Side 1 af 1

Culotte, Pommes Fondant, Glace & Mos

: 11. feb 2018, 10:23
af Kasper_M_A
Først blot lidt billeder...

Re: Culotte, Pommes Fondant, Glace & Mos

: 11. feb 2018, 10:28
af IT Manden
Det ser lækkert ud, culotte er altid et hit!

Hvordan laver du din glace? :)

Re: Culotte, Pommes Fondant, Glace & Mos

: 11. feb 2018, 10:52
af Kasper_M_A
Andretningen bliver aldrig min stærke side som det fremgår :)

Kartofler og glace blev lavet i løbet af eftermiddagen så det bare skulle varmes til aften.
Laver typisk flere ting lidt i forvejen så der ikke skal stresses over for mange til der skal være færdig på én gang.

Pommes fondant.
Store ‘klodser’ skåret af bagekartofler brunes i lidt olie, smør tilsættes undervejs.
Krydres med salt, peber og timian.
Skal lige steges til de får lidt bid på top og bund.
Over i et fad og der hældes kyllingefond ved og så i ovnen ved 200 grader. Opskriften sagde 20 min men de fik 35-40 min inden de var færdige.

Resterne fra bagekartofler blev kogt sammen med gulerod og persillerod. Tilsat smør og krydret med salt, peber, paprika og timian.

Glace.
Efter Brødrene Koch.
https://gastromand.dk/rodvinsglace-a-la-brodrene-koch/
Syntes den er fantastisk god!

Culotte.
Std. stykke kød fra menu.
Pudset af og fedtsiden ridset.
Krydret godt med salt, peber og hvidløgssalt.
I et par fryseposer og gang i Anova’en.
Fik 54 grader i 5,5 time.
Da den kom op var den på 52,7, så skulle have lidt længere tid på grillen en blot lyn-bruning... Vil tro den fik små 10 min og så var den 56 grader. Fik lov at stå et kvarters tid og var nået 58 grader da den blev skåret ud.
Perfekt farve til min smag og utroligt mørt.

Re: Culotte, Pommes Fondant, Glace & Mos

: 11. feb 2018, 10:57
af Kasper_M_A
Iøvrigt min nye favorit-kartoffel :)
Aldrig lavet dem før...
Tager lidt tid, men det gode er at de sagtens kan laves i forvejen og så blot skal varmes.
Kyllingefond’en giver uhyggeligt meget smag til kartoflerne! Der er en del opskrifter uden fond, men kan ikke forestille mig de bliver lige så smagfulde.

Re: Culotte, Pommes Fondant, Glace & Mos

: 11. feb 2018, 11:22
af prause
Super lækkert ser det ud. Dejligt med de mange billeder af de små skridt under vejs. Desværre vender de fleste af billederne på højkant hos mig.

Re: Culotte, Pommes Fondant, Glace & Mos

: 11. feb 2018, 11:30
af Kasper_M_A
Prause - Spøjst med billederne... på min mobil vender billederne korrekt... (kommer dog i den gale rækkefølge :))

Re: Culotte, Pommes Fondant, Glace & Mos

: 11. feb 2018, 12:13
af bskaarup
Forkert rækkefølge men de vender korrekt på min telefon.
Hvorfor er der luft i fryseposen? Det giver jo ikke god varmeoverførsel.

Re: Culotte, Pommes Fondant, Glace & Mos

: 11. feb 2018, 12:18
af Kasper_M_A
Bskaarup - luften er en svipser... havde lidt svært ved at få al luften presset ud og så først hvor galt det var, da det var kommet i.
Næste investering bliver en vacuum pakker :)

Re: Culotte, Pommes Fondant, Glace & Mos

: 11. feb 2018, 12:48
af prause
På min mobil vender de også forkert de fleste af dem.

Re: Culotte, Pommes Fondant, Glace & Mos

: 11. feb 2018, 17:46
af Kasper_M_A
Mærkeligt med de billeder... måske fordi det er kvadratiske billeder der går noget galt(?)
Må lige prøve med et andet format næste gang :)

Re: Culotte, Pommes Fondant, Glace & Mos

: 11. feb 2018, 18:25
af F1freakdk
Kasper_M_A skrev:Iøvrigt min nye favorit-kartoffel :)
Aldrig lavet dem før...
Tager lidt tid, men det gode er at de sagtens kan laves i forvejen og så blot skal varmes.
Kyllingefond’en giver uhyggeligt meget smag til kartoflerne! Der er en del opskrifter uden fond, men kan ikke forestille mig de bliver lige så smagfulde.


Har fået samme aha oplevelse Mht kartoffel fondant. Så den lave det i et Master chef afsnit og googlede dem. Lavede dem dog uden fond - men med 500g smør :oops:

Næste gang (lørdag) prøver jeg med fond...!

Re: Culotte, Pommes Fondant, Glace & Mos

: 12. feb 2018, 11:26
af bskaarup
Kasper_M_A skrev:luften er en svipser... havde lidt svært ved at få al luften presset ud