Osso Buco.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Osso Buco.

Indlæg#1 » 27. okt 2018, 16:40

En super ret når det er koldt uden for.
Efter min mening fungerer retten dog kun hvis man har været forbi sin slagter og fået skåret nogle tykke (3-4 cm) skiver af nogle gode kødfulde kalveskanke. De der 1 cm tykke pålægsstykker man kan købe i supermarkedet fungerer ikke rigtigt.

kalveskank
mel
paprika
salt peber
løg
gulerod
blegselleri
selleri
flåede tomater
tomatpure
hvidvin
oksebouillon
laurbærblade

gremolata:
hvidløg
citronskal
bredbladet persille

Osso bucoskiverne pudres med mel, der er krydret med salt, peber og paprika.
Brunes på grillen.
Et ovnfast fad sættes på grillen og løg, gulerod, selleri og blegselleri samt hvidløg brunes lidt i olivenolie. Halvdelen af de brunede grøntsager tages af og de brunede kødstykker lægges på og herefter lægges resten af de brunede grøntsager på igen. Der hældes flåede tomater, tomatpure, hvidvin og bouillon på indtil det næsten dækker, desuden smides et par laurbærblade ved. Dækkes med stanniol og braiserer i grillen ved ca. 150 grader i 4 timer.
Vedhæftede filer
IMG_20181027_143121.jpg
IMG_20181027_143210.jpg
IMG_20181027_143907.jpg
IMG_20181027_144309.jpg
IMG_20181027_145148.jpg
IMG_20181027_145534.jpg
IMG_20181027_145730.jpg
IMG_20181027_150451.jpg
IMG_20181027_150454.jpg
IMG_20181027_151145.jpg
IMG_20181027_151336.jpg
IMG_20181027_151655.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1343

Re: Osso Buco.

Indlæg#2 » 27. okt 2018, 17:02

+1 mundvandet sættes igang her.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Osso Buco.

Indlæg#3 » 27. okt 2018, 17:27

Treblach skrev:+1 mundvandet sættes igang her.

Tak, fortsættelse følger når vi har spist.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Osso Buco.

Indlæg#4 » 27. okt 2018, 19:12

En lille appetizer…
Vedhæftede filer
IMG_20181027_191021.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Osso Buco.

Indlæg#5 » 27. okt 2018, 21:32

En god ret.
Vedhæftede filer
IMG_20181027_185153.jpg
IMG_20181027_191021.jpg
IMG_20181027_194022.jpg
IMG_20181027_194040.jpg
IMG_20181027_194531.jpg
IMG_20181027_195045.jpg
IMG_20181027_195507.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1343

Re: Osso Buco.

Indlæg#6 » 27. okt 2018, 23:25

Vildt lækkert.
Hvor køber du safran?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Osso Buco.

Indlæg#7 » 28. okt 2018, 08:14

Tak skal du have. Normalt laver jeg risotto Milanese til osso buco, men det er sgu to ret tunge retter og så var det at jeg læste James Prices forslag om at lave safranris i stedet for. Det fungerer rigtig fint og bliver mindre tungt og fedt.
Jeg er ret glad for safran og bruger faktisk en 3-4 g om året, normalt køber jeg et glas med 5g hos ASA i Torvehallerne. Denne safran er dog noget ret billigt noget jeg købte på et marked i La Herradura i Spanien.
Where there's smoke... There's laughter.


keldp
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 52

Re: Osso Buco.

Indlæg#8 » 28. okt 2018, 08:34

Hvor ser det lækkert ud, det skal prøves.


Syncmarster
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 259

Re: Osso Buco.

Indlæg#9 » 28. okt 2018, 10:06

Virkeligt lækre tykke stykker kød. Kan kun give dig ret i at de 1cm fra supermarkedet er der ikke meget ved.
Weber Spirit E-310 Classic, 57cm Weber premium.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Osso Buco.

Indlæg#10 » 28. okt 2018, 10:15

Tak skal i have begge 2. Der var også stor tilfredshed hele bordet rundt. Der er lidt arbejde til at begynde med, men når det så er klaret er retten en no brainer, der passer sig selv.
Fordelen ved at bruge grill er at så slipper man for alt det sprøjt og snask der dannes når kødet skal brunes ordentligt.
Where there's smoke... There's laughter.


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 724

Re: Osso Buco.

Indlæg#11 » 28. okt 2018, 12:21

Kong spise det er så lækkert man kan købe nogle gode pakker med kød i inco
ser lækkert ud
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 578

Re: Osso Buco.

Indlæg#12 » 28. okt 2018, 14:07

Fantastisk som du laver den ene super ret / indslag efter det andet, og du får brugt din thermomix også, jeg bruger den kun engang i mellem, idag faktisk lavede jeg en krydderkage på den, så forsæt endelig tak.
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Osso Buco.

Indlæg#13 » 28. okt 2018, 19:15

autokat skrev:Fantastisk som du laver den ene super ret / indslag efter det andet, og du får brugt din thermomix også, jeg bruger den kun engang i mellem, idag faktisk lavede jeg en krydderkage på den, så forsæt endelig tak.

Tak skal du have.
Man skal lige vænne sig til at tænke den ind i madlavningen, men efterhånden får jeg brugt den en del.
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Trisse og 47 gæster

cron