Grønkål og mørbradbøf.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Grønkål og mørbradbøf.

Indlæg#1 » 15. nov 2018, 20:35

Ja, jeg ved det godt. De to retter er ikke normalt noget man serverer sammen, men derfor kan det jo godt være godt - og det var det..
Her inde på forum er jeg Kjøvenhavner, men i virkeligheden er jeg 1/2 sønderjyde og dermed er man vel nærmest tvangsindlagt til at elske grønkål. Uanset hvad, så elsker jeg grønkål.
Her er den lavet på thermomix (surprise, surprise).
Grønkål ribbes og koges i thermomix i det vand, der hænger ved i 10 min.
Her efter blendes det i 10 s. på 10.
Vandet hældes fra og der tilsættes 1 tsk salt, 1 tsk sukker, peber, revet muskatnød, 1 spsk smør og 1 spsk mel.ad
Det hele koger igennem i et par minutter. Her efter tilsættes 2 dl fløde og det koger endnu et par minutter.
Mørbradbøf er lavet i bradepande i ovnen med bløde løg og lidt fløde tilsat til sidst.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
IMG_20181115_201657686.jpg
IMG_20181115_201648406.jpg
IMG_20181115_201631757.jpg
IMG_20181115_201623755.jpg
IMG_20181115_201612597.jpg
IMG_20181115_201604128.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1343

Re: Grønkål og mørbradbøf.

Indlæg#2 » 16. nov 2018, 08:51

Wauww, det ser godt ud. Håber ikke kun det er fordi jeg er sønderjyde.
Mangler der ikke en note af røg, når der er grønkål til? Men tak for inspirationen.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 461

Re: Grønkål og mørbradbøf.

Indlæg#3 » 16. nov 2018, 09:09

Hold nu fest hvor ser det godt prause :savl2:
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Grønkål og mørbradbøf.

Indlæg#4 » 16. nov 2018, 12:27

Treblach skrev:Wauww, det ser godt ud. Håber ikke kun det er fordi jeg er sønderjyde.
Mangler der ikke en note af røg, når der er grønkål til? Men tak for inspirationen.

Jo, det kan du egentlig have ret i, men det kan jo løses ved at lave mørbradbøfferne på grill...
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Grønkål og mørbradbøf.

Indlæg#5 » 16. nov 2018, 12:27

Jimmy B skrev:Hold nu fest hvor ser det godt prause :savl2:

Tak Jimmy, det var solid husmandskost.
Where there's smoke... There's laughter.


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1600

Re: Grønkål og mørbradbøf.

Indlæg#6 » 16. nov 2018, 15:01

Det var jo en anderledes måde at lave det på.
Som hel Jyde foretrækker jeg at koge grønkålen noget længere tid, helst sammen med noget røget kød/flæsk eller mørbrad og så håndhakker jeg det.
Jeg laver det jævnligt og bruger grønkål fra haven sammen med de røgvarer jeg har, kålpølser er også virkeligt gode til det.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1343

Re: Grønkål og mørbradbøf.

Indlæg#7 » 16. nov 2018, 18:44

prause skrev:
Treblach skrev:Wauww, det ser godt ud. Håber ikke kun det er fordi jeg er sønderjyde.
Mangler der ikke en note af røg, når der er grønkål til? Men tak for inspirationen.

Jo, det kan du egentlig have ret i, men det kan jo løses ved at lave mørbradbøfferne på grill...


Tak. Selvfølgelig og det kunne samtidig få en håndfuld røgesmuld. :-D
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Grønkål og mørbradbøf.

Indlæg#8 » 16. nov 2018, 20:26

steenj skrev:Det var jo en anderledes måde at lave det på.
Som hel Jyde foretrækker jeg at koge grønkålen noget længere tid, helst sammen med noget røget kød/flæsk eller mørbrad og så håndhakker jeg det.
Jeg laver det jævnligt og bruger grønkål fra haven sammen med de røgvarer jeg har, kålpølser er også virkeligt gode til det.

Det er også sådan jeg har lært at lave det af min salig mormor. Denne her genvej fungerer dog ganske godt, uagtet at den mangler røgsmag fra det røgede flæsk, som også Treblach gør opmærksom på. Dog vil jeg sige at det faktisk fungerer rigtig godt på denne lidt hurtigere og hverdagsduelige måde også. Kogetiden styrer man jo helt selv, jeg synes at rigtig mange af de traditionelle husmandsretter vinder noget friskhed og sprødhed ved at nedsætte kogetiden.
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 49 gæster