Side 1 af 1

Spørgsmål vedr optænding til PP

: 4. okt 2012, 11:47
af jgjensen
Hej, :-D
Hvis man vil lave PP med Morfmir opstillingen, så har jeg set eksempler på at ringen går helt rundt 360gr så den brænder begge veje rundt og at ringen ikke mødes så den kun antændes i den ene side og brænder fra ende til anden.

Kan nogen gøre mig klogere på den bedste løsning af de to?
Hvilken er nemmest at kontrollere temperaturen med?
Har det noget at sige med tilberedningstiden eller? (jeg vil gerne prøve at ramme 11-12 timer til de 95 gr)

Jeg har ikke kunne finde andre emner der lige redegør for forskellen - beklager hvis jeg har overset det.....
Hilsen
Jesper

Re: Spørgsmål vedr optænding til PP

: 4. okt 2012, 13:19
af MartinM
Umiddelbart er der to forskelle:
1: Ringen har dobbelt så stor chance for at holde sig kørende, ved at lade den brænde "begge veje"
2: Du får en højere basistemperatur at arbejde med, da flere briketter er tændte samtidigt

Uden at have ret meget erfaring med opstillingen, så ville jeg lade den brænde "begge veje", og så justere luften lidt ned, hvis den bliver for varm. Især hvis du vil lave det på 11-12 timer - så skal du lidt op i temperatur (~110-115 grader vil jeg gætte på).

Re: Spørgsmål vedr optænding til PP

: 4. okt 2012, 13:23
af jgjensen
Tak for svar Martin :-)
Jeg hælder egentlig også mest til at brænde begge veje og så evt fylde lidt ekstra på hvis den brænder igennem før tid, men det er altid rart at høre lidt erfaringer og kommentarer....

Sjovt nok imponerer det altid konen mest når grill-eksperimenterne lykkes første gang, så lidt forberedelse er jo aldrig af vejen ;-)
/Jesper

Re: Spørgsmål vedr optænding til PP

: 4. okt 2012, 14:41
af Jimmy B
Hvor længe regner man med at sådan en ring brænder før der skal hældes nye heatbeads på?

Re: Spørgsmål vedr optænding til PP

: 4. okt 2012, 18:36
af StufMeister
Første gang jeg lavede pp på en Weber med Morfmirs ring, brændte den ca 14 timer med briketter til overs. Vil skyde på der har været et par timer tilbage.
Der lå temp på mellem 90-130 løbende.

Re: Spørgsmål vedr optænding til PP

: 5. okt 2012, 05:40
af havnefogeden
Du kunne jo også prøve "The Minion method" http://www.virtualweberbullet.com/fireup2.html
Det virker rigtigt godt i en WSM eller ProQ smoker, så jeg kan ikke se hvorfor det ikke skulle virke i en alm. Weber (som jeg går ud fra at du har)

Re: Spørgsmål vedr optænding til PP

: 5. okt 2012, 10:27
af bajads
Minion er ikke god i en OTG, da varmen ligger lige under din steg, og der ikke er plads til et vandbad.
Inden jeg fik WSM 57, havde jeg god erfaring med at tænde "ringen" kun i den ene side da den ca. brænder 3/4 rundt.
Glæder mig til at se resultatet.

Re: Spørgsmål vedr optænding til PP

: 5. okt 2012, 11:09
af MartinM
bajads skrev:Minion er ikke god i en OTG, da varmen ligger lige under din steg, og der ikke er plads til et vandbad.
Inden jeg fik WSM 57, havde jeg god erfaring med at tænde "ringen" kun i den ene side da den ca. brænder 3/4 rundt.
Glæder mig til at se resultatet.


Jeg har altid brugt Minion-metoden da jeg lavede low'n'slow i min 57'er. Ved at placere "bunken" i den ene side af grillen, kan man placere sit vandbad ved siden af (på kulristen), og have arealet over vandbadet som sit indirekte grillområde (omkring 2/3 af arealet når jeg har gjort det). Det fungerer aldeles glimrende :-)

Re: Spørgsmål vedr optænding til PP

: 5. okt 2012, 11:21
af jgjensen
Tak for Jeres input - super at høre alle de forskellige metoder og erfaringer der kan trækkes på :-D

Jeg prøver Morfmirs opstilling denne første gang og så vil jeg prøve Minion metoden næste gang måske - afhængig af resultatet måske ;-)

Jeg vælger nok at opstille ringen hele vejen rundt i 2 rækker med 1 række 'liggende' ovenpå, sammen med træflis (æble + mesquit)
I midten stiller jeg vandfad (kan en foliebakke bruges?) ovenpå de 2 omvendte kulriste.
Bliver grillen for varm over 120 gr vil jeg regulere ved spjældene i top og bund - og spraye lidt vand på kullene hvis den stikker af....
Bliver grillen for kold under 100 gr vil jeg åbne spjældene - og fylde en håndfuld tændte briketter på kullene hvis den går død...

Undervejs sprayer jeg den et par gange med æblecidereddike....

Det kan ikke gå galt det her :-o

/Jesper

Re: Spørgsmål vedr optænding til PP

: 5. okt 2012, 11:25
af Morten L
jgjensen skrev:Tak for Jeres input - super at høre alle de forskellige metoder og erfaringer der kan trækkes på :-D

Jeg prøver Morfmirs opstilling denne første gang og så vil jeg prøve Minion metoden næste gang måske - afhængig af resultatet måske ;-)

Jeg vælger nok at opstille ringen hele vejen rundt i 2 rækker med 1 række 'liggende' ovenpå, sammen med træflis (æble + mesquit)
I midten stiller jeg vandfad (kan en foliebakke bruges?) ovenpå de 2 omvendte kulriste.
Bliver grillen for varm over 120 gr vil jeg regulere ved spjældene i top og bund - og spraye lidt vand på kullene hvis den stikker af....
Bliver grillen for kold under 100 gr vil jeg åbne spjældene - og fylde en håndfuld tændte briketter på kullene hvis den går død...

Undervejs sprayer jeg den et par gange med æblecidereddike....

Det kan ikke gå galt det her :-o

/Jesper


Det lyder som en god plan, en foliebakke kan sagtens bruges.

Et lille tip. Gå i gang i god tid, du kan sagtens holde PP varm, men det er lidt mere vanskeligt at speede processen op for at spise til bestemt tidspunkt.

Hvis uheldet er ude og tidsplanen skrider, kan du pakke nakkefileten ind i sølvpapir, så stiger temperaturen hurtigt.

Re: Spørgsmål vedr optænding til PP

: 5. okt 2012, 11:50
af jgjensen
Planen er at trille grillen ind i havestuen i aften og pakken den med kullene, så den kan stå tørt og kullene ikke trækker fugt i nat, og så triller jeg den ud igen imorgen omkring kl.6 når de 10-15 briketter der skal starte den er klar til at komme på.....og så kører bussen :-D

Nu skal jeg bare lige have googlet en god BBQ sauce der kan stå og simre imorgen også det meste af dagen og koge ind til en god tyk konsistens .1%¤

Re: Spørgsmål vedr optænding til PP

: 5. okt 2012, 12:28
af Jimmy B
jgjensen skrev:Tak for Jeres input - super at høre alle de forskellige metoder og erfaringer der kan trækkes på :-D

Jeg prøver Morfmirs opstilling denne første gang og så vil jeg prøve Minion metoden næste gang måske - afhængig af resultatet måske ;-)

Jeg vælger nok at opstille ringen hele vejen rundt i 2 rækker med 1 række 'liggende' ovenpå, sammen med træflis (æble + mesquit)
I midten stiller jeg vandfad (kan en foliebakke bruges?) ovenpå de 2 omvendte kulriste.
Bliver grillen for varm over 120 gr vil jeg regulere ved spjældene i top og bund - og spraye lidt vand på kullene hvis den stikker af....
Bliver grillen for kold under 100 gr vil jeg åbne spjældene - og fylde en håndfuld tændte briketter på kullene hvis den går død...

Undervejs sprayer jeg den et par gange med æblecidereddike....

Det kan ikke gå galt det her :-o

/Jesper
Hvis du orker det så må du SÅ meget gerne tage lidt billeder af din opsætning, din optænding samt opdatere løbende da jeg selv skal ud af skabet som PP jomfru :oops:

Takker :-D

Re: Spørgsmål vedr optænding til PP

: 5. okt 2012, 12:30
af MartinM
Enig! HUSK billeder! .1%¤ Low'n'slow tråde går aldrig af mode herinde! :savl2:

Re: Spørgsmål vedr optænding til PP

: 5. okt 2012, 12:51
af jgjensen
Det skal jeg nok huske :-)