Benløse fugle... fugle

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3045

Benløse fugle... fugle

Indlæg#1 » 13. sep 2018, 20:50

Den lidt kryptiske overskrift dækker over at disse benløse fugle rent faktisk er lavet af fugl.
Vi havde en gang en tysk ven, der desværre er død nu. Han lavede ofte benløse fugle på den måde som hans mor havde lært ham en gang i starten af 60'erne i Nordtyskland. Det var med syltet agurk, gulerod og persille i midten.
Denne opskrift var egentlig planen da jeg købte ind i søndags, men dels kom jeg til at bruge persillen til noget andet, dels kunne man ikke få kalveschnitzel i butikken. Nu var gode dyr rådne og jeg måtte prøve noget andet og sådan blev idéen om benløse fugle fugle skabt idet der var ferske andebryster på tilbud.

Til 4 sultne personer skal bruges:
8 ret små andebryster
2 store gulerødder
4 syltede agurker
8 skiver parmaskinke
1 bundt persille (det må i tænke jer til for det er ikke med på billederne)
1 dl marsala eller anden vin
2.5 dl piskefløde
1 oksebouillonterning
salt peber

Ovnbagte kartofler
Surt som tilbehør

Andebrysterne befries for skind, fedt og senen i bunden. Herefter bankes de flade med en kødhammer - jeg gør det mellem 2 plastikposer.
Gulerødder skæres i 8 dele på den lange led.
Syltede agurker skæres i kvarte også på den lange led.

1 skive parmaskinke lægges på spækbrættet. Oven på dette lægges et udbanket andebryst der drysses med salt og peber. Oven på dette lægges syltet agurk, gulerod og persille.
Det hele rulles sammen.
Når alle 8 er lavet brunes de i en pande på 2 sider i smør. Herefter hældes der marsala, bouillon og fløde på. Panden dækkes til med staniol og sættes i en 200 grader varm ovn i 40 min.

Serveres med ovnbagte kartofler eller kartoffelmos til.
Ja sovsen er skilt, men det smager den jo ikke dårligere af.
Vedhæftede filer
IMG_20180913_174431.jpg
De fleste ingredienser ses her.
IMG_20180913_174606.jpg
Nedefra og op er det parmaskinke, andebryst, gulerod, syltet agurk samt salt og peber - der burde også have været persille i.
IMG_20180913_184619.jpg
Når de er brunet i smør hældes marsale og fløde samt bouillon på.
IMG_20180913_193326.jpg
Efter 40 min er de skrumpet, men glæd jer over at det er blevet til sauce.
IMG_20180913_193907.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


Thrysøe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 188

Re: Benløse fugle... fugle

Indlæg#2 » 20. sep 2018, 10:08

Det skal vi have i morgen, det lyder sgu mega lækkert... Min yngste datter spurgte sidste gang vi fik benløse fugle... Hvor mange må man få hver... :-)

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3045

Re: Benløse fugle... fugle

Indlæg#3 » 20. sep 2018, 17:27

Det kommer an på hvor stor ens have er og hvor god hun er med luftgeværet ;-)
Where there's smoke... There's laughter.


Thrysøe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 188

Re: Benløse fugle... fugle

Indlæg#4 » 22. sep 2018, 00:41

Må indrømme at de benløse fugle (and) ikke just faldt i vores smag, udelukkende pga. de syltede agurker. Men pyt, vi laver dem bare traditionelt, men med and...

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 26 gæster