Cæsar salat

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3313
Kontakt:

Cæsar salat

Indlæg#1 » 2. aug 2019, 12:22

Cæsar salat er en dejlig og mættende salat hvis den laves med kylling.
Traditionelt er der vist nærmest ikke andet end romainesalat og brødcroutoner i, men det beslutter man jo selv.
Her er den lavet med:
Romainesalat
Tomat
Lidt rødløg
Sorte oliven
Brødcroutoner
Parmesan
1 hel kylling
Friskbagt brød som tilbehør

Hemmeligheden ved en god Cæsar salat ligger dog i den unikke dressing.
Jeg laver den i et højt målebæger med en blenderstav.
NB start med at sætte blenderstaven ned i glasset FØR du hælder ingredienserne i, men skal blende fra bunden af og op.

2 bøtter past. æggeblomme
1 spsk eddike
3-5 saltede ansjoser
1 fed hvidløg
1-2 stænk worchestersauce
ca. 75 g. revet parmesanost
2 dl. olie - jeg bruger ca. ½ dl. god olivenolie og så en neutral olie for resten.

Alle ingredienserne fraset olie blendes med staven og olien tilsættes hen ad vejen. Når det hele er blendet sammen til en tyk mayo smages til med peber og citronsaft (saften fra ½ citron passer meget godt).
Hvis man har prøvet at lave mayo på denne måde før kan man faktisk tilsætte olien fra starten (den ender i toppen) og så langsomt "trække" den ned med blenderstaven - med det er risky business hvis man gør det for hurtigt...

Kyllingen er stjernen, så købe noget ordentligt (jeg bruger Løsgsimoses franske fritgående, der smager af fugl og ikke af scrambled eggs). Efter min mening kan saucen IKKE laves uden ansjoser - brug evt. bare et par enkelte fileter - det giver umamismag ikke fiskesmag.

Brødcroutoner er lavet af halvgammelt brød, der er drislet med olivenolie og er ristet i ovnen til de er gyldne og sprøde.

Salaten laves ved at dresse stykker af romainesalat med dressingen, tilsætte de øvrige grøntsager og så slutte med sprøde croutoner samt strimler af parmesanost.

Kyllingen er smurt med citronsaft og citronolie, den er fyldt med rosmarin, citron og hvidløg. Tilberedt ved indirekte varme ved små 200 grader i ca 75 min.
Vedhæftede filer
IMG_20190801_171629.jpg
IMG_20190801_184942.jpg
00100lPORTRAIT_00100_BURST20190801173048556_COVER.jpg
00100lPORTRAIT_00100_BURST20190801192612760_COVER.jpg
00100lPORTRAIT_00100_BURST20190801193326055_COVER.jpg
00100lPORTRAIT_00100_BURST20190801193444036_COVER.jpg
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1329

Re: Cæsar salat

Indlæg#2 » 2. aug 2019, 12:59

Rigtig lækker sommer mad. I al sin enkelthed består den jo af ingredienser man for en stor del ligger inde med, så det er kun inspiration der skal til - takker for den.

Mange/nogen har et anstrengt forhold til fisk/ansjosfilet i saucer, så jeg undlader tit at nævne det for udenforstående, da jeg så ved at de ikke vil spise det.
Men det skal i, og fremhæver smagen til et helt andet niveau - og det smager ikke af fisk.


Ib M

Brugeravatar

skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3038
Kontakt:

Re: Cæsar salat

Indlæg#3 » 2. aug 2019, 19:44

En flot og lækker salat... :P :P :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

mochr
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 125

Re: Cæsar salat

Indlæg#4 » 2. aug 2019, 20:00

Det giver bare noget helt andet at lave saucen selv. Og helt enig i ansjosbetragtningerne [THUMBS UP SIGN]

Brugeravatar

Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 499

Re: Cæsar salat

Indlæg#5 » 3. aug 2019, 16:33

Det ser virkelig lækkert ud!

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 17 gæster