Hvor er det lækkert Ib.
Det sker virkelig noget på GG i øjeblikket, så fedt.
Vedrørende trikiner, så er det kompliceret.
1) Ja, det findes trikiner i ret høj grad i dele af Spanien.
2) De findes i vildt og smitter ret ofte svin det går frit som eks Iberico.
3) Det findes flere forskellige arter af trikiner, hvoraf kun nogle smitter svin og mennesker.
4) Nogle arter er kulderesistente og dør ikke ved frysning, andre dør ved dybfrysning i 1-2 uger (-18 grader i mindst 102 timer)
5) I Spanien er der primært problemer med Trichinella Spiralis, der er udbredt hos svin og som smitter mennesker. Heldigvis er den følsom for frysning. Der findes dog også en anden art i Spanien, der ikke er så frysefølsom, men den findes hos rovdyr.
6) Trichiner dør ved opvarmning til 58 grader i mere end et par minutter.
Dermed står vi overfor det evindelige problem med fødevaresikkerhed. Tror vi at frysning er nok eller steger vi til det hele er gråt og trist?
Jeg bryder mig ikke en trikinosetanken (ret ufed sygdom), men 75 grader er helt hen i vejret.
2 ugers frysning samt en opvarmning til min 63 grader (i centrum) vil give en god (2 delt) sikkerhed uden at ødelægge kødet. Men husk det skal være hele vejen igennem og alle steder.
63 grader er medium og det er efter min mening optimalt til svinekød.
https://svineproduktion.dk/publikatione ... r/dvt/0202https://www.aphis.usda.gov/vs/trichinae ... _sheet.htm