Cæsar salat er en dejlig og mættende salat hvis den laves med kylling.
Traditionelt er der vist nærmest ikke andet end romainesalat og brødcroutoner i, men det beslutter man jo selv.
Her er den lavet med:
Romainesalat
Tomat
Lidt rødløg
Sorte oliven
Brødcroutoner
Parmesan
1 hel kylling
Friskbagt brød som tilbehør
Hemmeligheden ved en god Cæsar salat ligger dog i den unikke dressing.
Jeg laver den i et højt målebæger med en blenderstav.
NB start med at sætte blenderstaven ned i glasset FØR du hælder ingredienserne i, men skal blende fra bunden af og op.
2 bøtter past. æggeblomme
1 spsk eddike
3-5 saltede ansjoser
1 fed hvidløg
1-2 stænk worchestersauce
ca. 75 g. revet parmesanost
2 dl. olie - jeg bruger ca. ½ dl. god olivenolie og så en neutral olie for resten.
Alle ingredienserne fraset olie blendes med staven og olien tilsættes hen ad vejen. Når det hele er blendet sammen til en tyk mayo smages til med peber og citronsaft (saften fra ½ citron passer meget godt).
Hvis man har prøvet at lave mayo på denne måde før kan man faktisk tilsætte olien fra starten (den ender i toppen) og så langsomt "trække" den ned med blenderstaven - med det er risky business hvis man gør det for hurtigt...
Kyllingen er stjernen, så købe noget ordentligt (jeg bruger Løsgsimoses franske fritgående, der smager af fugl og ikke af scrambled eggs). Efter min mening kan saucen IKKE laves uden ansjoser - brug evt. bare et par enkelte fileter - det giver umamismag ikke fiskesmag.
Brødcroutoner er lavet af halvgammelt brød, der er drislet med olivenolie og er ristet i ovnen til de er gyldne og sprøde.
Salaten laves ved at dresse stykker af romainesalat med dressingen, tilsætte de øvrige grøntsager og så slutte med sprøde croutoner samt strimler af parmesanost.
Kyllingen er smurt med citronsaft og citronolie, den er fyldt med rosmarin, citron og hvidløg. Tilberedt ved indirekte varme ved små 200 grader i ca 75 min.