedDK skrev:
Jimmy B skrev:
Soren123 skrev:det en fredstone mafia herinde til tider :/

Mon ikke det er fordi folk har opdaget hvor god en fredstone er? ;-)


Men nu kunne problemet jo løses uden at købe ny sten, hvorfor så ikke foreslå det først??


Du har ret. Jeg plejer at bage pizza på 3-4 min. synes af have læst at napolitanske bages på ca. 90 sek. Jeg bager ved ca. 335 grader (elektrisk ovn) , hvad gør i andre/ jeres bedste resultat?
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 882

Re: Pizza bliver sort i bund. Hvorfor?

Indlæg#23 » 19. aug 2016, 13:05

Jeg bruger meget Fredstone til bagning, fordi den isolerer så godt. Men til Pizza kan jeg ikke få bunden ordentlig sprød med Fredstone (fordi den isolerer så godt). I stedet bruger jeg to sten med afstandsstykker imellem (Skamol). Det virker perfekt for mig. Jeg laver normalt pizza på en Big Green Egg Large ved ca. 350 - 375 grader....
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL

Tilbage til "Kul-/briketgrills"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 2 gæster