Trækul eller trækulsbriketter langtidsstegning

Stil spørgsmål relateret til din kul-/briketgrill
Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 650
Kontakt:

Trækul eller trækulsbriketter langtidsstegning

Indlæg#1 » 1. feb 2018, 20:17

Hej har en alm dancook 58cm kulgrill. Hvad vil være bedst til brisket og pulled pork. En ring af trækul eller en ring af trækulsbriketter. Tror den hedder morfeus ring den jeg referer til.
DANCOOK KULGRILL Ø 58CM
CHARBROIL CB500 GASGRILL MED 4 BRÆNDERE
Q100


mads83
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 96

Re: Trækul eller trækulsbriketter langtidsstegning

Indlæg#2 » 1. feb 2018, 21:40

Jeg ville anbefale briketter, da de er lettere at holde en konstant temperatur med, og desuden brænder de i et mere ensartet tempo.

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 650
Kontakt:

Re: Trækul eller trækulsbriketter langtidsstegning

Indlæg#3 » 1. feb 2018, 22:17

Tænkte jeg også men i kamadoer bruger de vist gerne trækul
DANCOOK KULGRILL Ø 58CM
CHARBROIL CB500 GASGRILL MED 4 BRÆNDERE
Q100


Thrysøe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 179

Re: Trækul eller trækulsbriketter langtidsstegning

Indlæg#4 » 2. feb 2018, 03:04

Jeg laver også pulled pork i weberen med briketter i Morfirs ring... måske fordi jeg ikke har øvet mig på KEGen... :-)


mads83
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 96

Re: Trækul eller trækulsbriketter langtidsstegning

Indlæg#5 » 2. feb 2018, 16:33

Trækul brænder normalvis også ved højere temperatur, varmere men kortere tid. Jeg har selv en dancook, og jeg bruger briketter ved low and slow også trækul til f.eks. bøf, lammekotelleter osv.

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 650
Kontakt:

Re: Trækul eller trækulsbriketter langtidsstegning

Indlæg#6 » 2. feb 2018, 20:11

Ok Tak Mads
DANCOOK KULGRILL Ø 58CM
CHARBROIL CB500 GASGRILL MED 4 BRÆNDERE
Q100

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1698
Kontakt:

Re: Trækul eller trækulsbriketter langtidsstegning

Indlæg#7 » 3. feb 2018, 10:39

mads83 skrev:Trækul brænder normalvis også ved højere temperatur, varmere men kortere tid. Jeg har selv en dancook, og jeg bruger briketter ved low and slow også trækul til f.eks. bøf, lammekotelleter osv.


Det kommer helt an på hvilke grill du bruger hvis du kan styre luften ordenligt så brænder det ikke ved højre temperatur eller korter tid i en komado der kan den køre 35-40 timer ved ca 100 grader på ca 5 kg trækul
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ Hjemmeside Old Truckers BBQ Facebook Old Truckers BBQ Instagram Old Truckers BBQ Youtube

Trækul på lager fra traekul.dk kun afhentning efter aftale


mads83
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 96

Re: Trækul eller trækulsbriketter langtidsstegning

Indlæg#8 » 3. feb 2018, 11:04

Ja, men i en Dancook som Michael har, hvor der er konstant lufttilførelse nedefra, så vil de ligge højere. Det er i hvert fald min erfaring med Dancook.

Jeg har aldrig grillet med komado, så der skal jeg ikke kunne sige.


Koontz
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 798

Re: Trækul eller trækulsbriketter langtidsstegning

Indlæg#9 » 3. feb 2018, 20:17

John, det er vist på tide du får fat i nogle ordentlige kul;-)
/Koontz

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1698
Kontakt:

Re: Trækul eller trækulsbriketter langtidsstegning

Indlæg#10 » 4. feb 2018, 09:07

Koontz skrev:John, det er vist på tide du får fat i nogle ordentlige kul;-)


Hvad mener du Thomas :-D. Det her er da ganske fint
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ Hjemmeside Old Truckers BBQ Facebook Old Truckers BBQ Instagram Old Truckers BBQ Youtube

Trækul på lager fra traekul.dk kun afhentning efter aftale

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Re: Trækul eller trækulsbriketter langtidsstegning

Indlæg#11 » 4. feb 2018, 13:00

Varmetabet Iben stålgrill er større end i en kamado. Derfor skal der en større mængde kul end briketter til, da kul ikke er komprimeret som briketter er. Altså 5 kg kul fylder mere end 5 kg briketter. Hvis der er plads til det ville jeg bruge kul. De tænder hinanden bedre og er lettere at styre temp på. Men de fylder meget
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 508

Re: Trækul eller trækulsbriketter langtidsstegning

Indlæg#12 » 6. feb 2018, 11:23

Sandholm skrev:Varmetabet Iben stålgrill er større end i en kamado. Derfor skal der en større mængde kul end briketter til, da kul ikke er komprimeret som briketter er. Altså 5 kg kul fylder mere end 5 kg briketter. Hvis der er plads til det ville jeg bruge kul. De tænder hinanden bedre og er lettere at styre temp på. Men de fylder meget

Her er jeg altså lodret uenig, når man tager grillen i betragtning. I en standard utæt kuglegrill er den ikke tilstrækkelig tæt til at kunne styre trækullene. Han risikere en meget høj varme i for kort tid fordi de trækker den luft de ønsker og skruer op for varmen.

De fleste med Weber OTG bruger snake kul metoden med Heat Beads briketter, som er lidt nemmere at styre i frostvejr end når det er sommer.

Billede

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Re: Trækul eller trækulsbriketter langtidsstegning

Indlæg#13 » 6. feb 2018, 12:22

Da jeg grillede på min Weber synes jeg det var nemmere med kul og min grill var, ad åre, blevet meget tæt. Men enig. Grillen SKAL være tæt for at det ikke stikker af

Til gengæld fik jeg aldrig held af at hb’s kunne tænde hinanden. Måske det skyldtes dårlige hb’s...
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤

Tilbage til "Kul-/briketgrills"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Yahoo [Bot] og 11 gæster