US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Har du lavet en opskrift, som er helt i særklasse? En opskrift hvor du og familien bare siger "WOW". Så post den her til glæde for dine grillvenner.

Emneforfatter
Frachlitz
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 442

US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#1 » 16. jan 2013, 18:26

IMG_9393.JPG

På mit trejde forsøg med en brisket flat, lykkes det mig endelig at få en fremragende brisket frem!
Mør, saftig - masser af smag!

IMG_9369.JPG

Det er en US brisket (kun flat, dvs. uden point), desværre renset så den er klar til pastrami, så der er ikke så meget fedt tilbage - men det går alligevel. Den er købt i Metro Kolding (har ligget i fryseren, så dato'en er ok ;-)

IMG_9371.JPG

Den blev rubbet texas-style - dvs. knust sort peper og salt. Halv halv - og ikke for meget. Ingen olie, sennep osv.

IMG_9373.JPG

Udpakket - 2,2 kg

IMG_9376.JPG

Ikke så meget fedt, men det går.

IMG_9381.JPG

Grillning i snevejr - det bliver bare ikke smukkere :-)

IMG_9382.JPG

Den kom på ved 110c dome, med æble og kirsebær (var desværre læbet tør for EG - nogen der kan undværre?)
Og kom af igen omkring 68-70c - kommer lidt an på farven - den må ikke begynde at blive "brændt".
Det svare til en 6-8 timer.

IMG_9383.JPG

Så blev den pakket i fedtsugende papir (ikke med silikone).
IMG_9385.JPG


IMG_9386.JPG

Og placeret tilbage i grillen.

En brisket er færdig ved omkring 87c - 92c, ikke en præcis videnskab. Men ved 87 begynder du at teste. En termometer spids skal gå i som var det smør - men pas på. Briskets bliver kaldt det sværeste at Q'e af en grund!
Når den ikke er færdig (under 87c) er den hård (kan sagtens spises, og ok saftig)
Når den er perfekt (mellem 87c og 92c) er den som smør - saftig, og skiverne kan nemt rives fra hinanden.
Over 92c bliver den hård igen, og begynder hurtigt at tørre ud.

IMG_9391.JPG

Min kom af ved omkring 89c - ca. 3-4 timer efter indpakningen.

IMG_9392.JPG

Og disse billeder kommer til at stå for sig selv.... Uhmmm jeg er sulten igen!

Nu syntes jeg det begynder at ligne noget, og minde om det bedste jeg har smage i US. Men manger stadig at finde et sted hvor jeg kan skaffe en "hel" brisket med point og godt med fedt.

Vi fik en hurtig slaw, sweet fries, mac'n'cheese og en "varm" salat med spidskål, bønner, æble og thai basilikum.
Velbekom :-)
IMG_9390.JPG

IMG_9389.JPG

IMG_9388.JPG
Primo Oval XL400
Borniak Røgovn med koldrygning og ventilator
Weber 57 Gold (henvist til sommerhuset)
Weber Q3200

KCBS Certified Judge
WBQA Judge

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#2 » 16. jan 2013, 18:33

Det er bare godkendt. Flot!!!
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini

Brugeravatar

SpiceNørd
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 137

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#3 » 16. jan 2013, 19:03

Det ser da knaldhamrende godt ud :savl2: :savl2: :savl2:
Hvor køber du det der fedtsugende papir :?: :?:
/Jørgen
KCBS certified BBQ judge

Brugeravatar

Wind Diesel
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1515
Kontakt:

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#4 » 16. jan 2013, 19:15

ØV... hvor er jeg misundelig ! - Tak for gennemgangen, den vil jeg kopiere ved lejlighed !
Kind Regards Søren H. Wind
Stolt ejer af en ÆGTE NOMA Grill = Big Green Egg Large... Livet er for kort til briketter
When i'm done Eggin' You'll be beggin'

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#5 » 16. jan 2013, 19:23

Ser rigtigt godt ud

Brugeravatar

MartinM
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1709

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#6 » 16. jan 2013, 19:24

Føj hvor ser det godt ud! Og kanon flotte billeder også - jeg er vild med de der grill/snevejr-stemningsbilleder. Super flot resultat hele vejen rundt! :savl2: .1%¤
/Martin

Primo Oval XLWeber One Touch 57Weber Smokey JoeOutdoorchef City GrillBjørn Teddy

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1736
Kontakt:

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#7 » 16. jan 2013, 19:30

Ser virklig lækker ud :-)

Brugeravatar

Campist
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 235

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#8 » 16. jan 2013, 19:40

Nåe, såen :-) det ser lækkert ud,det må prøves hurtigst muigt.
Rigtig fin gennemgang af processen. Super
Hilsen Lars
PRIMO kamado xl
Artiforno Stenovn
Weber 57
Jbi forlænger
Weber 47 med støbejernsrist
Outdoorchef City grill (til campingbrug)
Cadac carie chef
Weber smokie Joe
Auplex mini

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#9 » 16. jan 2013, 19:46

Det er bare flot og gennemført. :savl2:


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Dejbjerg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 523

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#10 » 16. jan 2013, 19:56

SÅDAN der!! Det ser super lækkert ud :)

Og sjov ide, med det fedtsugende papir - den har jeg ikke set før!
/Lena

Nu med blog: www.frkbbq.dk
Like min facebook side og få updates fra bloggen www.facebook.com/frkbbq

Medlem, samt dommerudd. v. KCBS
Medlem af WBQA

Grillpark: Big Green Egg, samt weber


JohnMilo
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 19

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#11 » 16. jan 2013, 19:57

Ser fantastisk ud .1%¤
Dine mac'n'cheese har du en opskrift på dem som du vil dele ud af?


Springer
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 326
Kontakt:

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#12 » 16. jan 2013, 20:01

Uhm lækkert.
Hvor i landet er du, jeg har en del eg liggende, godt nok som brænde ( det meste savet med rundsav) men det kan vel bruges?
Primo LG300 i Primo stålbord
OutdoorChef Ascona
LH forhøjerring
Fredstone
rosiserie
Auplex 13"

Brugeravatar

ps2jens
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 332

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#13 » 16. jan 2013, 20:34

Nøj det ser godt ud, og meget mere saftigt end jeg troede brisket kunne være.
Mvh Jens.
Deaktiveret efter brugerens ønske den 08.11.2015


PerF
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 216

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#14 » 16. jan 2013, 20:38

Ser fantastisk lækkert ud. Synd det er så svært at få fat i denne udskæring.
Tak for gennemgangen.
Hilsen
Per

BGE L+Mini
Primo Oval XL
Weber Q 320
Weber OTG x3
WSM 57
Weber Spirit 320 x2
Outdoor Chef City Grill
Sous vide supreme original

Brugeravatar

Blackorc
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 107

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#15 » 17. jan 2013, 07:40

Det ser f........ godt ud MUMS :savl2: :savl2:
Men hvor skaffer du fedtsugende papir henne ?
Mvh
Blackorc


Cata
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1049
Kontakt:

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#16 » 17. jan 2013, 10:09

Ser rigtigt lækkert og smagfuldt ud. Jeg er imponeret ;)

/Jacob

Brugeravatar

blapperblap
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 138

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#17 » 17. jan 2013, 10:59

Det ser pragtfuldt ud!

Jeg er også på udkig efter en "packer" med point, så sig endelig til hvis du finder en leverandør.
Det er dog dejligt at US kød begynder at dukke op flere steder - min lokale superbrugs havde faktisk fået et par brisket flats hjem forleden. Skønt.

Tak for billeder og fremgangsmåde. Good stuff!


Emneforfatter
Frachlitz
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 442

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#18 » 17. jan 2013, 12:11

Takker og bøjer for de fine ord :-)

Papiret er (af mangel på det helt rigtige) det samme papir som min gamle mor (hvis i nogensinde møder hende, må i ALDRIG fortælle hende at jeg har omtalt hende som "gamle" :-) bruger til klejner mm.

Det er det samme som gammeldags bogpapir - og kan fåes i Brugsen ved deres papirvare.

Det handler om at bruge så "rå" papir som muligt (ikke farvet, ikke bleget, ikke coated) og uden silikone.

Papir har den fordel fremfor alu-folie at det tillader luft igennem. Dvs. Det får stadig lidt røg mm, og holder en bedre bark end med folie.

Jeg har faktisk glemt at skrive at jeg også har sprøjtet køddet med vand+Texas Pete ca. 1 gang i timen. Ca... :-)
Primo Oval XL400
Borniak Røgovn med koldrygning og ventilator
Weber 57 Gold (henvist til sommerhuset)
Weber Q3200

KCBS Certified Judge
WBQA Judge


Emneforfatter
Frachlitz
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 442

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#19 » 17. jan 2013, 12:13

Springer - jeg bor i Kolding, men arbejder i Århus. Så hvis det er i nærheden er jeg meget interesseret.

EG er det der bruges i Texas, og er meget fascineret af de "originale" lokale måder at lave tingene på.

USA er et temmlig nyt land, så deres BBQ er noget af det eneste originale madkultur de har.
Primo Oval XL400
Borniak Røgovn med koldrygning og ventilator
Weber 57 Gold (henvist til sommerhuset)
Weber Q3200

KCBS Certified Judge
WBQA Judge

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#20 » 17. jan 2013, 13:00

Frachlitz skrev:Springer - jeg bor i Kolding, men arbejder i Århus. Så hvis det er i nærheden er jeg meget interesseret.


Jeg futter forbi Skive inden ret længe og er af og til i Kolding, så hvis jeg kunne få et par adresser, så klarer vi også det. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 720

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#21 » 17. jan 2013, 13:02

ser lækket ud bliver jeg nød til at prøve
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#22 » 17. jan 2013, 17:33

Ser mega lækkert ud og utroligt flot farve du har fået på kødet.

Du skal ikke være bange for at fedt er trimmet af....der er ingen! på Okse er det talg og ikke fedt i de tykke lag = det der med at det smelter ned igennem kødet og gør det saftigt er en skrøne (talg smelter ikke som fedt). Det kan højest virke til at isolere kødet lidt på den ene side men giver til gengæld langt mindre god bark på kødet. Den fedt du skal have for at få saftighed er den som udgør mamorering i selve musklen.

Personligt trimmer jeg den helt ren pånær på det tyndeste af spidsen på flat samt lidt af det som holder point fast på flat.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 720

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#23 » 24. sep 2018, 11:08

ser sq lækkert ud
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval


CP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 278

Re: US Brisket FLAT - Texas style (i snevejr :-)

Indlæg#24 » 24. sep 2018, 23:30

Sternberg skrev:ser sq lækkert ud

Ja, utroligt efter 5 år at det stadig ser lækkert ud. :oops:

Tilbage til "Opskrifter i særklasse"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst