Atomic Buffalo Turds

Har du lavet en opskrift, som er helt i særklasse? En opskrift hvor du og familien bare siger "WOW". Så post den her til glæde for dine grillvenner.

Emneforfatter
tj
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 53

Atomic Buffalo Turds

Indlæg#1 » 24. jun 2007, 12:46

På et amerikansk forum fandt jeg en klassisk opskrift på Atomic Buffalo Turds som vakte vild jubel derinde.
Billede

Billede

Der var ingen anden udvej, end at forsøge at lave dem selv.

En stak frisk Jalapenos blev splittet i to og indmaden skrabet ud:


Billede



Herefter fyldes de med ost. Det meste kan vist bruges, men inde på det amerikanske forum havde de bedst erfaring med "cream cheese". Jeg lavede derfor halvdelen med Philadelphia ost og den anden halvdel med Høng Himmelblå

Billede

Når de halve Jalapenos er fyldt med ost placeret en røget cocktail-pølse ovenpå. Det skulle også være glimrende med andet kød, rejer eksempelvis.

Billede

Så skal der bare lige et stykke bacon om hver

Billede

Og herefter på grillen med et par håndfulde hickory. Jeg holdt meget igen med kulmængden og kom et stort vandbad i bunden for at holde temperaturen omkring de 150-170. Her har de fået 15 min.

Billede

Efter en halv time ialt er de lige klar til at kyle i hovedet

Billede

Det kan bestemt anbefales som forret eller bare en grill-snack.

Selvom de friske jalapenos er meget stærke bliver de færdige "turds" ikke voldsomt slemme. Dels fordi indmaden er skrabet ud og vist dels fordi de bliver stegt grundigt igennem.

Et fejt lille trick fra det amerikanske forum er at putte et stykke habanero ned i osten på et par af dem - det skulle vist give lidt impact på de heldige der får sådan en :D

Brugeravatar

jørgen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1189
Kontakt:

Indlæg#2 » 24. jun 2007, 13:08

husk telefonen i nødstilæfælde af at du bruger habanero lol
otg 57 - premium 57-wok indsats - bagesten - stege indsats og godt humør


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#3 » 24. jun 2007, 13:11

føj hvor ser det lækkert ud :-) og så med min ynglingsspise chili...kan det blive meget bedre (nåja chili OG bacon). Den her ret må jeg vist se om jeg kan få lavet meget snart.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#4 » 24. jun 2007, 13:55

Hvorfor har jeg aldrig set friske jalapenos når vi har handlet?

Det ser ustyrligt lækkert ud. Og man kan lave mange spændende varianter...

Tak for ideen.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Emneforfatter
tj
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 53

Indlæg#5 » 24. jun 2007, 13:59

Weberguru skrev:Hvorfor har jeg aldrig set friske jalapenos når vi har handlet?


Jeg fandt dem både hos en grønthandler og hos Bilka. De ligger i de samme sorte wrappede bakker som man kan købe habanero, chili-mix osv i. Bilka havde dem til 16kr for 6 stk.

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#6 » 24. jun 2007, 14:01

Hmmm....

Det var ikke galt.

Jeg vil helt sikkert kigge efter dem næste gang vi skal handle...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

donjensen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Indlæg#7 » 24. jun 2007, 14:47

Prøvesmagning: Sign me up! Det ser lækkert ud.....det vil jeg også prøve at lave.
2012 Weber Genesis S-330 med rotisseri

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Indlæg#8 » 24. jun 2007, 14:48

Det ser lækkert ud :D ....gad vide om man kan bruge ansjoser istedet for cocktailpølser :lol: ... ( se "Ansjoser og kokosmælk" )
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#9 » 24. jun 2007, 20:18

Smart idé og det ser sku lækkert ud, det skal helt klart prøves dog uden blå ost :lol:
Den skøre kok med den skøre hjemmeside
http://www.EddyTheMadChef.dk
BilledeBillede
Mit ynglings legetøj
Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb
Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


hansen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Indlæg#10 » 25. jun 2007, 09:26

Jeg har også skrevet denne opskrift op til afprøvning hurtigst muligt !

Det ser godt nok lækkert ud - chili, ost og bacon, så kan det ikke gå galt :D
Med venlig hilsen

hansen

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#11 » 25. jun 2007, 09:29

Hvor på skalaen 1-10 sådan cirka ligger Jalapeños?? Jeg har på fornemmelsen de ligger i den lave ende -
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn


hansen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Indlæg#12 » 25. jun 2007, 09:42

Guruen har tidligere lagt dette ind:

Billede


hansen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Indlæg#13 » 25. jun 2007, 09:43

Så det er umiddelbart i den nederste halvdel.....
Med venlig hilsen



hansen

Brugeravatar

iceman
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 139
Kontakt:

Indlæg#14 » 25. jun 2007, 09:49

Jeg har jolokia og habanero stående i drivhuset :D dem glæder jeg mig til at smage, og så har jeg bestilt nogle flasker af denne sauce http://www.chilifan.dk/da/forum/?forumID=7&topicID=27 glæder mig til at smage på sagerne.
MVH Poul E Møller (Iceman)
http://www.tommyslagter.dk


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#15 » 25. jun 2007, 09:51

EddyTheMadChef skrev:Smart idé og det ser sku lækkert ud, det skal helt klart prøves dog uden blå ost :lol:


Der er jeg helt enig. De der blå, grønne (og hvad ved jeg) oste er altså en misforståelse.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk

Brugeravatar

iceman
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 139
Kontakt:

Indlæg#16 » 25. jun 2007, 10:11

KimuSan^ skrev:
EddyTheMadChef skrev:Smart idé og det ser sku lækkert ud, det skal helt klart prøves dog uden blå ost :lol:


Der er jeg helt enig. De der blå, grønne (og hvad ved jeg) oste er altså en misforståelse.


Det var også vores første tanke da vi så opskriften.
MVH Poul E Møller (Iceman)

http://www.tommyslagter.dk

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#17 » 25. jun 2007, 10:32

Så er det derfor vi ikke har Jalapeños i drivhuset, da vi helst skal have chili på en skala fra 8-10. I år har vi bl.a. Red Savina, men skal absolut prøve Jolokia til næste år.

Jeg kan heller ikke fordrage Blue Cheese (min mands yndlingsost), men jeg måtte dog sande Skt. Hans Aften, da vi lavede Birdstrikers Buffalo Wings med Blue Cheese dressing, at den dulmede den meget kraftige chilismag fra den marinade de færdiggrillede kyllingestykker var vendt i.

Vi glæder os også til at smage Kimusans stærke chilisovs, når den kommer.
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#18 » 25. jun 2007, 11:00

Åhh jo. Bluecheese er altså godt.

Men Bettina kan heller ikke fordrage det (jo i meget små mængder...).
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#19 » 25. jun 2007, 12:08

KimuSan^ skrev:
EddyTheMadChef skrev:Smart idé og det ser sku lækkert ud, det skal helt klart prøves dog uden blå ost :lol:


Der er jeg helt enig. De der blå, grønne (og hvad ved jeg) oste er altså en misforståelse.


Jeg kan spise det hvis det kommer med i en vildtsauce men ikke som snacks :D
Den skøre kok med den skøre hjemmeside

http://www.EddyTheMadChef.dk

BilledeBillede

Mit ynglings legetøj

Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb

Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57

Brugeravatar

donjensen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Indlæg#20 » 25. jun 2007, 18:18

hansen skrev:Guruen har tidligere lagt dette ind:

Billede


Egentlig ret sjovt at Cayenne peber er så stærkt, det havde jeg ikke regnet med ville rangere så højt.

Man skal i øvrigt IKKE spise 10 habanero:
http://www.youtube.com/watch?v=s63LJafptCY
2012 Weber Genesis S-330 med rotisseri


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#21 » 25. jun 2007, 19:02

donjensen skrev:
hansen skrev:Guruen har tidligere lagt dette ind:

Billede


Egentlig ret sjovt at Cayenne peber er så stærkt, det havde jeg ikke regnet med ville rangere så højt.

Man skal i øvrigt IKKE spise 10 habanero:
http://www.youtube.com/watch?v=s63LJafptCY


Sjovt link :lol:
Den skøre kok med den skøre hjemmeside

http://www.EddyTheMadChef.dk

BilledeBillede

Mit ynglings legetøj

Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb

Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


Meyer
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 968

Indlæg#22 » 25. jun 2007, 20:51

Jeg fik engang en lille uanselig gul chili, hold da helt k.... hvor var den stærk!
Jeg fik den på en mexikansk restaurant i Chicago.

Måske ved vores chili eksperter hvad det var for en?
Med venlig hilsen

-Meyer

Brugeravatar

iceman
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 139
Kontakt:

Indlæg#23 » 25. jun 2007, 21:12

måske er det Fatali, prøv at kikke på denne side Chili billeder
MVH Poul E Møller (Iceman)

http://www.tommyslagter.dk

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#24 » 25. jun 2007, 21:21

Holde da op. Det er godt nok mange forskellige sorter af chili. Man skal da vist have et drivhus på størrelse med en fodboldbane hvis man skal prøve bare halvdelen.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#25 » 25. jun 2007, 21:55

Der findes mange tusinde forskellige sorter hvoraf måske 1/3 er gule/orange. så det er godt nok svært at gætte. Umiddelbart vil jeg dog tro at der er tale om en habanero afart da det er disse er meget udbredte i madlavningen (som noget af det stærkeste man bruger).
Tvivler på at det er en fatalii for de er simpelthen ulidelige at spise - selv for en trænet. Har nogle finske bekendte som elsker chili. De holder konkurrencer i at spise flest fatalii. Ham der har klaret flest har spist 8 på en gang. Typisk så prøver kroppen at bekæmpe indtagelsen af dem allerede efter 1-2. Det vil sige man simpelthen kaster op, får voldsomme svedeture, rysteture og øjnene løber i vand.

Hvorfor netop denne sort får kroppen til at reagere sådan ved jeg ikke. Umiddelbart har f.eks. habanero og red savia lige så meget capsaicin i sig (til tider mere) så kroppen burde føle samme "styrke" i chilien - det er bare min erfaring at dette ikke er tilfældet (ja jeg har overlevet 2stk fatalii og gør det aldrig igen :fire:)
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk

Brugeravatar

iceman
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 139
Kontakt:

Indlæg#26 » 25. jun 2007, 23:50

KimuSan^ du må hjælpe mig med nogle opskrifter jeg kan bruge mine stærke chilier i så, kan man slet ikke spise en lille bid af habanero og bih jolokia uden det kommer op igen.
MVH Poul E Møller (Iceman)

http://www.tommyslagter.dk


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#27 » 26. jun 2007, 07:39

habaneros kan du godt brugt i sammekogte retter. en enkelt frugt til en stor portion chili con carne er fint - men så er det også ok stærkt. Bih/bhut/naga jolokia ville jeg lave en sauce af og så bruge i meget små mængder i madlavningen. F.eks. en tskfuld i dejen til en omgang quickboller (som foreslået andetsteds her på forummet).
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#28 » 26. jun 2007, 07:44

KimuSan^ skrev:Der findes mange tusinde forskellige sorter hvoraf måske 1/3 er gule/orange. så det er godt nok svært at gætte. Umiddelbart vil jeg dog tro at der er tale om en habanero afart da det er disse er meget udbredte i madlavningen (som noget af det stærkeste man bruger).
Tvivler på at det er en fatalii for de er simpelthen ulidelige at spise - selv for en trænet. Har nogle finske bekendte som elsker chili. De holder konkurrencer i at spise flest fatalii. Ham der har klaret flest har spist 8 på en gang. Typisk så prøver kroppen at bekæmpe indtagelsen af dem allerede efter 1-2. Det vil sige man simpelthen kaster op, får voldsomme svedeture, rysteture og øjnene løber i vand.

Hvorfor netop denne sort får kroppen til at reagere sådan ved jeg ikke. Umiddelbart har f.eks. habanero og red savia lige så meget capsaicin i sig (til tider mere) så kroppen burde føle samme "styrke" i chilien - det er bare min erfaring at dette ikke er tilfældet (ja jeg har overlevet 2stk fatalii og gør det aldrig igen :fire:)


Det vil sige at fatalii er den stærkste man kan købe ? jeg plejer nemmelig at lave en chilli sauce på en hel kasse (3kg) habanero til folk her på jobbet som de kan købe med hjem og den er stærk men der er altid nogen der ikke kan få det stærkt nok :D
Den skøre kok med den skøre hjemmeside

http://www.EddyTheMadChef.dk

BilledeBillede

Mit ynglings legetøj

Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb

Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#29 » 26. jun 2007, 07:49

KimuSan^ skrev:habaneros kan du godt brugt i sammekogte retter. en enkelt frugt til en stor portion chili con carne er fint - men så er det også ok stærkt. Bih/bhut/naga jolokia ville jeg lave en sauce af og så bruge i meget små mængder i madlavningen. F.eks. en tskfuld i dejen til en omgang quickboller (som foreslået andetsteds her på forummet).


Naga Morich er også kendt under navnet Bhut Jolokia hvilket land stammer denne chilli fra og ved du hvor den kan købes ?
Den skøre kok med den skøre hjemmeside

http://www.EddyTheMadChef.dk

BilledeBillede

Mit ynglings legetøj

Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb

Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#30 » 26. jun 2007, 09:17

jada. Naga Morich er oprindeligt fra Bangladesh og navnet er lokalt "slang" for slange. Den er målt til at være fantastiske 1598227 Scoville hvilket er nuværende verdensrekord. Det er næsten 3 gange så meget som den foregående officielle verdensrekord (red savina).
Lige inden at Naga Morich blev kåret som verdens stærkeste chili, blev der i det nordøstlige indien fundet en anden nært beslægtet chili. Det var Bhut Jolokia og den er sidenhen blevet målt til ca 1.1mio scoville. Kært barn har mange navne og du vil derfor finde Bhut Jolokia (spøgelseschili) under navne som Bih jolokia (giftig chili), Nagahari (dødelig slange), Raja Mircha (Chiliernes konge), Raja chilli og Borbih jolokia.

Så vidt jeg ved har forstået, så er der i realiteten tale om samme chilisort, og det er alene lokationen der har afgjort hvor stærk den er.
du kan købe det fra http://www.chillipepperpete.com/
eller du kan måske være heldig at Henning inde fra www.chilihouse.dk i studiestræde kan skaffe noget til dig.
Går det helt galt, så kan det være der nogle ekstra i overskud fra mine planter. Det er dog først om nogle måneder.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#31 » 26. jun 2007, 09:57

KimuSan^ skrev:jada. Naga Morich er oprindeligt fra Bangladesh og navnet er lokalt "slang" for slange. Den er målt til at være fantastiske 1598227 Scoville hvilket er nuværende verdensrekord. Det er næsten 3 gange så meget som den foregående officielle verdensrekord (red savina).
Lige inden at Naga Morich blev kåret som verdens stærkeste chili, blev der i det nordøstlige indien fundet en anden nært beslægtet chili. Det var Bhut Jolokia og den er sidenhen blevet målt til ca 1.1mio scoville. Kært barn har mange navne og du vil derfor finde Bhut Jolokia (spøgelseschili) under navne som Bih jolokia (giftig chili), Nagahari (dødelig slange), Raja Mircha (Chiliernes konge), Raja chilli og Borbih jolokia.

Så vidt jeg ved har forstået, så er der i realiteten tale om samme chilisort, og det er alene lokationen der har afgjort hvor stærk den er.
du kan købe det fra http://www.chillipepperpete.com/
eller du kan måske være heldig at Henning inde fra [url=http://www.chilihouse.dk[www.chilihouse.dk[/url] i studiestræde kan skaffe noget til dig.
Går det helt galt, så kan det være der nogle ekstra i overskud fra mine planter. Det er dog først om nogle måneder.


Jeg snakkede lige med henning der inde fra chillihouse og han sagde at lene tvedegård fra toftegård er den der ved mest om chilli og hende skal jeg høre fordrag fra i september i hendes drivhuse :D
Den skøre kok med den skøre hjemmeside

http://www.EddyTheMadChef.dk

BilledeBillede

Mit ynglings legetøj

Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb

Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#32 » 26. jun 2007, 10:08

ahh så kan det være vi ses. Jeg regner med at skulle til chilidage hos hende igen i år (hvis jeg kan få fri til det). antager det er det du også skal til.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#33 » 26. jun 2007, 10:31

KimuSan^ skrev:ahh så kan det være vi ses. Jeg regner med at skulle til chilidage hos hende igen i år (hvis jeg kan få fri til det). antager det er det du også skal til.


Det er den 5 september sammen med min erfa gruppe
Den skøre kok med den skøre hjemmeside

http://www.EddyTheMadChef.dk

BilledeBillede

Mit ynglings legetøj

Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb

Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#34 » 26. jun 2007, 10:42

Det er en rigtig god dag - herligt at se store stærke mandfolk med sved på panden og tårer i øjnene. Bare synd, at hun sidste år slog det sammen med hendes tomatsmagedag, som tidligere var i august. Der var lige pludselig for mange mennesker med kø alle vegne. Det var efter min mening bedre, da det var fordelt på to dage, da det ikke er alle der er interesseret i tomater som også elsker chili. :)
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#35 » 26. jun 2007, 11:20

angus skrev:Det er en rigtig god dag - herligt at se store stærke mandfolk med sved på panden og tårer i øjnene. Bare synd, at hun sidste år slog det sammen med hendes tomatsmagedag, som tidligere var i august. Der var lige pludselig for mange mennesker med kø alle vegne. Det var efter min mening bedre, da det var fordelt på to dage, da det ikke er alle der er interesseret i tomater som også elsker chili. :)


Jeg tror vi har hyret hende til et lille etimt fordrag for 10 personer :lol:
Den skøre kok med den skøre hjemmeside

http://www.EddyTheMadChef.dk

BilledeBillede

Mit ynglings legetøj

Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb

Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#36 » 26. jun 2007, 11:34

ok det andet er den 9. september og kaldes smagsdag.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


Smokeasaurus
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 219

Indlæg#37 » 26. jun 2007, 16:15

De ser da godt nok lækre ud sådan nogle turds.

Butikkerne her ude lå landet fører deværre ikke så eksotiske grøntsager, så jeg skal skal på en længere køretur for at finde friske jalapeno. Hvis jeg nu køber en god potion, hvordan opbevarer jeg dem så bedst. Kan jeg fryse dem og bruge dem til turds eller dur det ikke ?
// SmokeAsaurus

- Tommerup Røger
- Weber Smokey Mountain
- Primo Oval XL & Junior
- Le Pitchoun Pizzaovn


FnkyFrank
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 377

Indlæg#38 » 22. sep 2007, 17:56

Hej.

Så har jeg lagt en gang turds i grillen. Jeg har brugt Kvicklys røde chilier. Nogen der ved hvad det er for en type og hvor stærke de er?

Der kommer gæster så der kommer 2 stk "pindsvin" på grillen og øverst i forlængeren har jeg lige lagt en spandfuld turds (både med chili men også nogen med snack peber for de svage).

Det hele serveres med en gang bulgursalat.
Mvh Frank, Bornholm
Weber Platinum 57, One Touch Silver 57, Go Anywhere, Q100, Q300

Brugeravatar

Chefen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2456

Indlæg#39 » 22. sep 2007, 19:31

Jeg har flere gange med succes lavet ABT af snackpeber.....jeg bruger Buko pikant, cocktailpølser og bacon, men inden baconen vikles om så giver jeg dem lige et drys af Kimusan's tørrede chili, jeg var så heldig at få nasset mig til en stor portion i Juelsminde....tak for det Kim.... :D

Det bliver super godt.... :wink:
Anders


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#40 » 22. sep 2007, 19:48

FnkyFrank skrev:Hej.

Så har jeg lagt en gang turds i grillen. Jeg har brugt Kvicklys røde chilier. Nogen der ved hvad det er for en type og hvor stærke de er?

Der kommer gæster så der kommer 2 stk "pindsvin" på grillen og øverst i forlængeren har jeg lige lagt en spandfuld turds (både med chili men også nogen med snack peber for de svage).

Det hele serveres med en gang bulgursalat.


Vil tro der er tale om en cayenne chili eller slægtning hertil:
Cayenne hos The Chileman
Det kan også være tale om en Thai, Thai Red, eller Thai Long.
Thai arter hos The Chileman

Typisk er det medium til stærk i styrke (ca 6 på en skala fra 1-10) men kan gøres ret milde ved at fjerne frø og frøstole.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#41 » 22. sep 2007, 19:49

Chefen skrev:Jeg har flere gange med succes lavet ABT af snackpeber.....jeg bruger Buko pikant, cocktailpølser og bacon, men inden baconen vikles om så giver jeg dem lige et drys af Kimusan's tørrede chili, jeg var så heldig at få nasset mig til en stor portion i Juelsminde....tak for det Kim.... :D

Det bliver super godt.... :wink:


Så lidt. Jeg har netop kværnet første portion tørrede chilier fra årets høst. I år regner jeg forøvrigt med at lave en lilla chili pulver udgaver af mine Explosive Ember planter. Det bliver lidt sjovt at se om det kan holde den flotte farve.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#42 » 22. sep 2007, 19:59

Kimusan - hvordan tørrer du dine chili og hvilke er bedst egnet??
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#43 » 22. sep 2007, 20:13

angus skrev:Kimusan - hvordan tørrer du dine chili og hvilke er bedst egnet??


Dem med tynde frugtvægge er bedst egnede til at blive tørret. F.eks. har Jalapeno's tykke vægge så de er svære at få til at tørre uden at de mugner indefra. Cayenne er nogle af de letteste at tørre og habanero kan man også godt tørre. Alle de mindre chilier som birds eye chilierne, piri piri osv. er gode at tørre men giver også mange frø i det endelige produkt (den knuste chili).
I år tørrer jeg (foreløbig):

Navacho
cayenne
cayenne slim
explosive ember
piri piri
Korean hot
Scots Bonnet (Habanero)
Bolivian Rainbow

Regner med at det giver i omegnen af 700g knust chili i enden.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


FnkyFrank
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 377

Indlæg#44 » 22. sep 2007, 22:48

Hej.

Så er gæsterne smuttet. Det smagte simpelthen fantastisk. De dersens turds forsvandt hver og en selvom der var lavet en hel 57cm rist fuld (også siderne). Så en succes uden lige. Dog kunne de faktisk godt have været en kende stærkere efter min smag.
Mvh Frank, Bornholm

Weber Platinum 57, One Touch Silver 57, Go Anywhere, Q100, Q300

Brugeravatar

Robert.A
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2053

Indlæg#45 » 23. sep 2007, 01:59

KimuSan^ skrev:
Regner med at det giver i omegnen af 700g knust chili i enden.


Av, for den :shock: Det må da svie som bare pokker. :groupjump:
Robert

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#46 » 23. sep 2007, 07:07

Tak for det, Kimusan, vi har en Korean Hot plante som er helt fuld af chilier. Kan man tørre de umodne gule også, da jeg ikke tror at vi her i efteråret får dem til at blive røde allesammen :?:
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#47 » 23. sep 2007, 07:11

Tørrer du dem i ovnen og i så fald ved hvilken temperatur?
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#48 » 23. sep 2007, 07:14

Trækker dem på en snor (eller ståltråd) og hænger dem op et tørt sted.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


FnkyFrank
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 377

Indlæg#49 » 23. sep 2007, 08:52

Næsten lige før man skulle bygge sig et lille chili hus?
Mvh Frank, Bornholm

Weber Platinum 57, One Touch Silver 57, Go Anywhere, Q100, Q300

Brugeravatar

Chefen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2456

Indlæg#50 » 23. sep 2007, 09:14

Jeg regner helt sikkert med at skulle dyrke et par chiliplanter næste år...men nu må vi se, der er så meget jeg gerne vil..... :?
Anders

Tilbage til "Opskrifter i særklasse"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst