Hjemmelavet karamelsirup

Har du lavet en opskrift, som er helt i særklasse? En opskrift hvor du og familien bare siger "WOW". Så post den her til glæde for dine grillvenner.
Brugeravatar

Emneforfatter
KristianK
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 327
Kontakt:

Hjemmelavet karamelsirup

Indlæg#1 » 12. aug 2015, 21:46

Hejsa,

Vil blot lige dele en dejlig oplevelse jeg har haft :)
Jeg har nemlig lavet hjemmelavet karamelsirup... og den er dælme god!

Sagen er jo, at jeg er en smule....ahem...prisbevidst ;) og 95 + moms i Inco for en liter karamel, der hurtigt får ben at gå på til mine iceblends, var lige i overkanten synes jeg.
Så jeg tænkte, det klarer jeg da lige selv... og ganske rigtigt, så er det altså ikke raketvidenskab.

Jeg smed sukker i en gryde og lod det karamelisere på samme vis, som hvis jeg ville lave brunede kartofler. Her undlod jeg dog smør ;)
Jeg tog vaniljen fra en hel stang og smed i sammen med lidt rom. Herefter kom jeg samme vægt på i vand, som jeg havde brugt sukker. Sukkeret stivner straks og det tager lidt tid før karamellen igen er flydende. Det viste sig dog, at lige dele sukker og vand var alt for tynd en blanding, så jeg forsøgte at koge det ned.

Det kom dog aldrig rigtigt til at smage fyldigt og jeg kunne se at mængden ville blive alt for lille i forhold til arbejdsindsatsen, så jeg tog en rask beslutning :)

En lille smule mere rom og så ellers en ordentlig gang sukker mere i. Det gjorde udslaget kunne jeg se, og efter en times simren havde jeg en flot flot karamel med masser af smag.

Sukker, under 2 kg. = 20 kr.
Rom, ganske lidt (som alligevel blot lå i skabet) = 5 kr.
Vanilje = 10 kr. højt sat.
El = 5 kr.
Alt i alt ca. 40 kr. og altså ca. 3 liter for samme pris som i Inco.

Derudover synes jeg det smager lagt mere rent og ikke så kunstigt + glæden ved at det er hjemmelavet er ikke til at betale :)

#LiquidGold :)

Kristian
Vedhæftede filer
LiquidGold_GG.jpg
LiquidGold_2_GG.jpg
Hvis I vil følge min rejse i kaffeverdenen, så er I meget velkomne herunder
http://www.kristianskaffe.dk
https://instagram.com/kristianskaffe.dk

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1098

Re: Hjemmelavet karamelsirup

Indlæg#2 » 12. aug 2015, 22:55

Nice... Hvad nu hvis man ville lave en mint sirup?

Brugeravatar

Emneforfatter
KristianK
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 327
Kontakt:

Re: Hjemmelavet karamelsirup

Indlæg#3 » 12. aug 2015, 22:57

Hmm.. Pebermynte-essens måske?
Man kan vel lave selve siruppen først og så prøve sig frem med mindre portioner med Pebermynte-essens tænker jeg.
Skulle uheldet være ude, så har man ikke ødelagt det hele :)

Sendt fra min SM-N910F med Tapatalk
Hvis I vil følge min rejse i kaffeverdenen, så er I meget velkomne herunder
http://www.kristianskaffe.dk
https://instagram.com/kristianskaffe.dk

Brugeravatar

Tromborg
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 47

Re: Hjemmelavet karamelsirup

Indlæg#4 » 13. aug 2015, 07:21

hjemmegjort er vel gjort.. :-D

Sousvide Supreme
Weber gasgrill
Ønskelisten:
Weber Smokie Mountain 47



c-pen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 17

Re: Hjemmelavet karamelsirup

Indlæg#5 » 26. jan 2016, 18:38

Hejsa ! Det ser lækkert ud og så koster det jo ingen penge ! tror jeg vil prøve at lave det i weekenden !

Brugeravatar

Emneforfatter
KristianK
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 327
Kontakt:

Re: Hjemmelavet karamelsirup

Indlæg#6 » 26. jan 2016, 18:43

Meget meget nemt.
Jeg har lige lavet 1,5 liter til en messe jeg skulle på i sidste uge.
Jeg lavede faktisk en anden god ting og det var en kakaomasse, som reelt bare var vand, kakaopulver og sukker.
Det blev varmet op og rørt til alle klumper var ude.
Efter afkøling havde det konsistens af noget midt i mellem Nutella i stuetemperatur og samme i køleskab.

Herfra var det bare at tage en god stor skefuld og lige røre ud i lidt varm vand og så mælk på og steame det op med espressomaskinen. Så var der lækker luftig med stadig kraftigt smagende kakao.
Det kan sagtens gemme i køleskabet længe og er også nemt blot at røre ud i varm mælk f. eks. i gryde eller fra mikroovnen.

Jeg lavede det ikke så sødt, for så kunne jeg jo bruge karamellen til at søde med ;)
Hvis I vil følge min rejse i kaffeverdenen, så er I meget velkomne herunder
http://www.kristianskaffe.dk
https://instagram.com/kristianskaffe.dk

Brugeravatar

kambiri
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 755

Re: Hjemmelavet karamelsirup

Indlæg#7 » 28. jan 2016, 13:43

KristianK skrev:Meget meget nemt.
Jeg har lige lavet 1,5 liter til en messe jeg skulle på i sidste uge.
Jeg lavede faktisk en anden god ting og det var en kakaomasse, som reelt bare var vand, kakaopulver og sukker.
Det blev varmet op og rørt til alle klumper var ude.
Efter afkøling havde det konsistens af noget midt i mellem Nutella i stuetemperatur og samme i køleskab.

Herfra var det bare at tage en god stor skefuld og lige røre ud i lidt varm vand og så mælk på og steame det op med espressomaskinen. Så var der lækker luftig med stadig kraftigt smagende kakao.
Det kan sagtens gemme i køleskabet længe og er også nemt blot at røre ud i varm mælk f. eks. i gryde eller fra mikroovnen.

Jeg lavede det ikke så sødt, for så kunne jeg jo bruge karamellen til at søde med ;)


Har du et blandingsforhold på det cacao-gidengas?


Sent from my iPhone using Tapatalk
If it ain't smoking, you're joking
______________________________

Weber Genesis - EP330 Cobber - SpecialEdition
Weber One Touch Premium+ 57 WedgeWood
Weber Smokey Joe
Et hvilket som helst bål.

Brugeravatar

Emneforfatter
KristianK
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 327
Kontakt:

Re: Hjemmelavet karamelsirup

Indlæg#8 » 28. jan 2016, 14:28

Næh, ikke som sådan.
Jeg luner lidt vand i bunden af en gryde og der skal bare være nok til at optage kakaopulveret.
Hvis det "kun" er en pakke kakao, så er et par cm. vand i en lille kasserolle helt fint.
Jeg hælder sukker på for konservering og konsistensen, men smager også på det. Det må ikke blive for sødt, da jeg steamer det op med sødmælk, som også bliver sødt.

Det er nemmere at komme karamel i bagefter, sukker eller hvad man nu vil.
Det er ikke så nemt at redde, hvis det allerede er blevet for sødt.

Jeg har så også en sifon med fløde med, så der kommer skum på toppen. Så har børn såvel voksne julelys i øjnene :D

Det er klart nemmest at arbejde med, hvis ikke det bliver for tykt. Denne gang blev det for tykt for mig, da jeg brugte for lang tid på at stå og røre det ud ved små portioner. Jeg prioriterede dog pladsen, da jeg skulle have det hele med til Tyskland og havde begrænset plads. Det er meget nemmere hvis det har en flydende konsistens :)
Hvis I vil følge min rejse i kaffeverdenen, så er I meget velkomne herunder
http://www.kristianskaffe.dk
https://instagram.com/kristianskaffe.dk

Tilbage til "Opskrifter i særklasse"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron