Saag Gosht

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Saag Gosht

Indlæg#1 » 18. aug 2018, 21:26

Betyder egentlig bladgrøntsager (eks. spinat) og får. Nu er det ikke så fandens meget får vi spiser i danmark, og vi har fryseren fuld af lam, så det blev at par lammebove, der kom op af fryseren.
Ingredienser til 4 personer:
7-800 g lammekød eks. bov eller kølle.
ca. 400 g spinat
5 løg
5 store tomater
6 fed hvidløg
3 pænt store stykker ingefær
2 grønne chili
5 spsk yoghurt
1 stang kanel
10 kapsler kardemomme
½ spsk fennikelfrø
1 stjerneanis
1 spsk korianderfrø
½ spsk spidskommen
½ spsk gurkemeje
1-2 spsk garam masala (afhængig af smag)
2 nelliker
Bouillonterning
Salt
Peber
Sukker
Koriander
Ris
Naanbrød
Saucen er lavet på thermomix og den har efter min mening en fantastisk berettigelse til netop supper, saucer etc.
Når man laver tingene på thermomix gælder det om at starte med de tørre hele krydderier som man så rister ved 105 grader i ca. 5 min, herefter tilsættes de stødte tørre krydderier: koriander, garam masala etc. og varmer med i 1 min tid. Herefter kan de blendes på niveau 10 i et minuts tid - det forvandler de tørre krydderier til pulver.
Nu tilsættes olie og de fugtige urter: ingefær, hvidløg, grøn chili og løg der steger med ved 100 grader i ca. 10 min.
Herefter tilsættes tomater samt oksebouillonterning og det hele steger i thermomixen i yderligere 10 min. Til sidst tilsættes lidt yoghurt og hele molevitten blendes i 1 min på niveau 10.
Mens saucen laves på thermomix (eller i gryde + blender) skæres lammekødet ud i passende stykker og de brunes i neutral olie sammen med lidt ekstra garam masala.
Når kødet er blevet brunet og saucen er klar hældes det sammen i en gryde. Her tilsatte jeg nogle grillede grøntsager som jeg havde i fryseren (fennikel, peberfrugt og squash) men det hører strengt taget ikke til opskriften.
Når det hele har kogt ved lav varme i ca. 2 timer tilsættes blancheret spinat og det koger i små 10 min mere.
Serveres pyntet med et drys frisk koriander og med ris (ja her er det quinoa, men det ar fordi vi havde en rest) samt naanbrød, der er penslet med smør/hvidløg/koriander/jomfru i det grønne.
Vedhæftede filer
IMG_20180818_193452.jpg
IMG_20180818_194014.jpg
IMG_20180818_194019.jpg
IMG_20180818_194156.jpg
IMG_20180818_170853.jpg
IMG_20180818_163942.jpg
IMG_20180818_170456.jpg
IMG_20180818_170707.jpg
IMG_20180818_171503.jpg
IMG_20180818_171730.jpg
IMG_20180818_172242.jpg
IMG_20180818_193618.jpg
IMG_20180818_194601.jpg
IMG_20180818_194809.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2820
Kontakt:

Re: Saag Gosht

Indlæg#2 » 20. aug 2018, 13:48

Utroligt lækkert ser det ud...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


JCL7000
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 109

Re: Saag Gosht

Indlæg#3 » 20. aug 2018, 16:56

Det ser jo som altid fra din side helt vildt lækkert ud! .1%¤ :savl2: :savl2:

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 47 gæster