Tørmodnet oksefilet (dry age)

Har du lavet en opskrift, som er helt i særklasse? En opskrift hvor du og familien bare siger "WOW". Så post den her til glæde for dine grillvenner.
Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Tørmodnet oksefilet (dry age)

Indlæg#1 » 6. aug 2017, 21:42

På "Torp Familierestaurant" Ja, det kalder jeg mit køkken :-) eksperimenteret med tørmodnet oksekød, filet. Det har ligget i køleskab fra den 14/7-2017 til i dag 6/8-2017. vægten var fra start 830 gr. - den 24/7 677 gr. - i dag 6/8-2017 522 gr. Efter at den tørre kant var skåret fra var der 213 gr. tilbage - Den blev stegt på en glohed grillpande i 4 * 1 min. hvilede i 5 min. Smagen var god, koncentreret smag af oksekød, mange siger/synes at tørmodnet kød smager nøddeagtig, dette synes jeg dog ikke. Det er ikke sidste gang vi prøver dette, næste gang bliver det dog med et stykke kød der er "højere" for så bliver der ikke så meget svind.
DSCI2480.JPG
Lige taget ud af køleskabet

DSCI2481.JPG
Skåret over

DSCI2482.JPG
Renset for den hårde tørre skal

DSCI2483.JPG
Der blev en del affald

DSCI2485.JPG
Stegt

DSCI2486.JPG
Serveret



.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1167

Re: Tørmodnet oksefilet (dry age)

Indlæg#2 » 6. aug 2017, 22:09

Spændende - har du købt et egentligt modningsskab eller bruger du de der poser?
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Tørmodnet oksefilet (dry age)

Indlæg#3 » 6. aug 2017, 23:02

Jeg bruger poser, jeg må sige at det virker.


.
Torp Hedehusene

Tilbage til "Opskrifter i særklasse"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst