Lammekølle Moroccan style.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3378
Kontakt:

Lammekølle Moroccan style.

Indlæg#1 » 24. feb 2019, 17:42

Stjernen i dette måltid er imo ikke kødet men harissa.

Harissa er en chilipasta fra Nordafrika. Hvis man ikke laver den alt for stærk kan man spise den med ske og så er den et genialt tilbehør og smagsgiver til alt muligt.

Jeg laver den med abrikoser og jeg kan ikke huske hvor jeg fik den idé fra, men det er vel også ligegyldigt. Det smager forbistret godt, så lav en stor portion ligesom man ville gøre hvis man lavede en gang Shawarma house chilisauce.

1 spsk kommen (ja dansk kommen)
1 spsk spidskommen
1 spsk korianderfrø
1-2 tsk. chipotle chili
1 tsk 7 spice (det er mig der freestyler for det er reelt Libanesisk)
1 pakke tørrede abrikoser
1 glas soltørret tomat i olie
1 ds tomatpure
2 hele chili
5 fed hvidløg
1 grillet og afskindet peberfrugt
2 spsk tørret groft chili - jeg bruger den økologiske fra netto.

Olivenolie salt, peber, lime.

De tørre krydderier ristes i et par min. indtil de popper lidt og dufter, herefter blendes de. Alle de øvrige ingredienser tilsættes de tørrede og blendede krydderier og koges i ca. 10 min. Der spædes til med olivenolie hvis det bliver tørt. Hele molevitten blendes og smages til med salt, peber og limesaft. Kommes i et skoldet rent glas, der evt. er "vendt" med en sjat atamon. NB ovennævnte kan selvfølgelig laves meget nemt på Thermomix, men gryde og blender kan også bruges.

Lammekøllen er udbenet, smurt rundhåndet med harissa og fyldt med hvidløg, abrikos og rosmarin. Snørret og smurt med mere harissa samt salt, peber og hvidløgspulver. Grillet på indirekte ved 125 grader til en centrumtemperatur på 64 grader og så hvilet i en lille halv time.

Tilbehøret er couscous med brunede løg, harissa, abrikos, mandler, granatæble, kikærter, mynte og koriander.

Spises med brød og MEGET mere harissa.
Vedhæftede filer
IMG_20190223_141656.jpg
IMG_20190223_190822.jpg
IMG_20190223_141641.jpg
IMG_20190223_142926.jpg
IMG_20190223_190814.jpg
IMG_20190223_191400.jpg
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3169
Kontakt:

Re: Lammekølle Moroccan style.

Indlæg#2 » 25. feb 2019, 17:33

Superlækkert...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2513

Re: Lammekølle Moroccan style.

Indlæg#3 » 25. feb 2019, 23:12

Hjemmelavede krydderiblandinger gør altid retterne spændende og personlige. Denne ret du viser giver bestemt lyst til at prøve noget lignende.

Når du indbefatter to slags kommen vil mange sikkert blive i tvivl.
prause skrev:1 spsk kommen (ja dansk kommen)
1 spsk spidskommen
Men der fås jo ganske rigtigt to slags kommen, og da du nævner dansk- og spids kommen så mangler kun at fortælle hvad det så er for to slags kommen. De er begge af persille familien, den ene er eetårig og den anden toårig.

Min krydderi leverandør skelner imellem spids- og sort kommen. Om hans sort kommen er dansk ved jeg ikke, men jeg kan sige lidt om smagen.

Sort kommen er gennemtrængende i smagen, du kender den på den fynske rygeost med kommen, og jeg er sikker på at den også er den væsentlige smagsgiver i Rød Ålborg snaps. Måske deraf navnet Dansk Kommen.
Spidskommen er væsentlig mildere i smagen og overdøves let i hjemmelavede pølser og gryderetter.

prause skrev:1 ds tomatpure
Du skriver tomapure, og tænker vist her på de små dåser med koncentreret tomat.

Jeg ønsker alle som bliver inspirerede her held og lykke med madlavningen, retten er bestemt værd at afprøve.

PS Harissa pastaen er almindelig hos mange nationaliteter, og jeg har selv fundet den på dåse i indvandrer butikker.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3378
Kontakt:

Re: Lammekølle Moroccan style.

Indlæg#4 » 27. feb 2019, 14:15

Det er sort kommen som du skriver.
Samt spidskommen, altså begge dele.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 766
Kontakt:

Re: Lammekølle Moroccan style.

Indlæg#5 » 2. mar 2019, 08:42

Uhmmmmmmm
Prause kl før 9 kørdag morgen, der sidder jeg og drømmer om grillmad nu. Uhmmmmmmmm
Hvor får man egentlig dansk kommen henne
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3378
Kontakt:

Re: Lammekølle Moroccan style.

Indlæg#6 » 2. mar 2019, 15:11

Jeg har sidst købet det hos asa i torvehallerne.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 33 gæster