Middelaldermad

Har du lavet en opskrift, som er helt i særklasse? En opskrift hvor du og familien bare siger "WOW". Så post den her til glæde for dine grillvenner.
Brugeravatar

Emneforfatter
Dark Horse
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1182
Kontakt:

Middelaldermad

Indlæg#1 » 3. feb 2013, 19:10

Jeg kan se at en del af os interesserer os for middelalderens madkultur. Jeg selv blev inspireret af en PhD forsker arkæolog med speciale i middelalderens madkultur, Daniel Serra som holdt foredrag i forbindelse med en vikingepølsedag. Jeg købte hans kogebog og har prøvet mig frem.

Jeg forestiller mig at denne tråd skal bruges til at alle kan lægge de interessante opskrifter, der har rod i middelalderen, til fælles gavn og glæde.

Jeg lægger selv ud med "Ommøbleret kyllingekadaver" (MEGET frit oversat fra svensk: "Blommat Höns) eller "Seksbenet kylling"

Opskriften går ud på at man splitter en høne ad, hakker den sammen med noget bacon og samler den om benknoglerne.

Opr. opskrift (cirka ;-) ). Mine kommentarer:
1 kylling
1 stk. bacon
1 tsk kanel
4 æg (det er for meget, brug 2)
2 dl. hvedemel (det er for meget, Brug ½-1)
500 g smør eller ister

Skold kylling og tag skindet af. (Alle rester og knogler, der ikke skulle bruges, smed jeg tilbage i dette skoldevand, som kogte videre til en fin suppe til en anden dag)
Split kyllingen ad og skær alt kødet fra benene
Læg de 6 rørben (over- og underlår + overvinge) tilbage og lad dem koge til de nemt kan pilles helt. Og gør det.
Hak kødet og baconen til en fin fars (Brug kniv eller morter, som de havde dengang). Tilsæt evt. chili eller andet smagsforstærkende.
Del farsen i seks dele, der svøbes om de seks ben

20130203_172416.jpg
Farsen er nu forbenet....

Slå æggene ud og pisk dem sammen med f.eks. en gaffel. Rør melet i til en lind dej. Tilsæt kanel og evt. andre tidssvarende krydderier
Dyp kyllingebenene i æggeblandingen og frituresteg dem

20130203_173800.jpg
Frituresteges til de er gennemstegte

Læg dem på en rist og server.

20130203_180807.jpg
Jeg kogte ris i suppen for at få lidt mere smag i dem


MVH
Jan - der vil arbejde videre med disse opskrifter


Kilde: "En sås af ringa värde och andra medeltida recept" af Daniel Serra & Hanna Tunberg
Hellere en grille i mit hoved end mit hoved i grillen ;-)

Brugeravatar

Snedker-Lund
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 338
Kontakt:

Re: Middelaldermad

Indlæg#2 » 3. feb 2013, 19:30

Ser vildt lækkert ud , må prøves .1%¤
Wsm 57 , som skralde stativ
3 stk Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Backwood smoker Competitor G2
http://facebook.com/theburningcoyotes
http://facebook.com/bbqteamsmokeitall


tummes
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 491
Kontakt:

Re: Middelaldermad

Indlæg#3 » 4. feb 2013, 08:18

Frituren har vist ikke meget med middelalderkost at gøre :-) - men det ser lækkert ud.

Brugeravatar

Emneforfatter
Dark Horse
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1182
Kontakt:

Re: Middelaldermad

Indlæg#4 » 4. feb 2013, 08:35

tummes skrev:Frituren har vist ikke meget med middelalderkost at gøre :-) - men det ser lækkert ud.

Ifølge professor Serra var det almindeligt at fritere i ister dengang.

Snedker-Lund skrev:Ser vildt lækkert ud , må prøves

Tak tak. :-)
Mine trofaste prøvesmagere anbefaler det varmt. Kylling smager jo ikke af så meget i sig selv, men baconen pepper det op.

Jeg var selv nervøs for at den voldsomme dyppelse ville blive for dominerende, men saltet i farsen og krydderierne gjorde at det faktisk smagte glimrende

MVH
Jan - der vil prøve at lave fisk efter det koncept
Hellere en grille i mit hoved end mit hoved i grillen ;-)

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Middelaldermad

Indlæg#5 » 4. feb 2013, 11:15

Dark Horse skrev:Jeg lægger selv ud med "Ommøbleret kyllingekadaver"


.1%¤ .1%¤

Godt navn!! :lol: :lol:

Ser iøvrigtgodt ud..
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

Emneforfatter
Dark Horse
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1182
Kontakt:

Re: Middelaldermad

Indlæg#6 » 4. feb 2013, 18:00

lractbird skrev:
Dark Horse skrev:Jeg lægger selv ud med "Ommøbleret kyllingekadaver"


.1%¤ .1%¤

Godt navn!! :lol: :lol:

Ser iøvrigtgodt ud..

Tak skal du have :-)

Jeg havde overvejet at kalde den "gen-splejset kylling", men der var for bævlet at forklare at det ikke havde noget med gener at gøre, men at der var tale om en kylling der (i)gen var splejset sammen :lol:

Men den kommer nok til at hedde "seksbenet kylling" her i fremtiden ;-)

Forresten: Hvis man bruger en 1.700g kylling kan man roligt tage et bryst fra til noget andet; der er rigeligt kød i resten. Jeg regner med at lave kartoffelsuppe med kyllingestykker af resten i morgen.

MVH
Jan - der har lidt udfordringer med at lære datteren (15) at disponere tiden til madlavningen :-?
Hellere en grille i mit hoved end mit hoved i grillen ;-)

Tilbage til "Opskrifter i særklasse"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster