Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2926

Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#1 » 2. jan 2018, 19:56

Jeg har gået og ventet på at guruen skulle oprette denne tråd, men måske er han stoppet med at spise aftensmad ;-) ?
Anyway er det stadig en god tråd.

Vi fik empanadas og ærtesuppe.
Vedhæftede filer
IMG_20180102_190944.jpg
Suppe er lavet på thermomix - den store fordel ved en kraftig blender er at den kan køre suppen helt glat selvom den ikke har kogt særlig meget og det er godt for både smag og farve.
IMG_20180102_191552.jpg
IMG_20180102_192219.jpg
Krydret hakket oksekød, hårdkogt æg, grønne oliven og lidt rosiner.
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#2 » 2. jan 2018, 20:14

Jeg fik en hverdags ret hos mig . En god kotelet , med ris , stegt banan i smør og honning og en rest peanutsauce fra wok i går

IMG_0589.JPG



Resten af kokosmælken fra igår blev i dag til en kokos lime is , den skulle haft lidt længere i fryseren før jeg smagte .

IMG_0591.JPG
Nicolai


JCL7000
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 93

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#3 » 3. jan 2018, 21:03

Her stod menuen græske pitabrød med en rest af nytårets nyretapper, lidt purløgs cremefraiche dressing, hjertesalat og en tynd stribe chili Mayo.

Nemt og lækkert!
image.jpeg
u

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2926

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#4 » 3. jan 2018, 21:04

JCL7000 skrev:Her stod menuen græske pitabrød med en rest af nytårets nyretapper, lidt purløgs cremefraiche dressing, hjertesalat og en tynd stribe chili Mayo.

Nemt og lækkert!
image.jpeg
u

Super lækker restemad.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 411

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#5 » 4. jan 2018, 05:54

I går aftes blev det til kylling lavet sous vide, og efterfølgende brunet af på panden, med råstegte kartofler fra ovnen.
20180103_174951_resized.jpg

20180103_191327_resized.jpg

20180103_191314_resized.jpg
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000


Brisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 189

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#6 » 4. jan 2018, 19:45

prause skrev:Jeg har gået og ventet på at guruen skulle oprette denne tråd, men måske er han stoppet med at spise aftensmad ;-) ?
Anyway er det stadig en god tråd.

Vi fik empanadas og ærtesuppe.


Hej Prause.

Hvilken opskrift fulgte du, siden du kunne få din glat på TM?

Jeg kunne nemlig ikke, måtte stå og si den. Den blev så også helt glat. Men tænker det skyldes min opskrift, for der var der også et stort romainsalat i.

Og måske lige en opskrift på de empanadas, de ser satme lækre ud.

Kim
Primo oval L
Pizzeria Pronto
Weber Go Anywhere

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2926

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#7 » 5. jan 2018, 09:41

Brisse skrev:
prause skrev:Jeg har gået og ventet på at guruen skulle oprette denne tråd, men måske er han stoppet med at spise aftensmad ;-) ?
Anyway er det stadig en god tråd.

Vi fik empanadas og ærtesuppe.


Hej Prause.

Hvilken opskrift fulgte du, siden du kunne få din glat på TM?

Jeg kunne nemlig ikke, måtte stå og si den. Den blev så også helt glat. Men tænker det skyldes min opskrift, for der var der også et stort romainsalat i.

Og måske lige en opskrift på de empanadas, de ser satme lækre ud.

Kim

½ l. grøntsagsbouillon, ½ grøn chili, 2 cm frisk ingefær, stilke fra et bundt koriander hvidløg og et par skalotteløg kogt i 10 min.
75 g frisk spinat og 400 g. fine ærter tilsat. Kogt i 5 min. Herefter blendet på 10 i 30-40 s.
1 dåse kokosmælk tilsat og tilsmagt med salt og peber og blendet sammen på 6.

Empenadas er en dej af 500g hytteost, blendet og tilsat 1 tsk salt og ca. 350g mel. Blendet sammen på thermomix. Samlet på bordet og delt i små kugler der blev rullet ud med kagerulle.

Oksekød, chili, paprika, spidskommen, peber og oregano samt hvidløg sauteret og kogt ind. Afkølet.
1/4 hårdkogt æg/stk.
2 grønne oliven/stk.
5-10 rosiner/stk.

Kuglerne rulles ud til en tynd cirkel på 10-15 cm i diameter. På den ene haldel lægges en skefuld afkølet kød, et par oliven, nogle rosiner og 1/4 æg. Den frie halvdel foldes ind oven, kanten foldes om og trykkes sammen med en gaffel. Bages i ovnen i ca. 25 min ved 200 grader.
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#8 » 5. jan 2018, 19:28

Iberico presa

Måtte en tur i rema og se om der var noget af iberico kødet tilbage , efter den snak der har været her inde de sidste par dage .

Så det blev til en gang presa og risotto .

IMG_0594.JPG
Interval grillet , 2+2+2 til 57 grader . steg til 61 grader mens det lå

IMG_0595.JPG

IMG_0596.JPG
Nicolai


Brisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 189

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#9 » 5. jan 2018, 20:21

prause skrev:
Brisse skrev:
prause skrev:Jeg har gået og ventet på at guruen skulle oprette denne tråd, men måske er han stoppet med at spise aftensmad ;-) ?
Anyway er det stadig en god tråd.

Vi fik empanadas og ærtesuppe.


Hej Prause.

Hvilken opskrift fulgte du, siden du kunne få din glat på TM?

Jeg kunne nemlig ikke, måtte stå og si den. Den blev så også helt glat. Men tænker det skyldes min opskrift, for der var der også et stort romainsalat i.

Og måske lige en opskrift på de empanadas, de ser satme lækre ud.

Kim

½ l. grøntsagsbouillon, ½ grøn chili, 2 cm frisk ingefær, stilke fra et bundt koriander hvidløg og et par skalotteløg kogt i 10 min.
75 g frisk spinat og 400 g. fine ærter tilsat. Kogt i 5 min. Herefter blendet på 10 i 30-40 s.
1 dåse kokosmælk tilsat og tilsmagt med salt og peber og blendet sammen på 6.

Empenadas er en dej af 500g hytteost, blendet og tilsat 1 tsk salt og ca. 350g mel. Blendet sammen på thermomix. Samlet på bordet og delt i små kugler der blev rullet ud med kagerulle.

Oksekød, chili, paprika, spidskommen, peber og oregano samt hvidløg sauteret og kogt ind. Afkølet.
1/4 hårdkogt æg/stk.
2 grønne oliven/stk.
5-10 rosiner/stk.

Kuglerne rulles ud til en tynd cirkel på 10-15 cm i diameter. På den ene haldel lægges en skefuld afkølet kød, et par oliven, nogle rosiner og 1/4 æg. Den frie halvdel foldes ind oven, kanten foldes om og trykkes sammen med en gaffel. Bages i ovnen i ca. 25 min ved 200 grader.


Takker, skal prøves en dag :-D
Primo oval L
Pizzeria Pronto
Weber Go Anywhere


JCL7000
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 93

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#10 » 5. jan 2018, 21:15

Mens jeg var i Rema for at kigge efter billig iberico gris, faldt jeg over at de også skulle have ryddet op efter nytårs "fisken"

Frossen Canadisk hummer sat ned til 20kr stk. Så kan man også være med på en SU ;)

Så fredagens menu var som billederne viser.. Der behøves vidst ikke megen forklaring :D

image.jpeg
Vedhæftede filer
image.jpeg

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 578

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#11 » 6. jan 2018, 09:35

JCL7000 skrev:Mens jeg var i Rema for at kigge efter billig iberico gris, faldt jeg over at de også skulle have ryddet op efter nytårs "fisken"

Frossen Canadisk hummer sat ned til 20kr stk. Så kan man også være med på en SU ;)

Så fredagens menu var som billederne viser.. Der behøves vidst ikke megen forklaring :D

image.jpeg


Smukt - og et godt køb.
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".


JCL7000
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 93

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#12 » 6. jan 2018, 18:25

Idag stod den så på Iberico Presa

Den blev intervalgrillet til 55 grader og steg så til 59 mens den lå og trak.

Det gav også anledning til jeg fik prøvet mit Maverick stegetermometer af, som jeg fik i julegave!
Hvor er det fedt at kende kende temperaturen, så man ikke skyder i blinde mht. tilberedningstid! :D

Til presaen blev serveret en forårs grønt blanding fra frost, som ikke var noget at råbe hurra for, så den kom der ikke lige billeder af..
Den ydede heller ikke rigtig det fine kød retfærdighed.. Men mætte det blev vi :D

image.jpeg

Brugeravatar

Orbita
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 55

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#13 » 6. jan 2018, 19:11

US brisket fra Remas supreme sortiment. Rigtig god som første forsøg med brisket.. Med mos og slaw..

Billede
Billede
Billede



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2926

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#14 » 6. jan 2018, 20:43

Rodfrugter, lammesmåkød og spinat/feta.
Vedhæftede filer
IMG_20180106_135133.jpg
IMG_20180106_182841.jpg
IMG_20180106_183317.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 411

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#15 » 6. jan 2018, 21:09

Her blev det til steak lavet på min lille ODC, hasselback kartofler og sovs. Sovsen er hvad jeg tror er en demi glace (rørt op med kold smør), som er inspireret af en whisky sovs, her bare lavet med rom. Havde hverken fløde eller whisky i huset, med havde alligevel lyst til whisky sovs, min lyst blev desværre ikke helt stillet, selvom det sagtens kunne spises.
20180106_205327_resized.jpg
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2926

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#16 » 7. jan 2018, 13:33

RTCallesen skrev:Sovsen er hvad jeg tror er en demi glace (rørt op med kold smør),


Inspireret af dette kom jeg til at skrive noget, der endte med at blive så omfattende at det kom her over:
viewtopic.php?f=43&t=47516
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 411

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#17 » 7. jan 2018, 19:27

prause skrev:
RTCallesen skrev:Sovsen er hvad jeg tror er en demi glace (rørt op med kold smør),


Inspireret af dette kom jeg til at skrive noget, der endte med at blive så omfattende at det kom her over:
viewtopic.php?f=43&t=47516


Kan godt se det ikke er en demi glace jeg har lavet så, og meget flot gennemgang af hvad sådan en så er. Den er blevet bogmærket og gemt til senere brug :-)
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2926

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#18 » 7. jan 2018, 19:29

Vi fik en klassiker i mit køkken Gai Yang.
viewtopic.php?f=43&t=40697&p=335794&hilit=gai+yang#p335794
Vedhæftede filer
IMG_20180107_163537.jpg
Smid alle marinadeingredienserne op i en blender, det er nemmere, hurtigere og smagen bliver "smadret" ud i marinaden.
IMG_20180107_163910.jpg
IMG_20180107_171042.jpg
IMG_20180107_181402.jpg
IMG_20180107_181519.jpg
IMG_20180107_182621.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2926

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#19 » 7. jan 2018, 19:33

RTCallesen skrev:
prause skrev:
RTCallesen skrev:Sovsen er hvad jeg tror er en demi glace (rørt op med kold smør),


Inspireret af dette kom jeg til at skrive noget, der endte med at blive så omfattende at det kom her over:
viewtopic.php?f=43&t=47516


Kan godt se det ikke er en demi glace jeg har lavet så, og meget flot gennemgang af hvad sådan en så er. Den er blevet bogmærket og gemt til senere brug :-)

Det var ikke for at korrigere dig, navnet Demi Glace er næppe copyrightet... Mere bare fordi det er vigtigt at kende det helt klassiske franske køkken - herefter er det bare at give den gas med variationer og fortolkninger og så kan man selv give det navn ;-)
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 411

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#20 » 7. jan 2018, 19:39

prause skrev:Kan godt se det ikke er en demi glace jeg har lavet så, og meget flot gennemgang af hvad sådan en så er. Den er blevet bogmærket og gemt til senere brug :-)

Det var ikke for at korrigere dig, navnet Demi Glace er næppe copyrightet... Mere bare fordi det er vigtigt at kende det helt klassiske franske køkken - herefter er det bare at give den gas med variationer og fortolkninger og så kan man selv give det navn ;-)[/quote]

Ved jeg godt, og det var bestemt heller ikke følt som en reprimande :-)
Hedder det noget bestemt når det er rørt op med koldt smør?

Og rigtig flot kylling i øvrigt :savl2:
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2926

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#21 » 7. jan 2018, 19:44

Princippet hedder at montere.
Where there's smoke... There's laughter.


Stef
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 244

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#22 » 7. jan 2018, 19:51

Hertil aften fik vi Köfte.

1 kg. oksekød 8-12 %
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 tomat
2 håndfulde bredbladede persille
1/2 rød eller grøn peber
Salt og peber
Chili, tabasco eller lign. (jeg brugte sweet chili i dag)

_MG_5271.jpg
på billedet mangler tomaten
_MG_5271.jpg (81.1 KiB) Vist 12970 gange
_MG_5273.jpg
alle ingredienser blendes eller hakkes fint
_MG_5273.jpg (70.62 KiB) Vist 12970 gange
_MG_5275.jpg
Og blandes i farsen med salt, peber (og chili eller lign.)
_MG_5275.jpg (70.87 KiB) Vist 12970 gange
_MG_5276.jpg
Formes til små bøffer
_MG_5276.jpg (71.07 KiB) Vist 12970 gange
_MG_5278.jpg
Grillen er ca. 225 grader
_MG_5278.jpg (68.54 KiB) Vist 12970 gange
_MG_5279.jpg
_MG_5279.jpg (76.1 KiB) Vist 12970 gange
Vedhæftede filer
_MG_5281.jpg
Velbekomme
_MG_5281.jpg (67.33 KiB) Vist 12970 gange
Stefan

Primo oval xl

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 411

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#23 » 7. jan 2018, 19:58

prause skrev:Princippet hedder at montere.


Takker! Så ved jeg det til en anden gang .1%¤
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 411

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#24 » 9. jan 2018, 11:27

Jeg var en af de heldige der fik købt ekstra iberico presa til 25 kr. De blev tilberedt sous vide ved 57grader i et par timer, og kølet i isvand, for at gøre holdbarheden længere.
Den ene blev så lavet i går, først varmet op igen med sous vide, og så grillet over en varm grillstarter. Risten havde jeg lagt ovenpå i noget tid, for at brænde den af så den var ren. Glemte dog at tage den af så den kunne køle lidt ned, så den MEGET varme rist, fik lavet for kraftige grillstriber. Kødet var dog stadig meget lækkert, mørt og saftigt! Glæder mig til senere på ugen, hvor der skal laves en mere :savl2:
20180108_190531_resized.jpg
Kødet blev grillet over en godt varm og rødglødende grillstarter

20180108_192221_resized.jpg
Kødet var fint rosa, dog med for kraftige grillstriber
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2926

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#25 » 9. jan 2018, 17:31

Det ser sgu da godt ud. Grillstriberne må godt være mørke.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 157

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#26 » 9. jan 2018, 17:47

Orbita skrev:US brisket fra Remas supreme sortiment. Rigtig god som første forsøg med brisket.. Med mos og slaw..

Billede

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro


Synes det bør give lidt respekt at du har en stol/taburet ved dine grills.... .1%¤


- Sejt!
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 411

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#27 » 9. jan 2018, 18:08

prause skrev:Det ser sgu da godt ud. Grillstriberne må godt være mørke.

Helt enig! Her blev det bare lige en tand for brændt.
Varmen var også rigtig god, med blå flammer over risten og en rødglødende grillstarter .1%¤
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#28 » 9. jan 2018, 19:06

Kan rigtig godt lide billedet med grillstarteren

I dag blev det til en bacon porre tærte

IMG_0597.JPG

IMG_0598.JPG

IMG_0599.JPG
Nicolai

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2926

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#29 » 9. jan 2018, 20:33

Tærter er imo altid en god ting.
Vi fik chili con Arne.
Vedhæftede filer
IMG_20180109_203126837.jpg
IMG_20180109_203134995.jpg
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 411

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#30 » 11. jan 2018, 10:56

Igår aftes blev det endnu en Iberico Presa. Lavet til 57C med sous vide, genvarmet ved 40C og så brunet af på mine nye De BBuyer Mineral B pande.
Som tilbehør var der hjemmelavede fritter, skåret på den korte led, så de er nemmere at have med at gøre på en gaffel. Og hjemmelavet whiskey sovs, dog lavet på rom.
20180110_212824_resized.jpg
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

Henning W Pedersen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 164

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#31 » 11. jan 2018, 11:54

Det lægert ud. Glæder mig til at at skal prøve kræfter med mit sous vide udstyr på lørdag
Hilsen Henning
Aabenraa

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 411

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#32 » 11. jan 2018, 13:35

Henning W Pedersen skrev:Det lægert ud. Glæder mig til at at skal prøve kræfter med mit sous vide udstyr på lørdag


Det var det bestemt også :savl2:

Det skal du også, synes det er fantastisk, og dejligt nemt at have med at gøre .1%¤
Kom endelige med nogle billeder og beskrivelse, når du har fået brugt udstyret :-)
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 430

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#33 » 11. jan 2018, 22:33

Her til aften skulle den nye Anova indvies, og den stod derfor på svinemørbrad med krydderurter, kartofler stegt helt sprøde i ovnen med krydderurter samt en creme fraiche/cream cheese dressing.

IMG_0678.jpg


IMG_0681.jpg

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2926

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#34 » 12. jan 2018, 20:56

Burgere i en ny version, i hvert fald hjemme hos os.
Kødet er svinemørbrad krydret med salt, peber, hvidløg, fennikelfrø og chili.
Den grønne creme er eddermanme-bønner, feta, persille, hvidløg, salt, peber og olie.
Fennikel er bare tyndskåret og sprød.
Vedhæftede filer
IMG_20180112_183043.jpg
IMG_20180112_183028.jpg
IMG_20180112_193107.jpg
IMG_20180112_193539.jpg
IMG_20180112_193619.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#35 » 12. jan 2018, 21:58

Cottage pie stod den på igår .

IMG_0600.JPG


Burger idag

IMG_0601.JPG
Nicolai


Stef
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 244

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#36 » 13. jan 2018, 19:10

Hertil aften fik vi satay. Ikke med jordnøddesovs, men med ris og salat
_MG_5289.jpg
Satay
_MG_5289.jpg (62.02 KiB) Vist 12171 gange
_MG_5295.jpg
med ris og salat
_MG_5295.jpg (68.79 KiB) Vist 12171 gange
Stefan

Primo oval xl

Brugeravatar

Henning W Pedersen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 164

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#37 » 13. jan 2018, 19:57

Vi fik culottesteg. 1.5 dl mørk øl jeg brugte Limfjord porter 1 fed hvidløg 1 skalotteløg 5 stilke frisk timian øllet frøs jeg til is så vakuum pakket i går formiddag så i køleskab jeg vente pakken nogle gange 56 grader i 7 timer. Gulerødder og asparges også i badet i 3 timer. Kartofler skiver i telal actifry originale.
Vedhæftede filer
IMG_20180113_165210.jpg
IMG_20180113_165443.jpg
IMG_20180113_165531.jpg
IMG_20180113_165606.jpg
Hilsen Henning
Aabenraa


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#38 » 13. jan 2018, 21:34

Kylling og nudler med gulerødder løg og div

IMG_0602.JPG

IMG_0604.JPG
Nicolai

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 411

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#39 » 14. jan 2018, 00:08

Henning W Pedersen skrev:Vi fik culottesteg. 1.5 dl mørk øl jeg brugte Limfjord porter 1 fed hvidløg 1 skalotteløg 5 stilke frisk timian øllet frøs jeg til is så vakuum pakket i går formiddag så i køleskab jeg vente pakken nogle gange 56 grader i 7 timer. Gulerødder og asparges også i badet i 3 timer. Kartofler skiver i telal actifry originale.


Flot rød farve på kødet! :shock:
Hvor meget smag gav øllen til kødet?
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2926

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#40 » 14. jan 2018, 10:54

Henning W Pedersen skrev:Vi fik culottesteg. 1.5 dl mørk øl jeg brugte Limfjord porter 1 fed hvidløg 1 skalotteløg 5 stilke frisk timian øllet frøs jeg til is så vakuum pakket i går formiddag så i køleskab jeg vente pakken nogle gange 56 grader i 7 timer. Gulerødder og asparges også i badet i 3 timer. Kartofler skiver i telal actifry originale.

.1%¤ Super god start på din sous vide karriere...
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Henning W Pedersen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 164

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#41 » 14. jan 2018, 11:01

Ja en god mild smag af øl
Hilsen Henning
Aabenraa

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 411

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#42 » 14. jan 2018, 11:11

Henning W Pedersen skrev:Ja en god mild smag af øl


Det må prøves engang så, når der skal være herre aften .1%¤
Fruen i huset er bestemt ikke glad for øl, så for husfredens skyld, skal hun ikke udsættes for det :lol:
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2926

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#43 » 14. jan 2018, 19:42

Vi laver MEGET tit wraps - det er en god måde at få friskt knasende grønt på her om vinteren.
En måde at få super meget smag i kødet på er ved at braisere det, derefter lade det køle lidt af før man piller det med fingrene. Den fond det har braiseret i kan man så indkoge mens man piller. Til sidst propper man det rene kød tilbage i den indkogte braiseringsvæske og voila man har noget der smager af meget mere.
Her er det diverse rester fra et lam vi købte sidste år: en masse ribben (stort set intet kød, men godt for smagen) en del nakkekoteletter og noget jeg ikke helt kunne identificere, men som nok var nakke også.
De kom i en gryde i morges sammen med ½ kop vand, en masse Sriracha (den røde stærke) og en ordentlig omgang blandet lammekrydderi med peber, koriander, persille, salvie,mynte og hvidløg.
Vedhæftede filer
IMG_20180114_183819.jpg
IMG_20180114_184330.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Henning W Pedersen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 164

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#44 » 14. jan 2018, 19:56

Det ser godt ud
Hilsen Henning
Aabenraa


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#45 » 15. jan 2018, 20:01

Pizza

Blev ringet op på arbejde af min bror , om jeg gav en pizza i aften .

Havde købt noget nyt mel , som jeg så kunne prøve .

IMG_0605.JPG
2 dele manitoba mel og 1 del fuldkorns gav en god smag i bunden

IMG_0606.JPG
kartoffel frisk asparges , bøffel mozzarella og hvidløgsolie

IMG_0607.JPG
Kebab og kylling
Nicolai

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 411

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#46 » 15. jan 2018, 20:13

Flotte pizzaer Nicolai!

Da konen havde fået afleveret en eksamensopgave tidligere i dag, blev det til steak med hjemmelavet bearnaise og pommes fra pølen. (Ja... Vi er meget glade for bearnaise, og gerne godt tyk og rigeligt af den :savl2: )
Steaks blev lavet på min De Buyer Mineral B pande, den bliver jeg bare mere og mere glad for! :P
20180115_185110_resized.jpg
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 157

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#47 » 16. jan 2018, 09:38

RTCallesen skrev:Flotte pizzaer Nicolai!

Da konen havde fået afleveret en eksamensopgave tidligere i dag, blev det til steak med hjemmelavet bearnaise og pommes fra pølen. (Ja.7. Vi er meget glade for bearnaise, og gerne godt tyk og rigeligt af den :savl2: )
Steaks blev lavet på min De Buyer Mineral B pande, den bliver jeg bare mere og mere glad for! :P
20180115_185110_resized.jpg


Godt at vi ikke er de eneste, vi køber dog færdig lavet bearnaise... :oops:
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 411

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#48 » 16. jan 2018, 09:47

F1freakdk skrev:
RTCallesen skrev:Flotte pizzaer Nicolai!

Da konen havde fået afleveret en eksamensopgave tidligere i dag, blev det til steak med hjemmelavet bearnaise og pommes fra pølen. (Ja.7. Vi er meget glade for bearnaise, og gerne godt tyk og rigeligt af den :savl2: )
Steaks blev lavet på min De Buyer Mineral B pande, den bliver jeg bare mere og mere glad for! :P
20180115_185110_resized.jpg


Godt at vi ikke er de eneste, vi køber dog færdig lavet bearnaise... :oops:


Så må du altså prøve at lave den selv, det er så meget bedre :savl2:
Og den store mystik og angst der svæver rundt om bearnaise, er noget overvurderet. Det er meget ligetil, så længe man holder øje med temperaturer og hælder små mængder smør i til at starte med. Det største problem er at holde piskeriset kørende :lol:
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000


Brisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 189

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#49 » 16. jan 2018, 09:49

Her blev det til en lækker limousine bov, 8 timer SV, med lidt bulgursalat.
Vedhæftede filer
488977C4-FE58-4A11-A571-B1203CFDE715.jpeg
513F2651-D991-4F0F-8DA7-30392EA6176F.jpeg
Primo oval L
Pizzeria Pronto
Weber Go Anywhere

Brugeravatar

Henning W Pedersen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 164

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#50 » 16. jan 2018, 10:05

Her står den på hønsekødsuppe i dag.
En stor høne et par kraftben og masser af grønsager og kød og mel boller. Startet i går aftes har gogt Ca 8 timer
Vedhæftede filer
IMG_20180116_095536.jpg
Hilsen Henning
Aabenraa

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: nicolai.k og 10 gæster