En klassisk burger.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2949

En klassisk burger.

Indlæg#1 » 10. feb 2018, 20:24

Den helt klassiske burger kan altså være ret god hvis man lige gør sig lidt ekstra umage.
Kødet er hjemmehakket og det gør en kæmpe forskel. Det er et stykke okseklump, som er hakket 1 gang på en 4mm hulskive, efterfølgende er den æltet med salt, lidt hvidløgsmayo samt lidt sriracha. Vi taler ret små mængder af saucerne, for man skal kunne smage kødet.
Salat, tomat, agurk, løg og syltet agurk giver sig selv.
Ketchup=Heinz her hjemme.
Bollen er en lys og blød briochetype med sirup, smør, æg og yoghurt i.
Den hvide sauce er creme fraiche, mayo, hvidløg og ansjos - de 2 sidste dele er pureret og rørt sammen med de 2 første og smagt til med salt og peber.
Bøfferne laver jeg altid ved at banke dem ud med hånden mellem 2 stykker bagepapir - på den måde får man dem tilpas tynde og bagepapiret gør at der er styr på bøffen når den skal på grillen. Man tager bare fat i papiret med bøffen på og klasker bøffen på den varme rist, herefter kan papiret pilles af så snart bøffen har fået "fat" i risten (ca. 1 sek).
Så snart bøffen vendes lægges en tyk skive cheddarost på, den smelter når bøffen steges på side 2.

Enjoy...
Vedhæftede filer
IMG_20180210_180757.jpg
IMG_20180210_184226.jpg
IMG_20180210_184239.jpg
De blev ret velvoksne, men med 2 teenagere i huset er det sjældent noget jeg hører brok over.
IMG_20180210_184243.jpg
Denne hvide sauce er altså i al mange på beskedenhed ret god.
IMG_20180210_184605.jpg
En klum hakket kød lægges mellem 2 lag bagepapir.
IMG_20180210_184625.jpg
Efter et passende antal håndfladeslag er bøffen flad og sammenhængende.
IMG_20180210_184757.jpg
Når man stabler bøfferne med bagepapir i mellem er de lige klar til at blive "klasket" på.
IMG_20180210_191056.jpg
Bøf og smeltet cheddar - så er der ikke et øje tørt.
IMG_20180210_191256.jpg
Blød, lys og med duft af smør.
IMG_20180210_191625.jpg
IMO skal der bøf, ost, hvid sauce, salat, agurk, syltet agurk, tomat og heinz i en burger.
Evt. kan man overveje bacon.
IMG_20180210_191651.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 439

Re: En klassisk burger.

Indlæg#2 » 10. feb 2018, 20:44

Det ser super lækkert ud!!

Har du tilføjet noget fedt ved hakningen af kødet? Og hvordan steger du bøffen?


trespasser
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 158

Re: En klassisk burger.

Indlæg#3 » 10. feb 2018, 21:36

Det er rendyrket kærlighed Prause. Intet andet

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 419

Re: En klassisk burger.

Indlæg#4 » 10. feb 2018, 22:38

Føj hvor ser det lækkert ud! :savl2:

Og +1 på om du har tilføjet fedt til kødet, for må da prøve at hakke selv, hvis det er bedre .1%¤
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000


MartinNicolaisen73
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 76

Re: En klassisk burger.

Indlæg#5 » 11. feb 2018, 07:52

Thanks :)
It's always easy to fall asleep on a couch unless you're actually trying to fall asleep on a couch.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2949

Re: En klassisk burger.

Indlæg#6 » 11. feb 2018, 09:54

trespasser skrev:Det er rendyrket kærlighed Prause. Intet andet

Tak, der var også jævn tilfredshed i det lille hjem.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2949

Re: En klassisk burger.

Indlæg#7 » 11. feb 2018, 10:03

Christian1986 skrev:Det ser super lækkert ud!!

Har du tilføjet noget fedt ved hakningen af kødet? Og hvordan steger du bøffen?

Nej ikke fedt ud over ca 1 spsk srirachammayo (den orange) og 1 spsk hvidløgsmayo til ca 1300g oksekød.
Kød der er federe end den ret magre klump jeg har brugt her giver et lidt mere saftigt resultat, men denne sundere version smager fantastisk selvom den er ret mager.
Bøffen er ret tynd og sammenhængende når den både er æltet med salt og efterfølgende banket ud mellem bagepapir, så den er nem at have med at gøre. Den får ca 1 min på hver side ved høj direkte varme, det andet minut med ost oven på. Jeg griller altid med lukket låg og godt gennemvarm grill - her er den ca. 300 gr.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2741
Kontakt:

Re: En klassisk burger.

Indlæg#8 » 11. feb 2018, 19:07

Dejligt...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 25 gæster