Brisket-burger

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 484

Brisket-burger

Indlæg#1 » 5. maj 2018, 22:30

Jeg er gået i hård træning til DM i grill, og er i den forbindelse ved at lægge sidste hånd på brisketopskriften.

Jeg har købt en virkelig lækker brisket flat fra steak-out.dk. Det er altså bare god kvalitet - og det betaler sig særligt her, at købe noget ordentligt kød .1%¤

IMG_1607.jpg


Kødet blev trimmet let på fedtsiden til et fedtlag på ca. 0.7 cm (hvilket den faktisk allerede var, da jeg fik den). Bunden blev pudset helt af.

IMG_1611.jpg


Kødet blev herefter saltet med islandsk flagesalt og fik lov at stå et par timer.

IMG_1612.jpg


Herefter blev kødet injected med en injection bestående af bl.a. æblejuice og cola. Kødet blev rubbet med en rub bestående af bl.a. løgpulver, hvidløg, sort peber, kampotpeber, kirskebærpulver og chilli. Den går virkelig godt til brisket.

IMG_1618.jpg


Kødet blev sat over ved 107 C kl. 04.30 sammen med noget røgtræ.

IMG_1625.jpg


IMG_1620.jpg


Kødet blev wrappet i folie efter ca. 5 timer, hvorefter det fik lov til at stege færdig.

IMG_1627.jpg


Da kødet var 93 C, blev det taget af.

Jeg valgte i dag at komme det i en buffalo-bolle med coleslaw, mayo og BBQ sauce.

IMG_1649.jpg


IMG_1654.jpg


IMG_1656.jpg


IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 202
Kontakt:

Re: Brisket-burger

Indlæg#2 » 6. maj 2018, 06:38

Det er rigtig lækkert ud - spændende at du har brugt kirsebærpulver og kampotpeber i din rub. :)
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Brisket-burger

Indlæg#3 » 6. maj 2018, 10:01

Waauw Christian, det ser super godt ud. Enig med ovenstående, rigtig god og interessant idé med kirsebær til brisket. Det lyder rigtigt.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 484

Re: Brisket-burger

Indlæg#4 » 6. maj 2018, 11:49

Takker :-)


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 724

Re: Brisket-burger

Indlæg#5 » 24. sep 2018, 11:09

nøj den ser god ud der er så lækker når man rammer den
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval

Brugeravatar

Emneforfatter
Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 484

Re: Brisket-burger

Indlæg#6 » 24. sep 2018, 19:18

Tak

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1343

Re: Brisket-burger

Indlæg#7 » 25. sep 2018, 11:39

Melder mig i koret, det hammer lækkert ud.
Blev nysgerrig på kampot peber og søgte på det. Lyder spændende, men hvilken forskel er der i smagen sammenlignet med almindelig sort peber?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

aammat
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 69

Re: Brisket-burger

Indlæg#8 » 25. sep 2018, 20:12

@Treblach, jeg synes den har en god lidt skarp pebersmag samt en fin svag citrus undertone.. Jeg handler mine pebre her, https://spicemountain.co.uk/shop/peppercorns/kampot-peppercorns/?removed_item=1 og jeg nok snart købt mig fattig i forskellige pebre.. ;-) Nu mangler jeg bare at få købt endnu flere Zassenhaus peberkværne.. :P

Brugeravatar

Emneforfatter
Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 484

Re: Brisket-burger

Indlæg#9 » 25. sep 2018, 20:26

Treblach skrev:Melder mig i koret, det hammer lækkert ud.
Blev nysgerrig på kampot peber og søgte på det. Lyder spændende, men hvilken forskel er der i smagen sammenlignet med almindelig sort peber?


Jeg synes (personligt), at der er lidt smag af "jul" over den. Med andre ord en lidt parfumeret peber. :-)

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1343

Re: Brisket-burger

Indlæg#10 » 26. sep 2018, 08:28

Tak for info om kampot peber. Den er kommet på dosmersedlen. :-)
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Brisket-burger

Indlæg#11 » 25. nov 2018, 17:23

Det er bare et super fedt indlæg det her, bliver sulten bare af at se på det...
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 484

Re: Brisket-burger

Indlæg#12 » 25. nov 2018, 21:35

prause skrev:Det er bare et super fedt indlæg det her, bliver sulten bare af at se på det...


Tak :-)


Thrysøe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 196

Re: Brisket-burger

Indlæg#13 » 26. nov 2018, 09:15

Hvor lang tid varer sådan en lækker steg, fra start til slut ???

Brugeravatar

Emneforfatter
Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 484

Re: Brisket-burger

Indlæg#14 » 26. nov 2018, 09:18

Thrysøe skrev:Hvor lang tid varer sådan en lækker steg, fra start til slut ???


Det afhænger lidt af størrelsen - du kan se historik for ovenstående her:

https://myflameboss.com/cooks/224677

Den gule graf er temp på kødet. Men fra ca. 04.30 - 12.00 :-)


Thrysøe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 196

Re: Brisket-burger

Indlæg#15 » 26. nov 2018, 15:36

Tak for info, det må jeg sgu prøve. Fik lige leveret 12 sække kul i de brune sække fra TBS i dag :-)

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Brisket-burger

Indlæg#16 » 26. nov 2018, 18:33

Thrysøe skrev:Tak for info, det må jeg sgu prøve. Fik lige leveret 12 sække kul i de brune sække fra TBS i dag :-)

Har de fået de gamle tilbage?
Where there's smoke... There's laughter.


Stef
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 252

Re: Brisket-burger

Indlæg#17 » 26. nov 2018, 21:52

prause skrev:
Thrysøe skrev:Tak for info, det må jeg sgu prøve. Fik lige leveret 12 sække kul i de brune sække fra TBS i dag :-)

Har de fået de gamle tilbage?


Ja, de skulle være fra samme leverandør jf Stig. De har også nogle svirret på EG (gastro bbq), som også skulle være fra den leverandør.

Så jeg har bestilt lidt blandet.

De har tilbud på 10 sække i øjeblikket...

Og lækker brisket i øvrigt .1%¤

Og dejlig gennemgang. Jeg har stadig tilgode at lave brisket... :roll:
Stefan

Primo oval xl

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 36 gæster

cron