Guruens Rub

Har du lavet en opskrift, som er helt i særklasse? En opskrift hvor du og familien bare siger "WOW". Så post den her til glæde for dine grillvenner.

Emneforfatter
styrmand
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 739

Guruens Rub

Indlæg#1 » 7. sep 2013, 13:04

Forleden fandt jeg noget her hvor der var en opskrift på Guruens RUB

Mener der skulle kandis i !!!

Ville gerne prøve denne RUB da jeg mener Guruen skrev at PP Ikke bliver så mørk efter tilberedningen.

Kan nogen hjælpe med denne opskrift ?

Tak
Henrik

Brugeravatar

Junior66
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 141

Re: Guruens Rub

Indlæg#2 » 7. sep 2013, 13:24

Kunne det være i denne tråd du har set det
viewtopic.php?f=42&t=17893
Jimmy :-)

One-Touch® Platinum 57
Genesis E-310
Primo Oval Xl


Emneforfatter
styrmand
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 739

Re: Guruens Rub

Indlæg#3 » 7. sep 2013, 13:47

Jep :-)

Tak
Henrik

Brugeravatar

StufMeister
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 529

Re: Guruens Rub

Indlæg#4 » 7. sep 2013, 23:40

Hvis du finder kandis et sted, må du gerne lige sige hvor. Kan ikke finde det nogle steder.
Weber OTG 57
BGE L plus diverse tilbehør

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1236

Re: Guruens Rub

Indlæg#5 » 7. sep 2013, 23:50

StufMeister skrev:Hvis du finder kandis et sted, må du gerne lige sige hvor. Kan ikke finde det nogle steder.

Det er vist engro - men der er en forhandlerliste
http://www.tespecialisten.dk/group/78/s ... andis.aspx

Brugeravatar

Nikodk
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 654

Re: Guruens Rub

Indlæg#6 » 8. sep 2013, 00:48

StufMeister skrev:Hvis du finder kandis et sted, må du gerne lige sige hvor. Kan ikke finde det nogle steder.


Metro Glostrup har det altid
Nikolaj


Monolith Kamado
WSM57, Q300,


Emil
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 231

Re: Guruens Rub

Indlæg#7 » 8. sep 2013, 01:44

StufMeister skrev:Hvis du finder kandis et sted, må du gerne lige sige hvor. Kan ikke finde det nogle steder.

Hvad er "Kandis"? Det er store sukkerkrystaller, som sælges på pinde til at omrøre i drikke (kaffe m.v.) eller på snore som jeg ikke kender til nogen form for praktisk anvendelse for.

Da Guruens rub bliver blendet til et meget fint pulver, giver det ingen mening at bruge disse store krystaller. Da alt tørt sukker sælges som krystaller, kan kandis i denne opskrift erstattes af alle typer tør sukker, bortset fra flormelis som indeholder antiklumpningsmiddel (kartoffelmel).

Smagsmæssigt kan karamelliseret sukker gøre en microskopisk forskel til det bedre; men jeg tvivler på, at nogen overhovedet kan smage forskel på det færdige resultat i en rub. Måske kan brun farin gøre en marginal smagsforbedring. Men jeg tvivler derpå.

Så Guruen bør ændre sin opskrift fra kandis, som på engelsk hedder "rock candy" og ikke "sugar in the raw", til alm. sukker. Der er jo ingen grund til at købe et dyrt produkt til ingen nytte.

Det mest velsmagende sukkerprodukt er Muscovado sukker. Det er den mest krydrede type sukker, man kan få.

Kilder:
http://samvirke.dk/mad/artikler/sukker-bare-sukker.html
http://www.ezz.dk/264039-hvordan-laver-man-kandis

m.v.h. Emil


Splash
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 534
Kontakt:

Re: Guruens Rub

Indlæg#8 » 8. sep 2013, 08:43

Hvis man alligevel gerne vil have kandis, koster det 8 kroner for 250g. i Tyskland!
der få man det i pakker som flormelis
Sønderjydsk grill-entusiast!

masser af Webere........... STEEL RULES


Emneforfatter
styrmand
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 739

Re: Guruens Rub

Indlæg#9 » 8. sep 2013, 10:51

Splash skrev:Hvis man alligevel gerne vil have kandis, koster det 8 kroner for 250g. i Tyskland!
der få man det i pakker som flormelis



Har du et hint til i hvilken butik jeg skal se efter det ? Tak
Henrik


aspedersen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 31

Re: Guruens Rub

Indlæg#10 » 30. sep 2014, 03:08

Helse butikker plejer at have det.
/ Anders

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10538
Kontakt:

Re: Guruens Rub

Indlæg#11 » 30. sep 2014, 11:06

Emil skrev:
StufMeister skrev:Hvis du finder kandis et sted, må du gerne lige sige hvor. Kan ikke finde det nogle steder.

Hvad er "Kandis"? Det er store sukkerkrystaller, som sælges på pinde til at omrøre i drikke (kaffe m.v.) eller på snore som jeg ikke kender til nogen form for praktisk anvendelse for.

Da Guruens rub bliver blendet til et meget fint pulver, giver det ingen mening at bruge disse store krystaller. Da alt tørt sukker sælges som krystaller, kan kandis i denne opskrift erstattes af alle typer tør sukker, bortset fra flormelis som indeholder antiklumpningsmiddel (kartoffelmel).

Smagsmæssigt kan karamelliseret sukker gøre en microskopisk forskel til det bedre; men jeg tvivler på, at nogen overhovedet kan smage forskel på det færdige resultat i en rub. Måske kan brun farin gøre en marginal smagsforbedring. Men jeg tvivler derpå.

Så Guruen bør ændre sin opskrift fra kandis, som på engelsk hedder "rock candy" og ikke "sugar in the raw", til alm. sukker. Der er jo ingen grund til at købe et dyrt produkt til ingen nytte.

Det mest velsmagende sukkerprodukt er Muscovado sukker. Det er den mest krydrede type sukker, man kan få.

Kilder:
http://samvirke.dk/mad/artikler/sukker-bare-sukker.html
http://www.ezz.dk/264039-hvordan-laver-man-kandis

m.v.h. Emil


Teori og praksis er 2 meget forskellige ting...

Hvis kandis-sukkeret er stattes med almindelig sukker - tro mig - jeg har prøvet - så bliver resultatet væsentligt mørkere pulled pork.

Jeg har flere gange til catering oplevet at rubben med kandis slap op, og at jeg har måtte blande en ny portion med almindelig sukker. Man kan klart se forskel.

Smagsmæssigt: Ingen forskel.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Guruens Rub

Indlæg#12 » 30. sep 2014, 11:45

Guruen skrev:Teori og praksis er 2 meget forskellige ting...Hvis kandis-sukkeret er stattes med almindelig sukker - tro mig - jeg har prøvet - så bliver resultatet væsentligt mørkere pulled pork. Jeg har flere gange til catering oplevet at rubben med kandis slap op, og at jeg har måtte blande en ny portion med almindelig sukker. Man kan klart se forskel. Smagsmæssigt: Ingen forskel.

Tak for at dele dine praktiske erfaringer. :-)


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 592

Re: Guruens Rub

Indlæg#13 » 1. okt 2014, 07:56

Man må heller ikke glemme at det er sjovt at arbejde med forskellige rå materialer. Personligt har jeg +10 forskellige sukker typer der hjemme. Bevars, det er alt sammen sukker, men konsistens og smags indtryk er meget varieret.

I øvrigt er kandis ret hårdt ved en foodprocessor :) Min fik nogle tæsk da jeg lavede rub med kandis.

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 880

Re: Guruens Rub

Indlæg#14 » 1. okt 2014, 09:54

Guruen skrev:Teori og praksis er 2 meget forskellige ting...

Hvis kandis-sukkeret er stattes med almindelig sukker - tro mig - jeg har prøvet - så bliver resultatet væsentligt mørkere pulled pork.

Jeg har flere gange til catering oplevet at rubben med kandis slap op, og at jeg har måtte blande en ny portion med almindelig sukker. Man kan klart se forskel.

Smagsmæssigt: Ingen forskel.


Meget interessant..... Jeg bruger en rub, som indeholder en del brun farin - men kunne godt tænke mig, at mine ribs/pp kunne blive knapt så mørke i overfladen. Ville kandis-sukker også hjælpe her ?
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3242
Kontakt:

Re: Guruens Rub

Indlæg#15 » 2. okt 2014, 08:43

Kenn
Ved ikke hvilket træ du bruger til at røge din ribs med, men kirsebær giver meget farve så det kan også være synderen
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 880

Re: Guruens Rub

Indlæg#16 » 2. okt 2014, 08:51

Michael-TBSGrillshop skrev:Kenn
Ved ikke hvilket træ du bruger til at røge din ribs med, men kirsebær giver meget farve så det kan også være synderen


Jeg bruger en blanding af æble og kirsebær. Bliver de lysere, hvis jeg kun bruger æbletræ ?
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3242
Kontakt:

Re: Guruens Rub

Indlæg#17 » 2. okt 2014, 09:10

Det vil jeg mene, husk på det er 2 meget sukkerholdige træsorter du bruger, jeg mixer Hickory og kirsebær i forholdet 2/1 altså halvt så meget kirsebær som hickory
Har aldrig kun brugt frugttræ som røg til ribs
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 880

Re: Guruens Rub

Indlæg#18 » 2. okt 2014, 11:57

Michael-TBSGrillshop skrev:Det vil jeg mene, husk på det er 2 meget sukkerholdige træsorter du bruger, jeg mixer Hickory og kirsebær i forholdet 2/1 altså halvt så meget kirsebær som hickory
Har aldrig kun brugt frugttræ som røg til ribs


Jeg er gået væk fra Mesquite og Hickory til ribs, simpelthen fordi jeg synes røgsmagen bliver for bastant. Til PP synes jeg det er fint, at den får fuld bundgas med røgsmagen, men ribs foretrækker jeg lidt en mere afdæmpet røgsmag. Det synes jeg frugttræ giver mig. Men som sagt, de bliver lidt mørke i det. Men det er jo dog blot kosmetik :-)
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL

Tilbage til "Opskrifter i særklasse"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster