Hvidvins dampede laks med "rejesovs"

Har du lavet en opskrift, som er helt i særklasse? En opskrift hvor du og familien bare siger "WOW". Så post den her til glæde for dine grillvenner.
Brugeravatar

Emneforfatter
Grillkulmule
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1355

Hvidvins dampede laks med "rejesovs"

Indlæg#1 » 29. jan 2007, 08:08

Grillkulmulens laks med den fantastiske rejesauce!

Billede
Her er en lækker forret der er nem og lave og smager så englene synger :lol:

Laksen:

1 side laks
Olie
Sød chilisovs
Hvidvin

Der kommes lidt olie i bunden af et fad laksesiden ligges i fadet og pensles med chilisovs og der hældes lidt hvidvin i fadet.
Billede
Grlles indirekte i 15 til 20 min. Da laksen skal være kold skal den grilles i forvejen. Feks. efter maden man laver dagen før den skal bruges.
Billede

"Rejesovsen":

Ægte mayonaise
Cremefraice
Rejer i lage
Salt og hvid peber

Lige dele mayonaise og cremefraice røres sammen, kom lidt af rejelagen i
for at få en lidt tynderer konsistens, smag til med salt og hvid peber, kom
rejerne i til sidst. Kan laves i forvejen og stå i køleskabet til det skal bruges.
Billede
Serverer med et godt brød og et glas kold hvidvin.
Billede

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10538
Kontakt:

Indlæg#2 » 29. jan 2007, 09:04

Det ser lækker ud.

Man mangler altid gode grill forretter og gode grill desserter.

Din rejesovs skal helt sikkert prøves!!!
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

ruca
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 389

Indlæg#3 » 29. jan 2007, 10:28

Meget spændende forret. Den er tilsyneladende også nem og lave og ser lækker ud. Skal prøves :P :P :P
Med venlig hilsen
Ruca

Brugeravatar

Chefen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2456

Indlæg#4 » 29. jan 2007, 10:56

Super lækker forret, det tiltaler mig at den skal laves dagen i forvejen, så er der den ret mindre at skulle lave færdig mens gæsterne står og puster en i nakken......skal helt sikkert prøves snarrest muligt :D

/Anders


hansen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1292

Indlæg#5 » 30. jan 2007, 09:46

Det ser rigtig lækkert ud - kan rejesovsen ikke også bruges til en "frisk" dampet laks (altså varm/lunken), hvis man nu gerne vil lave det hele foran gæsterne?
Med venlig hilsen

hansen

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#6 » 30. jan 2007, 09:56

Hej Hansen!
Der kom du mig i forkøbet - det var også lige mit spørgsmål, men det kan vi vel så blive enige om, at det må man kunne, så kan man jo lave sovsen dagen før i stedet for at stå og fifle med f.eks. en hollandaise sovs foran gæsterne!! :) og så koncentrere sig om laksen.

Angus


hansen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1292

Indlæg#7 » 30. jan 2007, 10:01

Ellers er der jo ikke andet for end at lave forsøget :D
Med venlig hilsen



hansen

Brugeravatar

Emneforfatter
Grillkulmule
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1355

Indlæg#8 » 30. jan 2007, 12:03

Hvis i ser på billedet af laksen før den blev grillede, var der to små stykker som blev væk da jeg tog det næste billed, :lol: Man kan ikke lade være med at smage når man tager den af grillen.
Jeg har også lavet den som hovedret, varm med rejesovsen og der sang englene også.
Da jeg lavede den forleden blev den kold fordi den blev efterfulgt af en lækker oksesteg med fransk kartoffelgratin og salat.
Billede

Brugeravatar

ruca
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 389

Indlæg#9 » 30. jan 2007, 15:57

Uhm,Uhm meget lækkert stykke kød at se på
Med venlig hilsen
Ruca


Olbaid
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 251
Kontakt:

Indlæg#10 » 31. jan 2007, 07:47

Jeg tilslutter mig lige koret:

Det ser superlækkert ud! Skal helt sikkert prøves...

Mvh/Erik


junior5
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 956

Indlæg#11 » 29. aug 2007, 14:49

Grillkulmule jeg er lige nu ved at lave din vidunderlige laks med rejesovs.
Må indrømme at jeg var helt vild med din laks i Juelsminde. MIG som ellers ke vil have grillet fisk.

Det andet fisk vi fik smagte jo også rigtig godt. :lol:
junior5

Q 200
Smokey joe
One-Touch Gold 57 cm
Patton gasgrill

Brugeravatar

Emneforfatter
Grillkulmule
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1355

Indlæg#12 » 29. aug 2007, 14:58

junior5

Jeg glæder mig til at se billeder :wink: og jeg håber at den smager godt, så det ikke kun var stemningen på træffet, der fik folk til at spise den.
/Jackie
Billede

En dårlig fisketur er altid bedre end en god dag på arbejde.


junior5
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 956

Indlæg#13 » 29. aug 2007, 15:03

Billeder det har jeg glemt alt om, har haft lidt rigelig travlt i dag. kom forbi et sted på landevejen i dag, hvor der lige var sket et færdselsuheld. så min vninde og jeg måtte hjælpe til indtil politi og ambulance kom.
Så billeder bliver en anden dag.
junior5



Q 200

Smokey joe

One-Touch Gold 57 cm

Patton gasgrill

Brugeravatar

jan s
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 126

Re: Hvidvins dampede laks med "rejesovs"

Indlæg#14 » 9. aug 2009, 22:10

det ser så lækkert ud at det skal prøves til mine fødselsdags gæster på lørdag
mvh jan

Brugeravatar

perklemme
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 304
Kontakt:

Re: Hvidvins dampede laks med "rejesovs"

Indlæg#15 » 9. aug 2009, 22:23

Ser lækkert ud - Har fået et BM
Med venlig hilsen

Per Klemme

har haft weber i en del år, men er stadigvæk nybegynder....................

2 stk. One-Touch Gold 57
1 stk. Smokey Joe Gold
1 stk. Smokey Moutain Cooker 47

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10538
Kontakt:

Re: Hvidvins dampede laks med "rejesovs"

Indlæg#16 » 9. aug 2009, 22:24

Uhhhhh.... Rejesauce..... :savl1: :savl2: :savl1:
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

HenrikB
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1518

Re: Hvidvins dampede laks med "rejesovs"

Indlæg#17 » 9. aug 2009, 22:46

Grillkulmulens rejesovs er også på bordet her mindst een gang om måneden.
Uhadadada, den smaver godt....
Med venlig hilsen
Henrik

Brugeravatar

webermeister
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 909
Kontakt:

Re: Hvidvins dampede laks med "rejesovs"

Indlæg#18 » 9. aug 2009, 23:08

nammenam....laks og sød chilisauce -smows-
rejesmowsen må også prøves :savl2:
hilsen Lars
http://www.facebook.com/webermeister

Billede
a boy and his toy: OTG 57, Q300, smokey joe, JBI-smoker


napalmkogle
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 34

Re: Hvidvins dampede laks med "rejesovs"

Indlæg#19 » 23. aug 2013, 10:48

Muligvis et dumt spørgsmål, men er ikke så skarp i tilberedning af fisk.
Men er skindet taget af når man putter det i fadet?

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10538
Kontakt:

Re: Hvidvins dampede laks med "rejesovs"

Indlæg#20 » 30. dec 2013, 11:44

Så Grillkulmule...

Imorgen skal din lækre rejesauce luftes igen...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: Hvidvins dampede laks med "rejesovs"

Indlæg#21 » 30. dec 2013, 17:10

Dejligt at se den ret fremme igen :-) Enkel og let.
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Tilbage til "Opskrifter i særklasse"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster