Pulled Pork i tal: mængder, svind m.v.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 458

Pulled Pork i tal: mængder, svind m.v.

Indlæg#1 » 28. jan 2018, 20:11

Pulled Pork i tal...

Jeg har tidligere læst og spurgt en del omkring PP mængder, svind m.v. Jeg gav mig derfor til at lave nogle forsøg, for at finde ud af, hvad der virker for mig.

Jeg ville først og fremmest teste, om det er korrekt, at de små nakker (altså under 2,5 kilo) bliver dårligere/mere tørre/har dårlige struktur m.v.

Jeg lavede derfor en nakke med en startvægt på 1.694 gram. Den blev trimmet og vejede herefter 1.568 (altså en "afskrivning" på 7,44 pct ved trimning).

Den blev rubbet med med 95 gram rub.

Den kom herefter på Primoen, og da den havde nået 90 C, var vægten nede på 900 gram (altså et svind på 668 gram, svarende til 42,6 pct).

Jeg forsøgte herefter at "lege" med mængder i en burger, og kom frem til at en "godt fyldt" burger (stor bolle) skal have ca. 105 gram kød og 70 gram coleslaw.

Kødet gik fra en startvægt på 1.694 gram til 900 gram, og har altså inkl. trimning tabt 794 gram svarende til 46,9 pct.

Et hurtigt regnestykke med PP til 20 personer (2 burgere hver) giver derfor:

20 * 2 * 105 = 4.200 gram færdig nakkefillet.

Med et svind på 46,9 pct. skal der altså indkøbes:

4.200 / (1-0,469) = 7909 gram (svarende tl 3,2 nakker á 2500 gram) - d.v.s. 4 nakker i alt.

Coleslaw:

20 * 2 * 70 = 2.800 gram coleslaw.

I øvrigt kunne jeg ikke smage/mærke forskel på, om det er en nakkefilet på ca. 1.700 gram eller ca. 2.500 gram til at starte med. Mørhed, tekstur og "saftighed" er - som jeg oplever det - helt ens.

God aften. :-)
Vedhæftede filer
IMG_0832.jpg
Senest rettet af Christian1986 28. jan 2018, 21:15, rettet i alt 2 gange.

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3038

Re: Pulled Pork i tal: mængder, svind m.v.

Indlæg#2 » 28. jan 2018, 20:16

Super fed idé - tak.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1182

Re: Pulled Pork i tal: mængder, svind m.v.

Indlæg#3 » 29. jan 2018, 08:01

Det var dejligt systematisk gået til værks.. Tak for indlægget.
Med venlig hilsen,
Thomas


Thrysøe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 186

Re: Pulled Pork i tal: mængder, svind m.v.

Indlæg#4 » 29. jan 2018, 09:09

Fedt indlæg. Vi havde gæster i lørdags, vi var 8 voksne og et barn, jeg startede kl. 23 fredag aften og vi spiste kl. 18 lørdag. Da vi alle var totalt mætte, stod der stadig en hel pork på køkkenbordet, men pyt, så er der noget til fryseren :-) Nakkerne vejede henholdsvis 2478 og 2084 gram fersk vægt...

Brugeravatar

Emneforfatter
Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 458

Re: Pulled Pork i tal: mængder, svind m.v.

Indlæg#5 » 29. jan 2018, 17:29

Tak :-)


JCL7000
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 107

Re: Pulled Pork i tal: mængder, svind m.v.

Indlæg#6 » 29. jan 2018, 18:52

Jeg tilslutter mig koret og siger tak for et super indlæg :D

Jeg er netop igang med at tage tilløb til at kaste mig ud i PP første gang på min Q320, og var lidt i tvivl om hvor mange jeg kunne fodre af med sådan en 2,5kg gris :)

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot], Mureren og 22 gæster