Crispy chicken zinger burger

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Crispy chicken zinger burger

Indlæg#1 » 23. sep 2018, 09:13

Bollerne er med surdej, gær og manitobamel.
Kyllingestykkerne er inderfileter, der er marineret i kærnemælk, stærk chilisauce, salt (pas på vores fik for meget) og fishsauce. De skal ligge i nogle timer, gerne natten over.
Panaden er rasp, paprika, røgpaprika, hvidløgspulver, løgpulver, en lille smule sellerisalt og lidt stødt fennikelfrø. Jeg havde også kommet salt i her, men det blev for meget.
Guacamolen er helt simpel blot avocado, citron og lidt frisk chili.
Zingersaucen er mayo, creme fraiche, ketchup og chilisauce.

Egentlig havde jeg stegt noget bacon også, men dem glemte vi og der er ingen der savnede det.

Kærnemælk til at marinere kylling i er en genistreg. Det mørner kyllingen og man slipper for at stå at fedte med æg for man kan tage et kyllingestykke direkte fra kærnemælksmarinaden over i raspblandingen og så sidder det fint fast.
Vedhæftede filer
IMG_20180922_180725.jpg
IMG_20180922_180738.jpg
IMG_20180922_180744.jpg
IMG_20180922_180827.jpg
IMG_20180922_180728.jpg
IMG_20180922_180759.jpg
IMG_20180922_185840.jpg
IMG_20180922_190201.jpg
IMG_20180922_190222.jpg
IMG_20180922_190416.jpg
IMG_20180922_190548.jpg
IMG_20180922_190625.jpg
IMG_20180922_190724.jpg
IMG_20180922_190935.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 484

Re: Crispy chicken zinger burger

Indlæg#2 » 23. sep 2018, 10:18

Wow - det ser godt ud [smilie=pdt_aliboronz_37.gif] .1%¤

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1191

Re: Crispy chicken zinger burger

Indlæg#3 » 23. sep 2018, 11:45

Ja, det ser sgu lækkert ud.

Er der nogle cirka mål? Jeg syntes altid jeg har svært ved at dosere f.eks. fiskesaucen i mange retter når jeg ikke har et peglemærke :)
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Crispy chicken zinger burger

Indlæg#4 » 23. sep 2018, 16:03

Jeg kan prøve.
1100 g kylling
4 dl kærnemælk
1 tsk salt
1 spsk fish sauce
1 spsk stærk chilisauce

Panade
200 g rasp
1 spsk paprika
2 tsk røgpaprika
1 spsk løg pulver
1 tsk stødt fennikelfrø
1 tsk sellerisalt
1 tsk salt

Saltmængderne er her justeret ned.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1191

Re: Crispy chicken zinger burger

Indlæg#5 » 23. sep 2018, 19:48

Fedt.. Tusinde tak..
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 461

Re: Crispy chicken zinger burger

Indlæg#6 » 24. sep 2018, 10:21

Det ser sgu godt ud Prause... :savl2:
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 724

Re: Crispy chicken zinger burger

Indlæg#7 » 24. sep 2018, 10:46

fy for pokker det ser lækkert ud :-D
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2820
Kontakt:

Re: Crispy chicken zinger burger

Indlæg#8 » 25. sep 2018, 18:14

Supergodt. Den bliver gemt... :P :P :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Swopper
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 271

Re: Crispy chicken zinger burger

Indlæg#9 » 26. sep 2018, 09:39

Hej Prause!

Hvad er fidussen ved at benytte surdej?
Bruger du udelukkende Manitoba?
En Sulten Mand,
Er En GAL MAND...


Primo Oval XL
Ø57 OTG
Hot-Wok

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Crispy chicken zinger burger

Indlæg#10 » 26. sep 2018, 19:42

Jeg bruger meget manitoba fordi det høje proteinindhold passer godt med det brød vi kan lige her hjemme: sprød skorpe og sej krumme.
Surdej gør mange ting, dels giver det en god smag, det giver et saftigere brød fordi man kan lave et lidt mere fugtigt brød uden at det falder sammen og så lugter brødet godt både mens det hæver og når det er bagt.
Jeg laver dog mest hybridbrød hvor der både er surdej og gær i.
Uden gær synes jeg at brødet kan blive lidt tungt og for syrligt.
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 43 gæster