Forårsruller - pandekagerne

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2451

Forårsruller - pandekagerne

Indlæg#1 » 9. sep 2008, 13:29

TROLLEDEMO satte mig igang, jeg fik gevaldig lyst til også at lave forårsruller.

I hans tråd kom så spørgsmål til dejen til pandekagerne til rullerne.
De er ikke svære at lave, man skal blot kende hemmeligheden, som ligger i tiden du rører dejen.

Selve fremstillingen af rullerne kan jeg ikke vise bedre end Trolledemo, så jeg lægger blot et link til hans tråd :
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic ... 8413#88413

Men pandekagerne laver du således :

500 g. hvedemel
1 liter vand
1 æg
1 tsk. salt

Dejen skal røres/piskes i 20 minutter, og det er røretiden som er altafgørende for resultatet.
Billede

Pandekagerne bages kun på den ene side, og panden 'fugtes' kun med fedtstof, olie eller margarine.
Jeg smører panden med margarine på et stykke køkkenrulle.
De skal ikke - kan ikke - blive brune
Billede

Rullerne pakkes, lav dem gerne lidt flade, så kan du stege begge sider, uden at rullen vender sig af sig selv.
Lidt af dejen smøres på den sidste del af rullen.
Billede

Rullen er brun, sprød og er ikke revnet.
Billede
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#2 » 9. sep 2008, 13:41

WHAT :shock: PB de ser jo rigtig super gode ude. [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif]
Opskriften bliver hermed bogmærket.....
Mor Birthe
(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)


helgesen
Deaktiveret bruger
Indlæg: 169

Indlæg#3 » 9. sep 2008, 13:52

nn
Senest rettet af helgesen 18. nov 2008, 18:16, rettet i alt 1 gang.
(Deaktiveret efter brugerens ønske 18.11.2008)


daj72
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 141
Kontakt:

Indlæg#4 » 9. sep 2008, 13:59

De ligner nogen man kunne have købt i ... Kina. Flot arbejde, og den ryger lige i bogmærke afd.
mvh
Dan Dajm
________________________
Weber Spirit E-310
2xWeber One touch Gold 57
Div. weber tænger
Weber Wok
JBI-forlænger


bear
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1346

Indlæg#5 » 9. sep 2008, 14:30

Hej Per
De er sku så flotte at jeg får lyst til forårsruller selvom jeg aldrig har fået nogen jeg har kunnet lide
Hilsen Bear

Brugeravatar

Lennie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1798

Indlæg#6 » 9. sep 2008, 15:02

Jeg troede du var slagter - ikke indehaver af en kinesergrill :lol:
Hilsen Åse

Weber One-Touch Deluxe (2011)
Weber One-Touch 57 (2007)
Weber Compact 47 (2000)
Smokey Joe Gold (2005) + JBI SJ Smoker (2009)
JBI Smoker og røgekit til OTG 57 (2009)

Brugeravatar

Emneforfatter
PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2451

Indlæg#7 » 9. sep 2008, 15:09

Jeg troede du var slagter - ikke ................

Slagtere kan næsten alt - og næsten ligeså godt som de andre !!

Tak til alle for anerkendelse.

Hilsen Per
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1600

Indlæg#8 » 9. sep 2008, 15:51

Ja der ser godt nok meget profesionelt ud Per. Tak for tip, det er ikke rigtigt lykkedes for os at lave dem ordentligt. Det plejer bare at blive til pandekager med fyld hvis vi ikke bruger de færdige dejplader.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Indlæg#9 » 9. sep 2008, 16:11

Du kan bare alting, PB - slagter, kinamand og Storm P - respekt og bogmærket :-)
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Indlæg#10 » 9. sep 2008, 16:50

Super forårsruller, man kan godt se at det er håndværk i høj klasse

- vi kan næsten dufte dem :savl2:
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...

Brugeravatar

Steen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 70

Indlæg#11 » 9. sep 2008, 20:14

Hej PB Det ser bare rigtigt godt ud det skal bare prøves det er hermed bogmærket :fart:
Mvh. Steen

Brugeravatar

ggf
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1617
Kontakt:

Indlæg#12 » 9. sep 2008, 20:43

Jamen PB ....Jeg er mundlam -------- Der står UG på de ruller
Respekt .1%¤
Tror lige de bliver sat på listen over ting der skal prøves :D
Med Venlig Hilsen

Jacob

Billede Billede

Vinder af udfordring nr 4. Bedste lam 2008

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#13 » 9. sep 2008, 21:20

Jeg har lavet dem her til aften. Synes det er småsvært at få den korrekte tykkelse. For tynde, så "opløser" fyldet dem lidt. For tykke knækker de...

Jeg har lidt svært ved at finde de korrekte mængder på forhånd, så her er hvad jeg brugte.
Jeg lavede ovenstående potion, det blev til 18 store ruller.
Jeg brugte ca 800 gr fars og 2 løg. Ingen champions.
1 bundt forårsløg (6 stk), 1/4 hvidkåls hoved og 1 lille bakke bønnespirer.

Næste gang skal der meget mindre kød i. Nok 400-500gr og så 1/2 hvidkålshoved, 2 bundter forårsløg og 2 bakker bønnespirer. Grønsagerne falder meget sammen under stegning.
Jeg har frosset de fleste ned, så vi har forårsruller til et stykke tid nu :)
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

HenrikB
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1518

Indlæg#14 » 9. sep 2008, 23:26

Topgun - jeg måtte altså også prøve de lækre sager i dag...
Og med lidt samme "held" som dig...

En utrollion tak til Trolledemo for god inspiration og til
mester PB for instruktion i kagedejen... som blev fulgt
til punkt og prikke. Det blev også nogle meget fine
"kager" som virkede meget fleksible, pånær et par stykker
som jeg vist nok bagte ved for svag varme. De gik fra hinanden
før jeg fik dem over på en tallerken.

Jeg er ret sikker på, at dejen var perfekt, men at jeg i iver kom
alt for meget fyld på. I hvertfald var der flere som revnede efter
at jeg havde rullet dem. Tre overlevede turen i frituren, og
til dem må jeg sige: Perfekt resultat... Hvis man ikke overfylder,
så er denne dej super! Glem alt om pandekagedej, PB's opskrift
er som den skal være.

Fyldet jeg brugte var hakket oksekød, svitset med løg og champigon,
porre i skiver, bønnespirer og bambusskud.

Som jeg har set det i mange lumpiaer serveret i indonesiske restauranter
havde jeg også lavet en tynd omelet, skåret i strimler.

Et par billeder:

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede
Senest rettet af HenrikB 10. sep 2008, 00:19, rettet i alt 2 gange.
Med venlig hilsen
Henrik

Brugeravatar

ggf
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1617
Kontakt:

Indlæg#15 » 9. sep 2008, 23:30

Flot Flot
Sider nu og savler :savl2: :savl2: :savl2:
Med Venlig Hilsen

Jacob

Billede Billede

Vinder af udfordring nr 4. Bedste lam 2008

Brugeravatar

prp
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1234

Indlæg#16 » 9. sep 2008, 23:33

Hold op, hvor er de bare flotte. mmm kunne godt spise sådan en nu. Selv om jeg spiste forlorren harre til aften
Mvh. Pia
Vinder af ugens udfordring #1 / Bedste selleri-kok 2008


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#17 » 9. sep 2008, 23:36

vi bruger altid rismelspapir når vi laver hjemmelavede forårsruller. Kan købes i enhver velassorteret etnisk butik og finde i fryseboksen.
super let og enkelt og giver perfekte spøde forårsruller hver gang.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


Markhaven
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 23

Indlæg#18 » 9. sep 2008, 23:40

Det ser helt fantastisk ud. Hvis nu en enkelt af os ikke har en frituregryde hvad vil i så forslå? En wok på grillen og stege rullerne brune på alle sider eller 'bage' dem i et fad, ligeledes på grillen?

Vi har ikke plads til flere 'maskiner' i vores køkken.
MVH
/Søren

Weber® One-Touch® Silver 47 cm
Weber® One-Touch® Gold 57 cm
Weber® Q™ 300


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#19 » 9. sep 2008, 23:44

Wok på grill er et udemærket alternativ. Bemærk dog at varm olie og åben ild er en farlig cocktail. Alternativt kan du blot stege på en stegepande med rigeligt olie (2-3cm lag).
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk

Brugeravatar

HenrikB
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1518

Indlæg#20 » 9. sep 2008, 23:51

Alternativt kan du blot stege på en stegepande med rigeligt olie (2-3cm lag).


Det var sådan jeg gjorde. Og så lige vende dem, når "farven" er rigtig.
Med venlig hilsen
Henrik

Brugeravatar

holmer
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2296
Kontakt:

Indlæg#21 » 10. sep 2008, 00:41

Vil I ikke snart styre jer..... :P

Det ser bare super lækkert ud i denne tråd. Tak til PB for opskrift på dej, og til HenrikB for at følge op med flere billeder.

Samt til Trolledemo for at sætte gryden i kog. :wink:

Det må prøves... Rimelig blæret med helt hjemmelavede ruller.
.../holmer

Brugeravatar

Emneforfatter
PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2451

Indlæg#22 » 10. sep 2008, 00:44

Bemærk dog at varm olie og åben ild er en farlig cocktail.

Ja - og vær tillige opmærksom på at oliedampe fra en overhedet gryde med låg på kan selvantænde !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MEN - hvis I anvender andet end friture med thermostat må I aldrig varme op under låg. Den fejl har forårsaget utallige køkkenbrande.
Ligeledes må I aldrig forsøge at slukke brand i olie og fedtstof med vand. Kvæl ilden under klude eller håndklæder.

Hvad rullerne steges i/på er ikke så vigtigt, de skal blot steges sprøde.

Mht. fyldet anvender jeg lige meget i vægt af kød og hvidkål.
Jeg har også altid groftrevet gulerod i, da de bevarer en smule sprødhed, selvom kålen skal være helt udkogt.
Derefter anvender jeg hvad jeg lige finder frem, men har meget gerne f.eks. bambusskud og vandkastanier med i, så der er nogle sprøde grønsager.
Konservesgrønsager skal ikke koge med, blot iblandes tilsidst.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#23 » 10. sep 2008, 08:37

Hej PB
Tak for opskriften, den er nu bogmærket og skal helt klart laves. Også tak til trolledemo for at få PB igang.
Med venlig hilsen


trolledemo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 197

Indlæg#24 » 10. sep 2008, 10:10

Hej PB og alle i andre.
Ja det er jo altid godt med hjemmelave forårsruller, og jeg kan godt se dine er noget nemmere at lave så den opskrift vil jeg bruge næste gang,
det er jo også altid dejligt når man laver noget ,og sætter det her ind på siden, så der er så mange der følger sagen op.
MVH Troels

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#25 » 10. sep 2008, 12:55

det er jo også altid dejligt når man laver noget ,og sætter det her ind på siden, så der er så mange der følger sagen op.

Det er jo lige det, Trolledemo.
For havde du ikke startet med at ligge din opskrift på forårsruller ud, havde ingen af os jo tænkt på at man sagtens kan lave dem selv, og nu skal vi jo alle igang med dem.
Så hatten af for dig [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif]
Med venlig hilsen

Brugeravatar

Emneforfatter
PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2451

Re: Forårsruller - pandekagerne

Indlæg#26 » 15. aug 2018, 12:02

Det er rigtig fint at denne gamle tråd bliver genoplivet.

Jeg vil knytte et par kommentarer til de indlæg som ligger under emnet.

Pr. tradition er der jo ofte friske grønsager i fyldet, kål, gulerødder, porer og andet. Sørg for at det er grundigt kogt/ristet således at det ikke vil koge videre i rullen og give damp/tryk i rullen. Det kan få rullen til at revne.

Rullen skal ikke være for fast sammenrullet, da fyldet udvider sig lidt under opvarmningen.

Sidst - når jeg laver fyldet så tilsætter jeg det lidt kinesisk soya, men lader fyldet koge ind så det ikke tager væske med ind i rullen.

Endnu en gang - god fornøjelse.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 190

Re: Forårsruller - pandekagerne

Indlæg#27 » 15. aug 2018, 12:24

Opskriften på dejen holder i al fald stadig... her næsten på 10 års dagen for sidste indlæg :D
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 48 gæster