Melanzane alla Parmagiana samt 2 typer ravioli.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3320
Kontakt:

Melanzane alla Parmagiana samt 2 typer ravioli.

Indlæg#1 » 29. sep 2019, 09:20

Her er der ingen grill men velsmag i lange baner.

Melanzane alle Parmigina er en helt genial ret. Som det er med det meste gode italienske er den ultra simpel men ekstremt velsmagende.

3 store auberginer
2-3 æg
Olivenolie
½ kg gode tomater
1 dl hvidvin
2 fed hvidløg
1 løg
2 spsk balsamico
2 dl passata
timian
oregano
basilikum
2 bøffelmælksmozarrella - ja det kontroversielt med mozzarella - men mere ost, whats not to like?
300 g revet parmesan

Auberginer skives på langs og drysses med salt. Når de har trukket en times tid er der trukket en masse væske ud, der fjernes sammen med saltet.
Æg piskes sammen og de aftørrede aubergineskiver dyppes deri.
Aubergineskiverne steges på en pande i olivenolie og lægges i et ovnfast fad.

Mens auberginerne afvander kan man lave tomatsaucen. Jeg laver den på thermomix, men kan også laves i gryde og så blendes til sidst. Løg, hvidløg og krydderurter klares i olivenolie, så tilsættes balsamico der koger ind et par min. Herefter hvidvin der også koger ind. Til sidst tomaterne og passata og så koger det hele i ½ time inden den blendes glat og pæn.

Når aubergineskiverne er stegt og tomatsaucen er klar lægges først et lag stegt aubergine, så 10 blade basilikum, den ene mozzarellaost i små klumper og lidt under halvdelen af parmesanen. Så endnu et lag aubergine, herefter mere basilikum og mozzarella og til næstsidst kommer tomatsaucen over for at blive afsluttet med resten af parmesanen.
Retten skal have ca. 30 min i ovnen ved 200 grader.

Ravioli er sjovt at lave, men det tager lidt tid og kræver lidt udstyr.
Dejen laver jeg også på thermomix, men den kan sagtens laves i hånden.
400 g durumhvede
4 hele æg
2 spsk olivenolie
lidt fint salt.
Køres i 4 min på dejprogrammet. Herefter ligner det mest guldkorn (gule klumper) og det samles med hænderne og hviler mindst ½ time i køleren - jeg laver det typisk om morgenen.

Her lavede vi 2 slags fyld, bare fordi...
Det ene fyld var:
Ristede pinjekerner
Champignons stegt i trøffelolie
Salt
Peber
Mascarpone

Det andet var:
Ribeye skåret i brunoisetern
løg og hvidløg på samme måde
Tomatpure
Peber
Det hele brunet hurtigt af på panden

Begge slags fyld blev lavet i løbet af dagen sådan at de var kolde da vi gik i gang med pastamaskinen.
En pænt stor rund udstikker er god til ravioli, halvmånefaconen koger mere regelmæssigt end trekanter og de er nemmere at lukke.
Når man har stukket en cirkel ud pensles den ene halvdel af kanten med æg og der lægges en klat fyld forskudt fra centrum over mod den penslede halvdel, så samles den ved at folde den upenslede halvdel ind over den penslede og trykkes sammen mens man sikrer sig at der ikke er fanget for meget luft inde ved fyldet. Vi plejer lige at rulle kanten med en klejnespore for at sikre ekstra god lukning.

Koges i ca. 5 min i rigeligt saltet vand.

Enjoy
Vedhæftede filer
IMG_20190928_191259.jpg
IMG_20190928_191308.jpg
00100lPORTRAIT_00100_BURST20190928195000067_COVER.jpg
MVIMG_20190928_195459.jpg
00100lPORTRAIT_00100_BURST20190928195903110_COVER.jpg
00100lPORTRAIT_00100_BURST20190928195957160_COVER.jpg
00100lPORTRAIT_00100_BURST20190928200416241_COVER.jpg
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk


ferr31
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 87

Re: Melanzane alla Parmagiana samt 2 typer ravioli.

Indlæg#2 » 29. sep 2019, 10:24

Det ser virkelig lækkert ud :savl2: , bogmærket og skal prøves snarest


trespasser
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 169

Re: Melanzane alla Parmagiana samt 2 typer ravioli.

Indlæg#3 » 29. sep 2019, 16:12

Det ser godt ud.
Syntes min ungarske gullaschsuppe rest ser kedelig ud nu.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3320
Kontakt:

Re: Melanzane alla Parmagiana samt 2 typer ravioli.

Indlæg#4 » 29. sep 2019, 18:33

Tak begge 2.
Ungarsk gullasch (altså suppen) er nu på min personlige top 10 i verden, så jeg bytter gerne.
Jeg er nok også præget af en ven, der er ungarer og hvis barndoms landsby ligger i midten af Ungarns top papriksproducerende område.
Jeg har med andre ord en RIGTIG GOD paprikapusher...
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3060
Kontakt:

Re: Melanzane alla Parmagiana samt 2 typer ravioli.

Indlæg#5 » 30. sep 2019, 17:05

Det ser dæleme godt ud. Jeg tilslutter mig bedømmelsen af gullashsuppen. Det bedste jeg har smagt var i Zheged... :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 32 gæster