Koldhævet dej fra Fredstone...Opskrift

Har du lavet en opskrift, som er helt i særklasse? En opskrift hvor du og familien bare siger "WOW". Så post den her til glæde for dine grillvenner.
Brugeravatar

Emneforfatter
melvis
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 964

Koldhævet dej fra Fredstone...Opskrift

Indlæg#1 » 17. jan 2013, 17:25

Hej ALle.

Sidst jeg lavede pizza brugte jeg Freds her og nu dej fra hans site. Jeg vil godt forsøge mig med den koldhævede.. Hvor er opskriften på denne ??
Weber Summit S-670
Weber Smookey Mountain 57cm
LIDL Sousvide

Brugeravatar

Emneforfatter
melvis
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 964

Re: Koldhævet dej fra Fredstone...Opskrift

Indlæg#2 » 17. jan 2013, 19:03

kom såååååå :) Skal igang i aften så den kan bruges imorgen ;)

Syntes det er så svært at søge på det her forum.. der kommer alt for mange hits.
Weber Summit S-670
Weber Smookey Mountain 57cm
LIDL Sousvide

Brugeravatar

Emneforfatter
melvis
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 964

Re: Koldhævet dej fra Fredstone...Opskrift

Indlæg#3 » 17. jan 2013, 19:08

FUNDET !!! Men hvad er FROST lige ?? ud over det vi har udenfor og i fryseren ?

Koldhævet pizzadej (6-7 stykker dej)
5 dl. kold vand
30 g. olie (4 spsk.)
20 g. gær eller 2,7 g. tørgær.
20 g. frost
15 g. salt
15 g. sukker
1.000 g. mel

Fremgangsmåde.:

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt frost, salt, sukker og olie.
Tilsæt ca. 90 % af melet, straks melet er optaget i dejen, tilsættes resten.
Juster dejen evt. med mere mel, så dejen har en behagelig konsistens, dejen skal føles dejlig at arbejde med, den må ikke føles klistret.
Ælt dejen godt til den er glat, smidig og føles elastisk. (foretag en dejprøve)
Del derefter dejen i 6-7 ca. lige store stykker.
Form dejstykkerne runde, stil dem i lidt mel evt. på et skærebræt, træk en plasticpose over og stil dem i køleskabet.
Lad dejstykkerne stå i køleskabet i et døgn eller 2, tag dejstykkerne ud ca. 1 time før de skal bruges.
Rul, tryk eller træk dejen ud i den ønskede størrelse, ca. Ø 28 cm.
Føles dejen lidt stram under forarbejdningen, er det altid en god ide, at lade dejen hvile, tildækket i 4-5 min. begynd evt. på pizza nr. 2 og 3
Hvis pizzaen bages på alupladen, smøres den evt. ganske let med et tyndt lag margarine, skal pizzaen ”skovles” op på pizzaspaden, så husk, at drysse lidt mel på bordet, inden der kommes fyld på, da det letter friktionen væsentlig.
Weber Summit S-670
Weber Smookey Mountain 57cm
LIDL Sousvide


Springer
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 324
Kontakt:

Re: Koldhævet dej fra Fredstone...Opskrift

Indlæg#4 » 17. jan 2013, 19:08

Primo LG300 i Primo stålbord
OutdoorChef Ascona
LH forhøjerring
Fredstone
rosiserie
Auplex 13"

Brugeravatar

Emneforfatter
melvis
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 964

Re: Koldhævet dej fra Fredstone...Opskrift

Indlæg#5 » 17. jan 2013, 19:13

Tak men ser lige at det der frost ikke er noget jeg kan få fat i og folk anbefaler carls koldhævet dej.. Men så skal jeg jo til at finde den opskrift ... anyone der har den ?
Weber Summit S-670
Weber Smookey Mountain 57cm
LIDL Sousvide

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3239
Kontakt:

Re: Koldhævet dej fra Fredstone...Opskrift

Indlæg#6 » 17. jan 2013, 19:16

Du kan sagtens undvære Frost, det bliver det samme resultat


Michael
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5475

Re: Koldhævet dej fra Fredstone...Opskrift

Indlæg#7 » 17. jan 2013, 19:43

melvis skrev:FUNDET !!! Men hvad er FROST lige ?? ud over det vi har udenfor og i fryseren ?

Koldhævet pizzadej (6-7 stykker dej)
5 dl. kold vand
30 g. olie (4 spsk.)
20 g. gær eller 2,7 g. tørgær.
20 g. frost
15 g. salt
15 g. sukker
1.000 g. mel

Fremgangsmåde.:

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt frost, salt, sukker og olie.
Tilsæt ca. 90 % af melet, straks melet er optaget i dejen, tilsættes resten.
Juster dejen evt. med mere mel, så dejen har en behagelig konsistens, dejen skal føles dejlig at arbejde med, den må ikke føles klistret.
Ælt dejen godt til den er glat, smidig og føles elastisk. (foretag en dejprøve)
Del derefter dejen i 6-7 ca. lige store stykker.
Form dejstykkerne runde, stil dem i lidt mel evt. på et skærebræt, træk en plasticpose over og stil dem i køleskabet.
Lad dejstykkerne stå i køleskabet i et døgn eller 2, tag dejstykkerne ud ca. 1 time før de skal bruges.
Rul, tryk eller træk dejen ud i den ønskede størrelse, ca. Ø 28 cm.
Føles dejen lidt stram under forarbejdningen, er det altid en god ide, at lade dejen hvile, tildækket i 4-5 min. begynd evt. på pizza nr. 2 og 3
Hvis pizzaen bages på alupladen, smøres den evt. ganske let med et tyndt lag margarine, skal pizzaen ”skovles” op på pizzaspaden, så husk, at drysse lidt mel på bordet, inden der kommes fyld på, da det letter friktionen væsentlig.


Frost er et bageteknisk hjælpemiddel som kan sætte gæren i stå under køl/frost, og hvor gæren så liver op til fuld styrke ved opvarmning/optøning. Virker også styrkende på glutenstrukturen. Kan ind imellem købes hos profilen Fred.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

jaknil
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1369

Re: Koldhævet dej fra Fredstone...Opskrift

Indlæg#8 » 17. jan 2013, 19:46

Hej Melvis

Se disse indlæg:

viewtopic.php?f=43&t=16268&start=40
viewtopic.php?f=43&t=16319&hilit=pizza+koldh%C3%A6vet+opskrift

De burde give svar på dine spørgsmål.

Og måske generere nogle nye [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
Primo Oval XL
Auplex Mini
Auplex XL
Hjemmebygget `kamado´ style pottegrill
Stor jernmonster til de store begivenheder
Weber Q300

Brugeravatar

MartinM
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1709

Re: Koldhævet dej fra Fredstone...Opskrift

Indlæg#9 » 17. jan 2013, 20:05

Brug samme opskrift, men brug i stedet 5 gram gær og ingen frost :-) Det er den opskrift jeg også altid selv bruger.
/Martin

Primo Oval XLWeber One Touch 57Weber Smokey JoeOutdoorchef City GrillBjørn Teddy

Brugeravatar

Emneforfatter
melvis
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 964

Re: Koldhævet dej fra Fredstone...Opskrift

Indlæg#10 » 17. jan 2013, 20:27

Jeg måtte igang og brugte opskriften uden frost som en bruger skrev.
Weber Summit S-670
Weber Smookey Mountain 57cm
LIDL Sousvide

Brugeravatar

MartinM
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1709

Re: Koldhævet dej fra Fredstone...Opskrift

Indlæg#11 » 17. jan 2013, 20:32

melvis skrev:Jeg måtte igang og brugte opskriften uden frost som en bruger skrev.


Hvis du har brugt hele mængden af gær, så tror jeg din dej bliver temmelig ustyrlig og "overgæret". Frost tillader at bruge så meget gær, fordi det holder gæringsprocessen tilbage mens dejen er på køl, og sparker den igang igen når den tages ud af køl.

Husk lige at vende tilbage med et resultat - er lidt spændt på at høre om effekten af det :-)
/Martin

Primo Oval XLWeber One Touch 57Weber Smokey JoeOutdoorchef City GrillBjørn Teddy

Brugeravatar

Emneforfatter
melvis
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 964

Re: Koldhævet dej fra Fredstone...Opskrift

Indlæg#12 » 17. jan 2013, 20:34

Jeg vender retur :)

Skal jo i såfald ind og svine mtl til ;)
Weber Summit S-670
Weber Smookey Mountain 57cm
LIDL Sousvide

Brugeravatar

MartinM
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1709

Re: Koldhævet dej fra Fredstone...Opskrift

Indlæg#13 » 17. jan 2013, 20:36

melvis skrev:Jeg vender retur :)

Skal jo i såfald ind og svine mtl til ;)


Eller mig, for at fylde dig med ukorrekt viden :lol:
/Martin

Primo Oval XLWeber One Touch 57Weber Smokey JoeOutdoorchef City GrillBjørn Teddy

Brugeravatar

soele
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 603

Re: Sv: Koldhævet dej fra Fredstone...Opskrift

Indlæg#14 » 18. jan 2013, 08:42

Nu ved jeg ikke hvor du bor, men ellers har jeg lidt ekstra frost liggende så du kan prøve om der er forskel.
Ned med vegetarer, de spiser kørenes mad.


KimHP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 232

Re: Koldhævet dej fra Fredstone...Opskrift

Indlæg#15 » 18. jan 2013, 08:51

Hej

Når jeg laver en koldhævet dej bruger jeg følgende opskrift.

viewtopic.php?f=131&t=14205

Kim


pearlofsaut
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3
Kontakt:

Koldh vet dej fra Fredstone Opskrift

Indlæg#16 » 23. feb 2015, 21:14

Takker for radet, det skal helt klart proves Og den lille opskrift i kom frem til skal da helt klart ogsa finde vej til min tallerken inden for den n?rmeste fremtid

Thumbs up til jer begge

Tilbage til "Opskrifter i særklasse"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst