Al pastor.... Tror jeg ;-)

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere

Emneforfatter
Glazzy76
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 49

Al pastor.... Tror jeg ;-)

Indlæg#1 » 25. okt 2019, 18:11

Her i huset elsker vi kød på pind. Og efter at have lavet en del varianter med oksekød i shawarma stil var det tid til fornyelse.

Faldt over nogle billeder af al pastor på Instagram og det skulle prøves.
Googlede en del opskrifter og læste Prauses tidligere indlæg om emnet igennem og besluttede mig for at semi sjusse mig frem.

Startede med at lave marinaden til kødet.
Ristede en god portion tørrede chilier på panden. De var befriet for stilke & kerner og blev ristet til de tog let farve. Ville have stået udendørs men det blæste for meget idag. Det kan anbefales at tænde emhætten :lol: Herefter hældte jeg vand over til det dækkede og lod dem simre i ca 5 min. Sigtede væden fra og smed dem i blenderen sammen med 1 løg, 2 store fed hvidløg, 2 tsk tørret mexi oregano, 2 store tsk achiote pasta, lidt allehånde, en dåse ananas ringe + lage, 2 tsk spidskommen, 3 laurbær blade, 3 nelliker og en slat olivenolie. Blendede det godt og smagte til med æblecider eddike, brun farin og salt & peber. Gik efter en lille smule sur/sød smag. Ristede forresten nelliker, spidskommen og laurbær blade på panden og smed dem i morteren inden de røg i blenderen.

Da jeg aldrig har smagt/fået det før ved jeg ikke hvordan det skal smage, men godt blev det synes jeg .1%¤

Herefter tog jeg 1 1/2 nakkefilet skåret i 1/2 cm skiver og lagde lag i lag med marinaden. Her ligger den til i morgen.

Fortsættelse følger...
Vedhæftede filer
EBF9C8D9-FA19-4088-9222-7CA9B2137233.jpeg
305C7DFA-D646-4E90-A81C-41EA89BD230A.jpeg
04F0D548-8630-418B-A0B7-6A8F7BC17A6E.jpeg
32C72596-623A-4A47-BFEF-2359A85638B9.jpeg
333C1DBB-D5B7-41C6-AB79-2DEFD3C2382D.jpeg
0E7C6907-1ABF-4260-9ADE-F45A61E8B665.jpeg
06A772F6-DC07-45EF-9D59-3A3E540D8ED6.jpeg

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3378
Kontakt:

Re: Al pastor.... Tror jeg ;-)

Indlæg#2 » 25. okt 2019, 19:46

Det ser super spændende ud. Glæder mig til fortsættelsen.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk


Emneforfatter
Glazzy76
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 49

Re: Al pastor.... Tror jeg ;-)

Indlæg#3 » 26. okt 2019, 15:17

Tak Prause

Har lavet guacemole, fundet min kones gode chili marmelade/relish frem og sat kødet på pind. Det dufter helt fantastisk, der er virkelig smæk på den marinade.

Tænker jeg vil lave den salsa Prause lavede i sit indlæg om al pastor, så ananas er gjort klar til grillen. Har købt en ananas øje fjerner efter at have set en video på Instagram, den virker overraskende godt trods forventninger om det modsatte :lol:

Nu skal jeg så bare finde et sted i læ til grillen, ikke helt nemt med åbne marker som nabo. Det lufter godt idag...
Vedhæftede filer
4CF15845-412E-4BBD-9E6C-450513C7F977.jpeg
A949188F-6FFC-4681-B36F-C50A24CD0077.jpeg
E40663F7-E799-4377-A361-8A4617F68515.jpeg
Senest rettet af Glazzy76 26. okt 2019, 15:26, rettet i alt 2 gange.


Emneforfatter
Glazzy76
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 49

Re: Al pastor.... Tror jeg ;-)

Indlæg#4 » 26. okt 2019, 15:22

Jeg er altså ikke gode venner med det billede upload, hvorfor vender den mine billeder? Og kun nogen af dem?


Emneforfatter
Glazzy76
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 49

Re: Al pastor.... Tror jeg ;-)

Indlæg#5 » 26. okt 2019, 17:02

Nu må det godt tage at blive færdigt :savl2:
B190D040-448B-4B20-B2F8-EC9C355F6082.jpeg


Emneforfatter
Glazzy76
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 49

Re: Al pastor.... Tror jeg ;-)

Indlæg#6 » 26. okt 2019, 19:56

Nå, så lykkedes det endelig. Tror det fik et par timer, tog det af ved ca 65 grader.
416374CA-9416-4636-8300-EA42CE95F038.jpeg


Selvom det ser brændt ud på spidserne var det virkelig lækkert. Det var sukkeret i marinaden der karameliserede. Super sprødt, som godt krydrede grisekiks. Læste flere steder at man skar af spydet efterhånden som kødet blev færdigt, så det var sprødt på den ene side og blødt på den anden. Ved dog ikke lige hvordan man kringler den på et vandret rotisseri.
169E47B4-0011-484C-9FBF-A8CDD7B82A93.jpeg


Tortillaerne havde jeg købt, de var bedre end forventet da de var ret tørre ved ankomst, men vandt en del efter at have været i ovnen og ligget et øjeblik i en stof serviet.
049E6BF4-02CE-458B-B467-0359960A87EE.jpeg

9993A76A-400E-406E-8036-0D0F85812F3A.jpeg


Alt i alt synes jeg det blev virkelig godt, jeg skal helt sikkert til udforske det mexicanske køkken noget mere. Men først skal vi lige have spist alt kødet op :lol:

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3378
Kontakt:

Re: Al pastor.... Tror jeg ;-)

Indlæg#7 » 27. okt 2019, 09:31

Det ser fantastisk lækkert ud. Du siger bare til så kommer jeg og hjælper med at spise op...
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk


Emneforfatter
Glazzy76
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 49

Re: Al pastor.... Tror jeg ;-)

Indlæg#8 » 27. okt 2019, 14:03

Tusind tak!

Du kommer bare ... :-D

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 38 gæster