Spareribs

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 723
Kontakt:

Spareribs

Indlæg#1 » 31. jul 2019, 11:20

Spareribs. Penslet med dijonsennep oprørt i olie. Krydret og trukket 45 min før grill.
Fik 115 grader 5 timer så hævet temp til 150 i en lille time, mens de fik bbq sauce.
Vedhæftede filer
rps20190731_111510.jpg
rps20190731_111510.jpg (188.86 KiB) Vist 822 gange
rps20190731_111141.jpg
rps20190731_111141.jpg (54.95 KiB) Vist 822 gange
rps20190731_111426.jpg
rps20190731_111426.jpg (179.03 KiB) Vist 822 gange
rps20190731_111445.jpg
rps20190731_111445.jpg (195.87 KiB) Vist 822 gange
rps20190731_111352.jpg
rps20190731_111352.jpg (164.85 KiB) Vist 822 gange
rps20190731_110605.jpg
rps20190731_110605.jpg (29.93 KiB) Vist 822 gange
rps20190731_111534.jpg
rps20190731_111534.jpg (206.24 KiB) Vist 822 gange
rps20190731_111639.jpg
rps20190731_111639.jpg (144.25 KiB) Vist 822 gange
rps20190731_111204.jpg
rps20190731_111204.jpg (66.58 KiB) Vist 822 gange
rps20190731_111702.jpg
rps20190731_111702.jpg (136.67 KiB) Vist 822 gange
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 723
Kontakt:

Re: Spareribs

Indlæg#2 » 31. jul 2019, 11:21

Billederne er kommet lidt på må og få
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1319

Re: Spareribs

Indlæg#3 » 31. jul 2019, 12:02

Er det ikke revelsben, der er i hverttilfælde noget mere kød på end når jeg laver en stribe sparreribs.

Men dejlig kødfulde ser de nu ud.


Ib M

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 723
Kontakt:

Re: Spareribs

Indlæg#4 » 31. jul 2019, 17:56

Jo det er rigtige gode gammeldaws og ikk kamben eller fladben. De er nu ellers også møj goe
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1319

Re: Spareribs

Indlæg#5 » 31. jul 2019, 18:57

Enig - alle ben på grillen er gode på hver deres måde [FACE SAVOURING DELICIOUS FOOD]


Ib M


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1629

Re: Spareribs

Indlæg#6 » 31. jul 2019, 20:31

De kaldes jo sådan i Danmark, men jeg tænkte på om det ikke er dem der kaldes Lusianna spareribs?
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 723
Kontakt:

Re: Spareribs

Indlæg#7 » 31. jul 2019, 21:06

Tja. Hvordan fåes de min bedst så de møre og med lækker røgring. Mine var rigtig gode men ikk perfekte
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1319

Spareribs

Indlæg#8 » 31. jul 2019, 21:06

steenj skrev:De kaldes jo sådan i Danmark, men jeg tænkte på om det ikke er dem der kaldes Lusianna spareribs?

Jeg tænkte mere på hvilken udskæring de kom fra. De her er skåret ud og bliver lavet enkeltvis, derfor jeg tænkte at det ikke var de ben jeg plejer at bruge, men “gammeldags” revelsben der er skåret af en ribbensteg uden svær, som vist også for år tilbage blev kalde spareribs.

Så enig i at det er noget forvirrende omkring hvad der er hvad.
Men godt det smager de fleste af dem

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1319

Re: Spareribs

Indlæg#9 » 31. jul 2019, 21:13

michael1980 skrev:Tja. Hvordan fåes de min bedst så de møre og med lækker røgring. Mine var rigtig gode men ikk perfekte

Det er vel nærmest en kunst/håndværk at lave de perfekte “ben” med røgring, og det perfekte bid.

Der er skrevet flere bøger og holdt lige så mange VM i kunsten at lave de perfekte spareribs.


Ib M


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1629

Re: Spareribs

Indlæg#10 » 1. aug 2019, 09:12

Ib M skrev:
steenj skrev:De kaldes jo sådan i Danmark, men jeg tænkte på om det ikke er dem der kaldes Lusianna spareribs?

Jeg tænkte mere på hvilken udskæring de kom fra. De her er skåret ud og bliver lavet enkeltvis, derfor jeg tænkte at det ikke var de ben jeg plejer at bruge, men “gammeldags” revelsben der er skåret af en ribbensteg uden svær, som vist også for år tilbage blev kalde spareribs.

Så enig i at det er noget forvirrende omkring hvad der er hvad.
Men godt det smager de fleste af dem


Det har du helt ret i og hvor vi handler kaldes de stadigt spareribs.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 887

Re: Spareribs

Indlæg#11 » 1. aug 2019, 10:09

De ser gode ud de ben der .1%¤ ....

Kært barn har mange navne og der hersker ofte en del begrebsforvirring også fordi vi i forskelllige lande har forskellige udskæringer og kalder tingene noget forskelligt.

En afsværet ribbensteg skåret i skiver med ét ben i hver kalder vi i Danmark oftest Revelsben. I US kalder de dem "Country Style Spareribs". Havde man skåret selve stegen af og kun havde en række ben tilbage, ville man i US kalde det spareribs. I Dk kalder vi det spareribs / brystben / fladeben. I modsætning til Baby Back Ribs som er den række ben, som sidder under kamstegen (flæskestegen). Dem kalder vi så i DK for kamben....

PS) Country Style Spareribs er absolut en fed men absolut en lækker spise. Det smager sindsyg godt :savl2:
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2483

Re: Spareribs

Indlæg#12 » 1. aug 2019, 10:41

KennC skrev:Kært barn har mange navne og der hersker ofte en del begrebsforvirring også fordi vi i forskelllige lande har forskellige udskæringer og kalder tingene noget forskelligt.
Ja - og ike kun det. igennem tiden har vi taget nye udskæringer til os, som vi i min unge tid som slagter hverken anede navne på eller tilberedning af.
Her tænker jeg netop på spareribs, culotte, cyvette og mignon, samt senest porchettaen.
Når så f.eks. spareribs i moderlandet USA ses i forskellige udskæringer så må forvirringen blive total.

I et gammelt indlæg har jeg søgt at kaste lidt lys over forvirringen, og her er der lidt billeder som kan give lidt mere forståelse.

viewtopic.php?f=150&t=18055&p=204199
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1319

Re: Spareribs

Indlæg#13 » 1. aug 2019, 12:56

Super fint med et påmindelse og opdatering...


Ib M

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3291
Kontakt:

Re: Spareribs

Indlæg#14 » 1. aug 2019, 14:28

Satme lækre revelsben du har lavet Michael.
God idé med urter til røg.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 723
Kontakt:

Re: Spareribs

Indlæg#15 » 1. aug 2019, 21:45

Tak prause. Skal arbejde lidt på mørheden
Nogen gode ideer
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2483

Re: Spareribs

Indlæg#16 » 3. aug 2019, 00:35

michael1980 skrev: Skal arbejde lidt på mørheden
Nogen gode ideer
Tænk SousVide. Det er en helt indlysende mulighed.

Til camping\ferie proviant har vi altid SV forberedt mad med. Det er både kød, kartofler og andre grønsager.
Ofte krydrer og forbruner jeg kødet for at få den rette smag. Derefter køler jeg straks og vakuumpakker. Senest dagen efter SV koger jeg så.
Når jeg forærer SV forberedt kød til venner skriver jeg på en label: FÆRDIGTILBEREDT - Grill- eller pande steges til passende stegeskorpe og serveringstemperatur.

Grønsager vakuumpakker jeg med lidt isterning og salt, hvorefter det kan SV koges og optage lidt saltsmag.
Fra SV kogeren ser det ud som om vakuumposen har taget luft, men det er kun damptryk.
Når det SV kogte er afkølet og posen ligger tæt har du min. fire ugers holdbarhed på køl.

Kogetemperatur til grønsager sætter jeg til 85⁰C , kartofler får 60-75 min. Grønne asparges med bacon omkring får 4-5 min. Det gør at bacon sidder fast omkring aspargesene når du lyngriller dem. PS Asparges skal ikke have vand ved, blot SV koges for at holde sammen.
SV temperatur og tid til kød skal du afpasse efter kødtype.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 723
Kontakt:

Re: Spareribs

Indlæg#17 » 12. aug 2019, 12:07

Hvis jeg ønsker en god krydring er der så nogen der har en god opskrift
Og tilberedning, så de bliver dejlig røget og møre. Har kul og gas.
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 25 gæster