Hjælp til pizza på kulgrill

Stil spørgsmål relateret til din kul-/briketgrill
Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 711
Kontakt:

Hjælp til pizza på kulgrill

Indlæg#1 » 14. jun 2019, 12:07

Hjælp til pizza på kulgrill
Har fået ny kulgrill som kan komme over 370 grader. Den gamle blev 250.
Skal jeg 1 prøve at ramme 250 eller
2 køre med de 370 i så fald skal jeg så vælge 2 weber pizzasten med lidt luft mellem så bunden ikke varmes for hurtigt. Risten på grillen er i støbejern. Det er napoleon rodeo 22 pro
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm


Kennetbo
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 23

Re: Hjælp til pizza på kulgrill

Indlæg#2 » 15. jun 2019, 08:59

Jo højere varme jo bedre... men lige så snart du løfter låget så forsvinder overvarmen med det samme hvilket ikke er ideelt når du bager pizza.

Så derfor er det helt korrekt at du skal isolere nedefra. En fredstone er klart at foretrække, da den isolerer godt og du kan få nogle rigtigt gode pizzaer


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 681

Re: Hjælp til pizza på kulgrill

Indlæg#3 » 15. jun 2019, 11:09

To pizzasten eller fredstone som nogen anbefaler skulle give samme effekt.

Formålet er at forhindre pizzastenen, som der bages på, i ikke at blive varmere end luften i ovnen.

Hvis du bager direkte på den pizzasten, som modtager strålevarmen fra brænderen/kullet, så er den måske 600 grader og brænder din pizzabund sort på et øjeblik.


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 681

Re: Hjælp til pizza på kulgrill

Indlæg#4 » 15. jun 2019, 11:15

Kennetbo skrev:Jo højere varme jo bedre... men lige så snart du løfter låget så forsvinder overvarmen med det samme hvilket ikke er ideelt når du bager pizza.


Når du lukker låget igen, så kommer den varme luft ret hurtigt tilbage og giver overvarmen.
Vi taler om måske 1 til 2 minutter i forskel, hvis man har åben i kortere tid.
På en kamado er det endnu mindre, da keramikken beholder varmen og giver stålevarme tilbage som en pizza stenovn.

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 711
Kontakt:

Re: Hjælp til pizza på kulgrill

Indlæg#5 » 15. jun 2019, 19:19

Tak for råd. Prøver fuld knald og 2 sten med luft mellem
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm


Kasper_M_A
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 99

Re: Hjælp til pizza på kulgrill

Indlæg#6 » 15. jun 2019, 19:26

Fuld skrald :)

5C11268F-1F2F-4EF3-8216-5AB90EDEEDC7.jpeg

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3261
Kontakt:

Re: Hjælp til pizza på kulgrill

Indlæg#7 » 16. jun 2019, 10:03

Nok lige i overkanten, prøv at starte omkring 350-375 C
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 711
Kontakt:

Re: Hjælp til pizza på kulgrill

Indlæg#8 » 16. jun 2019, 10:58

Tak prause
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Tilbage til "Kul-/briketgrills"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Bing [Bot] og 1 gæst