Side 1 af 1

Spareribs

: 31. jul 2019, 11:20
af michael1980
Spareribs. Penslet med dijonsennep oprørt i olie. Krydret og trukket 45 min før grill.
Fik 115 grader 5 timer så hævet temp til 150 i en lille time, mens de fik bbq sauce.

Re: Spareribs

: 31. jul 2019, 11:21
af michael1980
Billederne er kommet lidt på må og få

Re: Spareribs

: 31. jul 2019, 12:02
af Ib M
Er det ikke revelsben, der er i hverttilfælde noget mere kød på end når jeg laver en stribe sparreribs.

Men dejlig kødfulde ser de nu ud.


Ib M

Re: Spareribs

: 31. jul 2019, 17:56
af michael1980
Jo det er rigtige gode gammeldaws og ikk kamben eller fladben. De er nu ellers også møj goe

Re: Spareribs

: 31. jul 2019, 18:57
af Ib M
Enig - alle ben på grillen er gode på hver deres måde [FACE SAVOURING DELICIOUS FOOD]


Ib M

Re: Spareribs

: 31. jul 2019, 20:31
af steenj
De kaldes jo sådan i Danmark, men jeg tænkte på om det ikke er dem der kaldes Lusianna spareribs?

Re: Spareribs

: 31. jul 2019, 21:06
af michael1980
Tja. Hvordan fåes de min bedst så de møre og med lækker røgring. Mine var rigtig gode men ikk perfekte

Spareribs

: 31. jul 2019, 21:06
af Ib M
steenj skrev:De kaldes jo sådan i Danmark, men jeg tænkte på om det ikke er dem der kaldes Lusianna spareribs?

Jeg tænkte mere på hvilken udskæring de kom fra. De her er skåret ud og bliver lavet enkeltvis, derfor jeg tænkte at det ikke var de ben jeg plejer at bruge, men “gammeldags” revelsben der er skåret af en ribbensteg uden svær, som vist også for år tilbage blev kalde spareribs.

Så enig i at det er noget forvirrende omkring hvad der er hvad.
Men godt det smager de fleste af dem

Re: Spareribs

: 31. jul 2019, 21:13
af Ib M
michael1980 skrev:Tja. Hvordan fåes de min bedst så de møre og med lækker røgring. Mine var rigtig gode men ikk perfekte

Det er vel nærmest en kunst/håndværk at lave de perfekte “ben” med røgring, og det perfekte bid.

Der er skrevet flere bøger og holdt lige så mange VM i kunsten at lave de perfekte spareribs.


Ib M

Re: Spareribs

: 1. aug 2019, 09:12
af steenj
Ib M skrev:
steenj skrev:De kaldes jo sådan i Danmark, men jeg tænkte på om det ikke er dem der kaldes Lusianna spareribs?

Jeg tænkte mere på hvilken udskæring de kom fra. De her er skåret ud og bliver lavet enkeltvis, derfor jeg tænkte at det ikke var de ben jeg plejer at bruge, men “gammeldags” revelsben der er skåret af en ribbensteg uden svær, som vist også for år tilbage blev kalde spareribs.

Så enig i at det er noget forvirrende omkring hvad der er hvad.
Men godt det smager de fleste af dem


Det har du helt ret i og hvor vi handler kaldes de stadigt spareribs.

Re: Spareribs

: 1. aug 2019, 10:09
af KennC
De ser gode ud de ben der .1%¤ ....

Kært barn har mange navne og der hersker ofte en del begrebsforvirring også fordi vi i forskelllige lande har forskellige udskæringer og kalder tingene noget forskelligt.

En afsværet ribbensteg skåret i skiver med ét ben i hver kalder vi i Danmark oftest Revelsben. I US kalder de dem "Country Style Spareribs". Havde man skåret selve stegen af og kun havde en række ben tilbage, ville man i US kalde det spareribs. I Dk kalder vi det spareribs / brystben / fladeben. I modsætning til Baby Back Ribs som er den række ben, som sidder under kamstegen (flæskestegen). Dem kalder vi så i DK for kamben....

PS) Country Style Spareribs er absolut en fed men absolut en lækker spise. Det smager sindsyg godt :savl2:

Re: Spareribs

: 1. aug 2019, 10:41
af PB Helsinge
KennC skrev:Kært barn har mange navne og der hersker ofte en del begrebsforvirring også fordi vi i forskelllige lande har forskellige udskæringer og kalder tingene noget forskelligt.
Ja - og ike kun det. igennem tiden har vi taget nye udskæringer til os, som vi i min unge tid som slagter hverken anede navne på eller tilberedning af.
Her tænker jeg netop på spareribs, culotte, cyvette og mignon, samt senest porchettaen.
Når så f.eks. spareribs i moderlandet USA ses i forskellige udskæringer så må forvirringen blive total.

I et gammelt indlæg har jeg søgt at kaste lidt lys over forvirringen, og her er der lidt billeder som kan give lidt mere forståelse.

viewtopic.php?f=150&t=18055&p=204199

Re: Spareribs

: 1. aug 2019, 12:56
af Ib M
Super fint med et påmindelse og opdatering...


Ib M

Re: Spareribs

: 1. aug 2019, 14:28
af prause
Satme lækre revelsben du har lavet Michael.
God idé med urter til røg.

Re: Spareribs

: 1. aug 2019, 21:45
af michael1980
Tak prause. Skal arbejde lidt på mørheden
Nogen gode ideer

Re: Spareribs

: 3. aug 2019, 00:35
af PB Helsinge
michael1980 skrev: Skal arbejde lidt på mørheden
Nogen gode ideer
Tænk SousVide. Det er en helt indlysende mulighed.

Til camping\ferie proviant har vi altid SV forberedt mad med. Det er både kød, kartofler og andre grønsager.
Ofte krydrer og forbruner jeg kødet for at få den rette smag. Derefter køler jeg straks og vakuumpakker. Senest dagen efter SV koger jeg så.
Når jeg forærer SV forberedt kød til venner skriver jeg på en label: FÆRDIGTILBEREDT - Grill- eller pande steges til passende stegeskorpe og serveringstemperatur.

Grønsager vakuumpakker jeg med lidt isterning og salt, hvorefter det kan SV koges og optage lidt saltsmag.
Fra SV kogeren ser det ud som om vakuumposen har taget luft, men det er kun damptryk.
Når det SV kogte er afkølet og posen ligger tæt har du min. fire ugers holdbarhed på køl.

Kogetemperatur til grønsager sætter jeg til 85⁰C , kartofler får 60-75 min. Grønne asparges med bacon omkring får 4-5 min. Det gør at bacon sidder fast omkring aspargesene når du lyngriller dem. PS Asparges skal ikke have vand ved, blot SV koges for at holde sammen.
SV temperatur og tid til kød skal du afpasse efter kødtype.

Re: Spareribs

: 12. aug 2019, 12:07
af michael1980
Hvis jeg ønsker en god krydring er der så nogen der har en god opskrift
Og tilberedning, så de bliver dejlig røget og møre. Har kul og gas.