Weber kul

Stil spørgsmål relateret til din kul-/briketgrill
Brugeravatar

Emneforfatter
rosqvist45
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 296

Weber kul

Indlæg#1 » 16. apr 2015, 17:34

Hej er der nogen der har erfaring med Weber kul,tænker sådan på brændetid osv.

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: Weber kul

Indlæg#2 » 16. apr 2015, 18:24

Dette er bare min mening , Weber trækul er iorden , Weber briketter lade os bare sige der er plads til forbedring


MegaO
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1502

Re: Sv: Weber kul

Indlæg#3 » 16. apr 2015, 18:25

Tibbil skrev:Dette er bare min mening , Weber trækul er iorden , Weber briketter lade os bare sige der er plads til forbedring


Enig.

Sendt fra min SM-N9005 med Tapatalk
BGE XL + Mini
Auplex Mini
Weber Smokey Joe 37 cm. m. 2-delt JBI Støbejernsrist.
Weber OTP 57 cm. x2
Weber Q100

At grille er ikke en hobby, men en livsstil ;)

Brugeravatar

Junior66
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 154

Re: Weber kul

Indlæg#4 » 16. apr 2015, 18:36

Er der også nogen der ved om de er neutrale i røgsmag?
Jimmy :-)

One-Touch® Platinum 57
Genesis E-310
Primo Oval Xl


perevers
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 164

Re: Weber kul

Indlæg#5 » 16. apr 2015, 18:47

Junior66 skrev:Er der også nogen der ved om de er neutrale i røgsmag?

Hej. Købte en pose af dem i weekenden for at teste. Det var samtidig min første gang med kul i stedet for briketter, så jeg har ikke den store erfaring, men jeg synes ikke der var den store smag af røg, så i min verden er de meget neutrale.
Jeg brugte dem til at grille et par bøffer, så kødet var ikke over ilden i voldsomt lang tid, det har vel også lidt betydning.

Brugeravatar

Junior66
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 154

Re: Weber kul

Indlæg#6 » 16. apr 2015, 19:46

perevers skrev:
Junior66 skrev:Er der også nogen der ved om de er neutrale i røgsmag?

Hej. Købte en pose af dem i weekenden for at teste. Det var samtidig min første gang med kul i stedet for briketter, så jeg har ikke den store erfaring, men jeg synes ikke der var den store smag af røg, så i min verden er de meget neutrale.
Jeg brugte dem til at grille et par bøffer, så kødet var ikke over ilden i voldsomt lang tid, det har vel også lidt betydning.


Jamen så må det vel komme an på en prøve.
Tak for svaret .1%¤
Jimmy :-)

One-Touch® Platinum 57
Genesis E-310
Primo Oval Xl

Brugeravatar

charlie1708
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: Weber kul

Indlæg#7 » 29. apr 2015, 20:35

hejsan
hvad er de bedste briketter til langtids grilning
har brugt heat beads, men syntes de blevet møjdyre.
Jeg skal bruge dem i WSM pull pork

Brugeravatar

El Cerveza
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 499

Re: Weber kul

Indlæg#8 » 30. apr 2015, 07:10

Charlie du burde prøve med kul i din wsm,du får efter min mening en meget bedre smag (og det er vist også sundere)

Brugeravatar

charlie1708
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: Weber kul

Indlæg#9 » 30. apr 2015, 17:01

El Cerveza skrev:Charlie du burde prøve med kul i din wsm,du får efter min mening en meget bedre smag (og det er vist også sundere)

okay, men kan de holde i ti til tolv timer ?
Hvordan er de at styre temperaturen på ?

Brugeravatar

jaknil
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1369

Re: Weber kul

Indlæg#10 » 30. apr 2015, 18:00

charlie1708 skrev:hejsan
hvad er de bedste briketter til langtids grilning
har brugt heat beads, men syntes de blevet møjdyre.
Jeg skal bruge dem i WSM pull pork

Her er en test du kan kigge lidt på:
viewtopic.php?f=52&t=32445&hilit=test+briketter
Primo Oval XL
Auplex Mini
Auplex XL
Hjemmebygget `kamado´ style pottegrill
Stor jernmonster til de store begivenheder
Weber Q300

Brugeravatar

jaknil
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1369

Re: Weber kul

Indlæg#11 » 30. apr 2015, 18:01

El Cerveza skrev:...og det er vist også sundere..

Hvorfor mener du det?
Primo Oval XL
Auplex Mini
Auplex XL
Hjemmebygget `kamado´ style pottegrill
Stor jernmonster til de store begivenheder
Weber Q300


KnudsenD
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 100

Re: Weber kul

Indlæg#12 » 30. apr 2015, 18:03

Jeg synes det er svært at styre temperaturen i min WSM med trækul fremfor briketter. Trækul er forskellige i størrelsen og hvis du får "antændt" nogle store og derefter nogle giver det i sig selv en udsvingning =)
Weber 57 , WSM 47

Brugeravatar

El Cerveza
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 499

Re: Weber kul

Indlæg#13 » 30. apr 2015, 20:37

Jaknil, jeg synes at have læst flere steder (incl her, kan dog ikke finde det ) at briketter skal være hvide på alle sider før de bruges. Dette da de ellers kan afgive skadelige partikler.

Da det ikke er sådan man bruger dem i wsm, er min tanke at de er mere skadelige.

Om det er korrekt eller ej ved jeg ikke ;-)

Brugeravatar

El Cerveza
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 499

Re: Weber kul

Indlæg#14 » 30. apr 2015, 21:12

Nu har jeg søgt vidt og bredt, men kan ikke finde noget om det. Så jeg begynder at tro det er noget jeg har drømt

Brugeravatar

charlie1708
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: Weber kul

Indlæg#15 » 1. maj 2015, 00:07

jaknil skrev:
charlie1708 skrev:hejsan
hvad er de bedste briketter til langtids grilning
har brugt heat beads, men syntes de blevet møjdyre.
Jeg skal bruge dem i WSM pull pork

Her er en test du kan kigge lidt på:
viewtopic.php?f=52&t=32445&hilit=test+briketter

der kan man bare se,det havde jeg ikke set komme.

Brugeravatar

charlie1708
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: Weber kul

Indlæg#16 » 1. maj 2015, 13:15

hey
jeg skal indvi min WSM imorgen og har tænkt mig at lave pull pork på den ene rist og spareribs på den anden rist.
mit spørgsmål er, kan jeg sætte ribsene inden sammen med pull pork, give dem 3 til 4 timer for at få mest røg.
Pakke dem ind i folie, sætte dem til side, får så at lægge dem tilbage de sidste time til halvanden.
jeg tænker på at tage ribsene ud af foliet den sidste halve time og pensle med bbq sovs :?:

Tilbage til "Kul-/briketgrills"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: MSN [Bot] og 17 gæster