Her er der ingen grill men velsmag i lange baner.
Melanzane alle Parmigina er en helt genial ret. Som det er med det meste gode italienske er den ultra simpel men ekstremt velsmagende.
3 store auberginer
2-3 æg
Olivenolie
½ kg gode tomater
1 dl hvidvin
2 fed hvidløg
1 løg
2 spsk balsamico
2 dl passata
timian
oregano
basilikum
2 bøffelmælksmozarrella - ja det kontroversielt med mozzarella - men mere ost, whats not to like?
300 g revet parmesan
Auberginer skives på langs og drysses med salt. Når de har trukket en times tid er der trukket en masse væske ud, der fjernes sammen med saltet.
Æg piskes sammen og de aftørrede aubergineskiver dyppes deri.
Aubergineskiverne steges på en pande i olivenolie og lægges i et ovnfast fad.
Mens auberginerne afvander kan man lave tomatsaucen. Jeg laver den på thermomix, men kan også laves i gryde og så blendes til sidst. Løg, hvidløg og krydderurter klares i olivenolie, så tilsættes balsamico der koger ind et par min. Herefter hvidvin der også koger ind. Til sidst tomaterne og passata og så koger det hele i ½ time inden den blendes glat og pæn.
Når aubergineskiverne er stegt og tomatsaucen er klar lægges først et lag stegt aubergine, så 10 blade basilikum, den ene mozzarellaost i små klumper og lidt under halvdelen af parmesanen. Så endnu et lag aubergine, herefter mere basilikum og mozzarella og til næstsidst kommer tomatsaucen over for at blive afsluttet med resten af parmesanen.
Retten skal have ca. 30 min i ovnen ved 200 grader.
Ravioli er sjovt at lave, men det tager lidt tid og kræver lidt udstyr.
Dejen laver jeg også på thermomix, men den kan sagtens laves i hånden.
400 g durumhvede
4 hele æg
2 spsk olivenolie
lidt fint salt.
Køres i 4 min på dejprogrammet. Herefter ligner det mest guldkorn (gule klumper) og det samles med hænderne og hviler mindst ½ time i køleren - jeg laver det typisk om morgenen.
Her lavede vi 2 slags fyld, bare fordi...
Det ene fyld var:
Ristede pinjekerner
Champignons stegt i trøffelolie
Salt
Peber
Mascarpone
Det andet var:
Ribeye skåret i brunoisetern
løg og hvidløg på samme måde
Tomatpure
Peber
Det hele brunet hurtigt af på panden
Begge slags fyld blev lavet i løbet af dagen sådan at de var kolde da vi gik i gang med pastamaskinen.
En pænt stor rund udstikker er god til ravioli, halvmånefaconen koger mere regelmæssigt end trekanter og de er nemmere at lukke.
Når man har stukket en cirkel ud pensles den ene halvdel af kanten med æg og der lægges en klat fyld forskudt fra centrum over mod den penslede halvdel, så samles den ved at folde den upenslede halvdel ind over den penslede og trykkes sammen mens man sikrer sig at der ikke er fanget for meget luft inde ved fyldet. Vi plejer lige at rulle kanten med en klejnespore for at sikre ekstra god lukning.
Koges i ca. 5 min i rigeligt saltet vand.
Enjoy