Kyllingelever pate

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1329

Kyllingelever pate

Indlæg#1 » 4. aug 2019, 17:50

Leverpostej må vel anses for at være en af danskernes favoritter når det drejer sig om pålæg til at komme på et stykke rugbrød.
Hvis man skifter Stryhnˋs den grove ud med fjerkrælever og nogle andre ingredienser, kører det helt glat og serverer det på noget sprødt sammen med nøje udvalgt topping og kalder det pate, ja, så nikker både grever og baroner anerkendende.
Billede

Her har jeg brugt kyllingelever, som jeg har set helt ned til 15-16 kr. for 500 gr. Leveren skal befries for det grove “snask” der ikke er særligt lækkert, og lægges i en let eddikeopløsning ca. 20 min. for at fjerne blodrester.
Billede

De øvrige ingredienser kan være som på billedet. Valnød og svampe giver noget umami, men kan undværes eller erstattes af andre faste ingredienser.
Billede

Pateˋen skal ikke bages som en leverpostej, så derfor skal alle ingredienserne varmebehandles.
Kyllingeleveren steges ved middel varme til den lige akkurat er gennemstegt.
Øvrige ingredienser hakkes groft og sauteres uden at taˋ for meget farve.
Billede
Billede

Alle ingredienser, undtaget kylling kommes i en blender og blendes helt ud. Herefter kommes kyllingeleveren i sammen med 2 dl. fløde og blendes glat.
150-200 gr. smør afsmeltes på panden og kommes i blenderen inden levermassen er afkølet, og blendes ind i levermassen.
Levermassen tilsmages med salt “peber” og evt. citron.
Billede

Levermassen kommes i forme mens den er lun og stilles på køl. For at gøre pateˋen lidt mere appetitlig at se på, og for at undgå oxydering, kan der kommes et tyndt lag klaret klaret smør på overfladen af den afkølede pate.
Billede

Hvis man serverer kyllingeleverpate på sprødristet ciabatta eller lignende er der ikke et øje tørt.
Alternativt vil tyndt skåret rugbrød, krydderkiks oa. også gøre sig godt.
Topping kunne være alt muligt syrligt - her har jeg valgt cornichoner og ovntørret tomat.
Billede
Billede
Billede


Ib M


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 423

Re: Kyllingelever pate

Indlæg#2 » 4. aug 2019, 19:50

Det ser lækkert ud .
Nicolai

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3313
Kontakt:

Re: Kyllingelever pate

Indlæg#3 » 4. aug 2019, 22:05

Uhhm
Jeg elsker denne lille ting.
Laver den gerne med hvidløg, persille, citronskal og Marsala.
Hvis man alligevel har gang i thermomix kan man springe stegepanden over og stege/koge det direkte i den.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1329

Re: Kyllingelever pate

Indlæg#4 » 5. aug 2019, 03:42

prause skrev:Hvis man alligevel har gang i thermomix kan man springe stegepanden over og stege/koge det direkte i den.

Alt udover leveren ville nemt sauteres i thermomix. Kyllingeleveren foretrækker jeg at tilberede på panden så man kan følge tilberedningsgraden og undgå at den får for meget og bliver grynet.

ps. enig i at lidt marsala/brandy der lige brændes af tilfører noget positivt.


Ib M

Brugeravatar

skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3038
Kontakt:

Re: Kyllingelever pate

Indlæg#5 » 5. aug 2019, 12:24

Du præsenterer det altså smukt, Ib.
Min lokale halalslagter blander kalkun og kyllingelever og det virker også fint... :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1329

Re: Kyllingelever pate

Indlæg#6 » 5. aug 2019, 19:19

Kalkunlever har jeg aldrig smagt, og kan heller ikke mindes at haˋ set det nogen steder - men det lyder da spændende.


Ib M

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1245

Re: Kyllingelever pate

Indlæg#7 » 5. aug 2019, 19:26

Super gode billeder.. er sgu jaloux over de kamera evner :)
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3038
Kontakt:

Re: Kyllingelever pate

Indlæg#8 » 6. aug 2019, 13:53

Ib M skrev:Kalkunlever har jeg aldrig smagt, og kan heller ikke mindes at haˋ set det nogen steder - men det lyder da spændende.


Ib M

Det er som kyllingelever, bare større... :lol: Smagsmæssigt som kylling og ligeså fint i konsistensen. Jeg vil da tro, at alle halalslagtere fører det...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1329

Re: Kyllingelever pate

Indlæg#9 » 6. aug 2019, 19:40

takker - jeg må forbi en halal slagter og se efter noget kalkunlever.


Ib M

Brugeravatar

Emneforfatter
Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1329

Re: Kyllingelever pate

Indlæg#10 » 6. aug 2019, 19:44

techie skrev:Super gode billeder.. er sgu jaloux over de kamera evner :)

Nogle gange går der også lige så meget fototeknik i den som madlavning. Men dog aldrig mere end maden stadig står mål med grundtanken.


Ib M

Brugeravatar

hw-web
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 644
Kontakt:

Re: Kyllingelever pate

Indlæg#11 » 11. aug 2019, 11:11

lige så godt som ''four graces'' . . .
i røg & damp
Henrik

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1329

Re: Kyllingelever pate

Indlæg#12 » 11. aug 2019, 11:42

Ja, med lidt god vilje, noget sprødt, og den rette topping er det i hverttilfælde rigtig godt.


Ib M

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3313
Kontakt:

Re: Kyllingelever pate

Indlæg#13 » 25. aug 2019, 17:06

Tak for reminder Ib.
Min er med løg, hvidløg, chili, salvie, citronskal, timian, koncentreret kyllinge fond, smør og portvin.

Tørre ingredienser blev sauteret i thermomix i 8 min ved 120 grader.
Herefter blev lever og de våde ting tilsat og det hele blev varmebehandlet i 10 min ved 75 grader. Herefter blendet helt ud. Til sidst fik cremen lige yderligere 5 min ved 75 grader for at sikre at alt var pasteuriseret.
Vedhæftede filer
IMG_20190825_152401.jpg
Det smager omvendt proportionalt med hvordan det ser ud...
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1329

Re: Kyllingelever pate

Indlæg#14 » 25. aug 2019, 18:07

Noteret til næste gang - tror jeg har en enkelt form tilbage i fryseren.


Ib M

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 24 gæster