Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Har du lavet en opskrift, som er helt i særklasse? En opskrift hvor du og familien bare siger "WOW". Så post den her til glæde for dine grillvenner.
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10532
Kontakt:

Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#1 » 6. jul 2013, 17:04

Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)
- En hyldest til brugeren "Gunni"'s version fra 2009...

Kære Gunni

1000 tak for din opskrift på Shawarma house chili saucen du lavede for år tilbage. Den er bare perfekt!!!

Jeg har valgt at gøre det endnu nemmere for Grillgurus brugere at lave denne fantastiske chili sauce.
Næsten 100% identisk med din opskrift.

Opskriften er på en stor portion jeg har lavet til Pulled Pork til 60 mennesker. Så den skal måske divideres lidt ned ;-)
Jeg har omregnet spsk og tsk til gram.

Moderniseret opskrift på Gunni's Shawarma house Chili Sauce:

Du skal bruge:
720g Soltørrede tomater i olie (drænet vægt, Købes i bl.a Bilka og Føtex)
720g tomat pure fra de små røde dåser (Købes alle vegne)

100g tørrede chili flager (Jeg bruger Kilic knust chili, Pul Biber fra Kvickly)
15g Hvidløgs pulver
22g Garam Masala (Købes i Tiger-butikkerne for en 10'er)
18g fint salt
6g Cayenne Peber
30g citronsaft
90g sukker

1 liter Neutral olie (Vi bruger almindelig billig rapsolie)

Fremgangsmåde:

Dræn de soltørrede tomater let i en sigte.
Blend dem til en pure
Tilsæt tomatpure'en og blend videre.
Kom det hele i en skål
Tilsæt krydderierne og 0,75 liter olie

Rør det hele forsigt sammen med en dejskraber.

Kom det hele på glas (skoldede og dyppet i atamon)

Fuld ca. 1 cm olie over chilien.

Saucen har bedst af at trække i 48 timer inden den serveres.

Kan holde sig på køl 1-2 måneder (I hvert fald...)

Info:
(Denne opskrift giver en mild sauce alle kan spise med af, og som smager perfekt når den smøres på hjemmebagte burgerboller inden pulled pork og coleslaw kommes i. Ønskes stærkere sauce kommes mere chili og cayenne peber i)

Tak for en helt fantastisk opskrift. Derfor har jeg gemt den her under "Opskrifter i særklasse", så den er nem at genfinde.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

donjensen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#2 » 7. jul 2013, 17:08

Jeg har også lavet den, og den er helt fantastisk!
Hvilket minder mig om at jeg lige er løbet tør, må hellere få lavet noget nyt.
2012 Weber Genesis S-330 med rotisseri


bassi750
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 317

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#3 » 7. jul 2013, 17:11

Hvor lang tid kan den holde sig ca :?: :?: :?:
Weber One-Touch Premium 57 2006
Weber Smokey Joe 2008
pro Q 20 smoker 2011

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1595

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#4 » 7. jul 2013, 17:23

Den kan holde sig meget længe det sidste glas jeg lavde holdt i 3 mdr så var det tomt så 3 mdr kan det godt
Hilsen
John
----
WBQA Certified BBQ Judge

Har kul fra Traekul.dk på lager. Afhentning efter aftale.

Westwoodfield BBQ.

DanishPelletGrills

Brugeravatar

BURNER
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 501

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#5 » 7. jul 2013, 18:21

Et lille sommer-tip...

Skær en moden køleskabskold mango i tern og mix med denne fantastiske chili...

Perfekt sød/kold/spicy salsa som tilbehør til grillmaden!!!



Med venlig hilsen

Nicolai

Sent from my iPhone using Tapatalk
Med venlig hilsen

Nicolai


Gunni
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 178
Kontakt:

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#6 » 7. jul 2013, 21:23

Dejligt at se min opskrift bliver flittigt brugt....

Det er nu også en god chili sauce ;)


Sent from my iPad using Tapatalk HD
Med venlig hilsen
Den evige Grill lærling......
www.sjaellandslaaseteknik.dk


Morten2k
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#7 » 15. aug 2013, 14:50

Hej med jer

Jeg er også ivrig bruger af "den gamle" opskrift, men vil stadig sige at jeg ikke synes den er helt som på Shawarma Grill House - denne chili er fantastisk, ingen tvivl om det, men hvis vi snakker om at lave en direkte kopi af den fra strøget, så synes jeg ikke helt vi har ramt den. Jeg har søgt med lys og lygte efter den originale opskrift men uden held - jeg har dog læst på et andet forum, hvor en skriver at han kender en medarbejder derfra, flere gange har set dem lave den og også selv har lavet den masser af gange - og han fortæller at de ikke bruger soltørrede tomater i deres.

Nogen ideer til hvordan vi får lavet en opskrift som er identisk med den fra Shawarma Grill House?


Adelgaard
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 7

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#8 » 19. aug 2013, 13:24

Så fik jeg endelig tilmeldt mig dette fantastiske forum - tak til Guruen for det!

Som ægte noob vil jeg nok have en masse spørgsmål til en masse ting, så bær venligst over med mig!


Da jeg nu har dyrket nogle fantastiske chili'er selv, vil jeg jo også gerne bruge dem til noget! Mit spørgsmål går jo så på, om der er nogle der har erfaring med at bruge frisk chili i stedet for tørret i denne opskrift? Jeg tænker på mængde og evt. tilberedning?


Fckbh1
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#9 » 19. aug 2013, 15:44

Hvilken olie skal der bruges? De 0,75 liter?

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1595

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#10 » 19. aug 2013, 16:30

Fckbh1 skrev:Hvilken olie skal der bruges? De 0,75 liter?


Guruen skriver : Vi bruger almindelig billig rapsolie
Hilsen
John
----
WBQA Certified BBQ Judge

Har kul fra Traekul.dk på lager. Afhentning efter aftale.

Westwoodfield BBQ.

DanishPelletGrills

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10532
Kontakt:

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#11 » 1. feb 2014, 17:26

...Et par tsk af denne dejlige chili sauce i en tomatsauce til at smøre pizza med
- Det gør underværker!!!

Bare bland tomatpure, ketchup, peber og masser af tørret oregano
Og tilsæt chilisaucen lidt efter lidt... (Og gerne noget af den smagfulde olie...)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10532
Kontakt:

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#12 » 29. mar 2014, 16:39

Så er der lavet en ny portion... Mums!!!!
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Chefi
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 12

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#13 » 9. jan 2015, 13:42

Glæder mig til at prøver den, tak.

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1116

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#14 » 9. jan 2015, 18:15

Siden jeg fandt Gunni's opskrift herinde for et par år siden, så har den været fast at finde i vores køleskab..

Den er så genial :-)


tjele88
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 70

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#15 » 9. jan 2015, 21:38

ohøj har lige lavet denne Chili Sauce smager vildt godt, men skal den være god tyk i det? lige som om man ikke kan røre alt olien ind i det, og kan det hele ikke bare blendes sammen eller ?

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1116

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#16 » 10. jan 2015, 00:35

Bare put olie i og lad det "synke" der skal gerne stå ca 1cm over det røde :-).

Brugeravatar

El Cerveza
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 486

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#17 » 16. jan 2015, 21:29

Et der stor forskel på de forskellige tørrede/knuste chillier eller ligger de nogenlunde i samme styrke?

Spørger fordi jeg fulgte opskriften, men synes ikke at den rykker det mindste i smagsløgene.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1116

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#18 » 17. jan 2015, 01:42

Ja meget stor... Dem fra den etniske synes jeg at have bedst erfaring med. Men ellers tilsæt mere Cayenne. ( jeg plejer at doble op på både cayenne og chili flager :) ) Men det er jo smag og behag

Brugeravatar

El Cerveza
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 486

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#19 » 17. jan 2015, 09:01

havde ellers købt det i den fineste inder biks for at få noget smag :^) men må jo blot doble op som du siger.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5475

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#20 » 17. jan 2015, 11:05

El Cerveza skrev:havde ellers købt det i den fineste inder biks for at få noget smag :^) men må jo blot doble op som du siger.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Jeg plejer at handle krydderier hos: www.hedebogaaard.dk. deres varere kan også købes i Tiger-butikkerne, deres chiliflager og deres chilipulver er der hvertfald "spark" i.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3566

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#21 » 17. jan 2015, 11:09

Morten du kan komme forbi mig så skal jeg give dig nået chili der får de små hår til at krølle

Brugeravatar

El Cerveza
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 486

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#22 » 17. jan 2015, 17:57

Tak for info, vil prøve Tigers

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk


styrmand
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 713

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#23 » 17. jan 2015, 18:25

Tibbil skrev:Morten du kan komme forbi mig så skal jeg give dig nået chili der får de små hår til at krølle


Morten er det det du selv lavede i et film klip der er så stærkt ??
Henrik

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10532
Kontakt:

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#24 » 17. jan 2015, 18:30

El Cerveza skrev:Et der stor forskel på de forskellige tørrede/knuste chillier eller ligger de nogenlunde i samme styrke?

Spørger fordi jeg fulgte opskriften, men synes ikke at den rykker det mindste i smagsløgene.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk


Der er meget stor forskel

Jeg bruger Cilik fra Kvickly
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5475

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#25 » 17. jan 2015, 19:24

El Cerveza skrev:Et der stor forskel på de forskellige tørrede/knuste chillier eller ligger de nogenlunde i samme styrke?

Spørger fordi jeg fulgte opskriften, men synes ikke at den rykker det mindste i smagsløgene.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Som Guruen skriver i sit første indlæg i denne tråd:
Info:
(Denne opskrift giver en mild sauce alle kan spise med af, og som smager perfekt når den smøres på hjemmebagte burgerboller inden pulled pork og coleslaw kommes i. Ønskes stærkere sauce kommes mere chili og cayenne peber i)

Så derfor rykker din sauce ikke i smagsløgene, og hvis du så samtidig har brugt svage krydderier, så skal det jo blive babymos.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1116

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#26 » 18. jan 2015, 18:15

Jeg laver som regel en stor portion (dbl op) og deler den i 3 glas. Så putter jeg mere chili og cayenne i de 2 andre. Så får jeg en mild, mellem og hot.. Så er der lidt til alle og efter smag.
Mennnn kunne være jeg skulle forbi dig Morten så jeg kan få en super burner :)

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10532
Kontakt:

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#27 » 16. jul 2015, 14:10

Så er der lavet 2,5 kg "chili-slik"

Den smager så godt, at den kan spises direkte fra glasset. Styrken i denne er 4 ud af 15
Alle kan spise med.

Heldigvis kan man altid tilsætte mere chili hvis man ønsker. Den perfekte smag kommer frem efter 48 timer. Men det er en evighed... :-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


KimHP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 232

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#28 » 16. jul 2015, 14:27

Helt klart den bedste chili der kan laves.

Den har sin faste plads i køleskabet !

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5475

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#29 » 17. jul 2015, 09:27

Har også sin faste plads her i huset, dog i originalversionen. :-) No copycat here:-)


.
Torp Hedehusene


Søren10L
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3
Kontakt:

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#30 » 10. aug 2015, 11:19

Tak for opskrift tippet. Det er en favorit herhjemme nu :D

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1595

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#31 » 12. dec 2016, 13:03

Så blev der lige lavet en omgang mere :-D

IMG_2786.JPG
Hilsen
John
----
WBQA Certified BBQ Judge

Har kul fra Traekul.dk på lager. Afhentning efter aftale.

Westwoodfield BBQ.

DanishPelletGrills


trespasser
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 130

Re: Shawarma house Chili sauce (2013 versionen)

Indlæg#32 » 12. dec 2016, 15:31

Det er sådan en sauce der står i mit køleskab altid.
Ren kærlighed.

Tilbage til "Opskrifter i særklasse"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst