Hviletid for røget bacon og svine mørbrad....

Har du lavet en opskrift, som er helt i særklasse? En opskrift hvor du og familien bare siger "WOW". Så post den her til glæde for dine grillvenner.

Emneforfatter
Moja
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 108

Hviletid for røget bacon og svine mørbrad....

Indlæg#1 » 21. dec 2014, 13:44

Jeg har lige brug jeres input til hvorledes jeg skal opbevarer nyrøget bacon og nyrøget mørbrad.

Jeg har over de seneste dage saltet (2-3dage), tørret (3 dage) og røget (3*10) bacon og svinemørbrad. Ny skal jeg så opbevare det. Har dog ikke meget plads i mit køleskab pga jul.

Skal det ligge og hvile nogle dage?
Hvor længe?
Skal det pakkes ind når det hviler og i hvad?
Hvornår kan jeg/bør jeg vacuumpakke det?
Hvad er holdbarhedstid i køleskab vacuumpakket?

På forhånd tak.

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1236

Re: Hviletid for røget bacon og svine mørbrad....

Indlæg#2 » 21. dec 2014, 15:04

Jeg plejer og lade det ligge og hvile på køl et par dage, dels for at vurderer røgningen, og så også for at kødet kan smide den evt. fugt der er på kødet.
Jeg pakker det ind i alm. bagepapir, som lader kødet ånde.

Når kødet er "tørt" vaccumpakker jeg det, enten skiveskåret eller i stykker.

Det jeg ved jeg ikke skal bruge inden for de første 1-2 uger ryger i fryseren.

Ib M


Hotelkongen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 83

Re: Hviletid for røget bacon og svine mørbrad....

Indlæg#3 » 22. dec 2014, 08:30

Jeg har tørret mit 2 uger hængende i køleskab, skåret det ud og lagt det på bagepapir rullet arket og i en frysepose, så er det også nemt at pakke ud frosset.
Vedhæftede filer
image.jpg
Broil King keg
Auplex kamado
2 Weber Performer med gastænding
Bradley smoke generator
JBI smoker
Beefeater gasgrill med 4 brændere
Sous Vide Supreme
Go Anywhere gas

Man skal ikke gå ned på udstyr

Tilbage til "Opskrifter i særklasse"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster