Bedste brisket flat! (Forsøg nr. ??? (mange))

Har du lavet en opskrift, som er helt i særklasse? En opskrift hvor du og familien bare siger "WOW". Så post den her til glæde for dine grillvenner.

Emneforfatter
Frachlitz
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 442

Bedste brisket flat! (Forsøg nr. ??? (mange))

Indlæg#1 » 21. mar 2013, 15:48

Jeg er lidt ramt af brisket-feber. Elsker det efter et par ture til US, og syntes det er sjovt at forsøge at gøre det bedre og bedre.
Se mit sidste brisket indlæg her: viewtopic.php?f=45&t=25829

IMG_9608.JPG


Jeg holder mig pt. til udelukkende salt og peper og ingen injections - fordi jeg gerne vil perfektionere mit "cook" før jeg begynder at lege med andet.

Og nu må jeg sige at det er tæt på at være lykkes - en brisket flat lige så smagfuld som de bedste jeg har fået i US der var lavet af en hel packer.

Har egentligt en ide om at jeg gerne vil konkurrere i fremtiden, men syntes også charmen ved et forum som dette er at vi dele med hinanden.

Så, her er den: "Frank's Super Brisket Flat (FSBF)" :-)

Se mit andet indlæg for info omkring krydring og indpakning.

Jeg brugte ikke røgtræ da jeg testede Best Of The West Mesquite trækul - og det fungerede faktisk perfekt, brisket kan jo godt tåle lidt røg.

Den blev lagt på aftenen før kl 22 - ved 70c (Jamen Frank, er det ikke alt for lavt? - Jo, men læs nu videre....)
Om morgenen havde en nået ca. 58c i centrumtemperatur, derfor blev grillen hævet til 115c (i domen), og brisket'en blev pakket ind i bogpapir (rå papir, uden silicone) og lagt på grillen igen.

Jeg begyndte at tjekke den når den når ca. 86c, når man stikker et spyd i og vrikker lidt rundt skal den føles som smør :-) Så den fik til 88c.

Den blev - fremragende! Det mente mine gæster også (og de har været udsat for flere af mine prøver :-)

Denne dag blev det med en modificeret Drunken Ideaho Sauce og Sweet portatio fries (nå ja, og en lille glaskål salat med en dijon dressing).

Billeder!
Vedhæftede filer
IMG_9611.JPG
IMG_9610.JPG
IMG_9607.JPG
IMG_9606.JPG
Primo Oval XL400
Borniak Røgovn med koldrygning og ventilator
Weber 57 Gold (henvist til sommerhuset)
Weber Q3200

KCBS Certified Judge
WBQA Judge

Brugeravatar

Blackorc
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 107

Re: Bedste brisket flat! (Forsøg nr. ??? (mange))

Indlæg#2 » 21. mar 2013, 16:15

Det ser sku helt fantastik ud :savl2: .
Kan næsten ikke vente til jeg skal prøve krafter med Brisket
Mvh
Blackorc

Brugeravatar

blapperblap
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 138

Re: Bedste brisket flat! (Forsøg nr. ??? (mange))

Indlæg#3 » 21. mar 2013, 16:56

Frachlitz skrev: (Jamen Frank, er det ikke alt for lavt? - Jo, men læs nu videre....)


Hehe. Herligt indlæg ;-). Det hele ser super lækkert og indbydende ud. Godt gået!

Dejligt du vil dele dine erfaringer. Jeg vil lade mig inspirere af dit indlæg næste gang der skal laves brisket her.

Thumbs up


Djon
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 255

Re: Bedste brisket flat! (Forsøg nr. ??? (mange))

Indlæg#4 » 21. mar 2013, 16:59

Ser sgu godt ud! Hvad vil du mene, at bogpapiret gør, udover at være mærkeligt, som andre måder at pakke ind på ikke vil kunne gøre? :-)
Senest rettet af Djon 21. mar 2013, 17:00, rettet i alt 1 gang.
Primo Oval XL
Ique 110 temp. controller

Brugeravatar

Campist
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 235

Re: Bedste brisket flat! (Forsøg nr. ??? (mange))

Indlæg#5 » 21. mar 2013, 16:59

Hold da K... hvor ser det bare godt ud. den der Brisket må jeg da bare prøve snarest :-)

hilsen Lars
PRIMO kamado xl
Artiforno Stenovn
Weber 57
Jbi forlænger
Weber 47 med støbejernsrist
Outdoorchef City grill (til campingbrug)
Cadac carie chef
Weber smokie Joe
Auplex mini

Brugeravatar

BertramGT
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1154

Re: Bedste brisket flat! (Forsøg nr. ??? (mange))

Indlæg#6 » 21. mar 2013, 17:21

Den ser langt bedre ud end min den seneste. Min var bestemt ikke som smør denne gang, men så må man jo bare lære at huske hvor længe sådan en skal have til en anden gang :-)
Lars - KCBS Certified BBQ Judge

Weber OTP 57 - Weber Smokey Joe Gold - Weber Go-Anywhere - Big Green Egg Large - Pizzeria Pronto

Brugeravatar

Kizz the cock
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 607

Re: Bedste brisket flat! (Forsøg nr. ??? (mange))

Indlæg#7 » 21. mar 2013, 17:28

For pokker det ser godt ud, jeg glæder mig over jeg fik en brisket ind af døren i dag 8)
Chef de friture


Stef
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 250

Re: Bedste brisket flat! (Forsøg nr. ??? (mange))

Indlæg#8 » 21. mar 2013, 20:37

Den ser mør og saftig ud må man sige .1%¤ .1%¤

Super gennemgang, når man sammenholder med tidligere indlæg - helt kanon og gennemført.

Tak for god inspiration! .1%¤ .1%¤
Stefan

Primo oval xl

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: Bedste brisket flat! (Forsøg nr. ??? (mange))

Indlæg#9 » 21. mar 2013, 21:38

Ser rigtigt lækker og saftig ud , prøv at give den lidt mere røg selv om du bruger røgkul .

Beef brisket kan godt tåle det og det giver en kanon smokerring


Emneforfatter
Frachlitz
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 442

Re: Bedste brisket flat! (Forsøg nr. ??? (mange))

Indlæg#10 » 22. mar 2013, 08:20

Djon skrev:Ser sgu godt ud! Hvad vil du mene, at bogpapiret gør, udover at være mærkeligt, som andre måder at pakke ind på ikke vil kunne gøre? :-)


Papiret har 2 fordele fremfor alu-folie.
1. Tillader stadig lidt røg igennem.
2. Der kommer lidt luft igennem, dvs. du får en bedre bark.
Primo Oval XL400
Borniak Røgovn med koldrygning og ventilator
Weber 57 Gold (henvist til sommerhuset)
Weber Q3200

KCBS Certified Judge
WBQA Judge


Emneforfatter
Frachlitz
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 442

Re: Bedste brisket flat! (Forsøg nr. ??? (mange))

Indlæg#11 » 22. mar 2013, 08:23

Tibbil skrev:Ser rigtigt lækker og saftig ud , prøv at give den lidt mere røg selv om du bruger røgkul .

Beef brisket kan godt tåle det og det giver en kanon smokerring



Enig Tibbil, men første gang jeg forsøgte mig med Mesquite - så skulle jo lige se hvor voldsom røgsmagen var. Og den var ikke voldsom :-)
Primo Oval XL400
Borniak Røgovn med koldrygning og ventilator
Weber 57 Gold (henvist til sommerhuset)
Weber Q3200

KCBS Certified Judge
WBQA Judge

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 882

Re: Bedste brisket flat! (Forsøg nr. ??? (mange))

Indlæg#12 » 22. mar 2013, 08:53

Bravo !!!! Der er simpelthen stående klapsalver herfra .1%¤ .1%¤ .1%¤

Hvilket stykke kød bruger du og hvor har du købt det. ? Jeg har endnu ikke lavet Brisket, for jeg synes det er svært at finde den rigtige udskæring i DK.
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL

Tilbage til "Opskrifter i særklasse"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst