Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2955

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#101 » 15. feb 2018, 16:49

Det ser ellers meget flot ud. Hvad skete der med stenen?
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2746
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#102 » 15. feb 2018, 17:37

Tja, den sprang ved den 4. pizza og endda ved kun 220 grader. Jeg ved ikke hvorfor..?
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2746
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#103 » 15. feb 2018, 17:52

Bagt mørksej med majs, miniløg, kartofler og porrer...

bagt mørksej.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 419

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#104 » 18. feb 2018, 14:33

Har de sidste par uger ikke lige været så god til at få lavet opslag, men fik taget billder, så nu kommer der lige en lille opsummering :oops:
20180201_183735_resized.jpg
Pulled pork fra frysreren! Med købte boller og nordisk slaw er der mad på 5 min.

20180209_183033_resized.jpg
Intervalgrillet Balltip. Grillet direkte på høj varme på min Joe Junior, med 2 min på og 2 min hvile. Hvile tiden bør nok være længere, da den steg 8 grader da den først kom helt af...

20180209_183202_resized.jpg
Resultatet blev dog heldigvis fint.

20180209_183346_resized.jpg
Tilbehør skulle være nemt.

20180210_183516_resized.jpg
Intervalgrillet iberico presa på min Joe Junior, den blev dog lidt for rød, men stadig et fantastisk stykke kød!

20180210_183600_resized.jpg
Ris som tilbehør, med en tomatsovs med bacon og løg.

20180214_131544_resized.jpg
Sous vide svinemørbrad, pakket med 1,5% salt, lidt peber, hvidløg og løg pulver, klar til pølen på 62 grader i knap 2 timer.

20180214_181510_resized.jpg
Brunet af på en varm støbejerns rist, og gav et super lækkert saftigt og mørt stykke kød!

20180217_173426_resized.jpg
Sousvide balltip, 3 stk til gæster. Pakket med lige over 2% salt, peber og hvidløgspulver. Har været i pølen ved 56 grader i 5-6 timer, og så brunet på en meget varm BGE.

20180217_182642_resized.jpg
Kødet skulle have kølet en lille smule inden det kom på grillen, eller haft kortere tid på hver side, da det havde fået lidt for store grå kanter. Dog stadig meget lækker og mørt.
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2955

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#105 » 18. feb 2018, 15:20

Lækre sager. Jeg er også ret glad for ball-tip, det er sgu et meget ligefremt og ukompliceret stykke kød med en god smag.
2% salt var det ikke rigeligt saltet?
I øvrigt er jeg ret begejstret for din tilgang med hele tiden at finpudse og vurdere hvad der kan gøres bedre...
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2955

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#106 » 18. feb 2018, 19:19

Vi fik quiche Lorraine i dag.
Bacon er skiftet ud med røget mørbrad.
Det vegetabilske indslag er porre.
Til gengæld er der godt med ost; både parmesan og Comte.
Vedhæftede filer
IMG_20180218_173437.jpg
IMG_20180218_174559.jpg
IMG_20180218_174713.jpg
IMG_20180218_182821.jpg
IMG_20180218_183311.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2746
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#107 » 19. feb 2018, 17:43

Jow jow ...sådan... :-D

Fancy bund, hvad er det?
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2955

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#108 » 19. feb 2018, 17:48

skaal-um skrev:Jow jow ...sådan... :-D

Fancy bund, hvad er det?

Smør, creme fraiche, grov ølandshvede, quinoa i 3 farver (rød, hvid og sort) samt salt. Ikke dumt...
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 207

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#109 » 19. feb 2018, 19:36

Wraps med kylling

IMG_0682.JPG
Grillet rødløg , grillet ananas , grillet rød peber , koriander og persille

IMG_0684.JPG
yogurt dressing med persille og citron og en guacamole

IMG_0683.JPG

IMG_0681.JPG
Nicolai

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 419

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#110 » 20. feb 2018, 15:03

prause skrev:Lækre sager. Jeg er også ret glad for ball-tip, det er sgu et meget ligefremt og ukompliceret stykke kød med en god smag.
2% salt var det ikke rigeligt saltet?
I øvrigt er jeg ret begejstret for din tilgang med hele tiden at finpudse og vurdere hvad der kan gøres bedre...


Enig med dig angående balltip, ret magert men mørt og med en fin struktur. Bare irriterende med den store sene der dele kødet i 2, men som heldigvis også er den eneste sene, der også nemt kan skæres fra på tallerkenen.
Hvordan plejer du at tilberede den?
Grillet synes jeg formen gør den svær at lave ens rosa over det hele.
De 2% var lige i overkanten, især hvis man fik en endeskive :lol:
Tak for din fine kommentar :-)

I forgårs blev det til rester af balltip, grillet Hot N' Fast som steaks.
20180218_164748_resized_1.jpg


Igår fik vi hel grillet svinemørbrad med et købe BBQ krydderi på.
20180219_173630_resized_1.jpg
Det blev lidt sent, så Joe fik fri og ODC'en bragt på banen. ODC'en er kræver vitterlig kun sekunder så er den varm!

Som tilbehør var der rester af salat med en hjemmerørt dressing på cremefraiche, purløg, persille, hvidløg og selvfølgelig salt og peber, og mit første forsøg på en pure.
Knap 500g gullerod
100g smør
90ml vand
Gulerødder skrællet og skåret i ca 5mm skiver. Det hele koges til gulerødderne er møre, før det hele blendes og smages til.
Pureen blev god, men manglede noget syre, da den blev for fed og sød at spise større mængder af. Dog var den god som sovs/dressing.
20180219_175422_resized_1.jpg
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2955

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#111 » 20. feb 2018, 18:09

Jeg tilbereder den typisk reverse Sear på grill. Sous vide bruger jeg ikke så meget til møre kødstykker, mest til stykker man normalt ville braisere.
Where there's smoke... There's laughter.


himselfish
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 97

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#112 » 20. feb 2018, 18:49

prause skrev:Jeg tilbereder den typisk reverse Sear på grill. Sous vide bruger jeg ikke så meget til møre kødstykker, mest til stykker man normalt ville braisere.


Jeg gør selv det samme. Men jeg synes faktisk at på et mørt stykke som teres major giver det alligevel mening at give det sous vide. Det skyldes at stykket ikke er særligt regulært og dermed svært ikke at grille grå og kedeligt i enderne samtidig med at midten er meget rød. :-)

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2955

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#113 » 20. feb 2018, 20:05

Vi fik Caesar wraps.
En kombination af Cæsar salat og wraps.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
IMG_20180220_200359492.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


Tracebuzta
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 57

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#114 » 21. feb 2018, 16:08

Flæskesteg på BGE XL - med tilhørende afbrændt pandehår :-D
Vedhæftede filer
Photo 17-02-2018, 19.09.44.jpg
En anelse sort i kanten, men perfekt stegt

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2955

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#115 » 21. feb 2018, 20:03

Det var sgu da pæn størrelse...
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 207

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#116 » 21. feb 2018, 20:16

Det er nok det længste skærebræt jeg har set længe . Stegene ser gode ud

Her stod den på en pizza med rester af en culotte og lidt bacon

IMG_0686.JPG
Nicolai


Tracebuzta
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 57

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#117 » 21. feb 2018, 22:04

Faktisk er det et hjemmelavet tapas bræt...


Gæst

Re: RE: Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#118 » 22. feb 2018, 10:59

[quote="himselfish"][quote="prause"]Jeg tilbereder den typisk reverse Sear på grill. Sous vide bruger jeg ikke så meget til møre kødstykker, mest til stykker man normalt ville braisere.[/quote]

Jeg gør selv det samme. Men jeg synes faktisk at på et mørt stykke som teres major giver det alligevel mening at give det sous vide. Det skyldes at stykket ikke er særligt regulært og dermed svært ikke at grille grå og kedeligt i enderne samtidig med at midten er meget rød. :-)[/quote]Hvor længe plejer du at give dem? Har selv tænkt et par timer ved 54 grader da jeg skal have en 8-9 kammerater over og spise i weekenden..

Tænker jeg vil lave Hestons kartofler til med enten en rødvins sauce eller whiskey..
Og så dertil noget sukkerærter med bacon og citron saft, og nok en rodfrugte puré..

Sendt fra min SM-G920F med Tapatalk


whoa
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 205

Re: RE: Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#119 » 22. feb 2018, 10:59

himselfish skrev:[quote="prause"]Jeg tilbereder den typisk reverse Sear på grill. Sous vide bruger jeg ikke så meget til møre kødstykker, mest til stykker man normalt ville braisere.


Jeg gør selv det samme. Men jeg synes faktisk at på et mørt stykke som teres major giver det alligevel mening at give det sous vide. Det skyldes at stykket ikke er særligt regulært og dermed svært ikke at grille grå og kedeligt i enderne samtidig med at midten er meget rød. :-)[/quote]Hvor længe plejer du at give dem? Har selv tænkt et par timer ved 54 grader da jeg skal have en 8-9 kammerater over og spise i weekenden..

Tænker jeg vil lave Hestons kartofler til med enten en rødvins sauce eller whiskey..
Og så dertil noget sukkerærter med bacon og citron saft, og nok en rodfrugte puré..

Sendt fra min SM-G920F med Tapatalk

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 419

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#120 » 22. feb 2018, 15:15

prause skrev:Jeg tilbereder den typisk reverse Sear på grill. Sous vide bruger jeg ikke så meget til møre kødstykker, mest til stykker man normalt ville braisere.


Enig i at SV giver den største effekt ved mindre køre stykker kød. Men som der også et nævnt, er der også en fordel ved netop stykker med varierende tykkelse. Især hvis man er enig om hvor rødt det skal være.

Prøver med interval igen næste gang, for lige at få lidt bedre styr på teknikken.
Ellers er jeg også stor fan af reverse sear, det virker sku altid .1%¤
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000


himselfish
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 97

Re: RE: Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#121 » 22. feb 2018, 17:17

whoa skrev:
whoa skrev:
himselfish skrev:[quote="prause"]Jeg tilbereder den typisk reverse Sear på grill. Sous vide bruger jeg ikke så meget til møre kødstykker, mest til stykker man normalt ville braisere.


Jeg gør selv det samme. Men jeg synes faktisk at på et mørt stykke som teres major giver det alligevel mening at give det sous vide. Det skyldes at stykket ikke er særligt regulært og dermed svært ikke at grille grå og kedeligt i enderne samtidig med at midten er meget rød. :-)
Hvor længe plejer du at give dem? Har selv tænkt et par timer ved 54 grader da jeg skal have en 8-9 kammerater over og spise i weekenden..

Tænker jeg vil lave Hestons kartofler til med enten en rødvins sauce eller whiskey..
Og så dertil noget sukkerærter med bacon og citron saft, og nok en rodfrugte puré..

Sendt fra min SM-G920F med Tapatalk


Kødet er jo stort set så mørt som mørbrad, så jeg varmer ikke mere end en times tid. Hvis du vælger at smide dem på en pande efterfølgende for at give stegeskorpe, prøv med 53 grader i stedet. Bruger du derimod gasflamme, så kør med 54 grader.

Resten af menuen lyder rigtig lækker! :-D


whoa
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 205

Re: RE: Re: RE: Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#122 » 22. feb 2018, 21:32

himselfish skrev:[quote="whoa"][quote="whoa"][quote="himselfish"][quote="prause"]Jeg tilbereder den typisk reverse Sear på grill. Sous vide bruger jeg ikke så meget til møre kødstykker, mest til stykker man normalt ville braisere.


Jeg gør selv det samme. Men jeg synes faktisk at på et mørt stykke som teres major giver det alligevel mening at give det sous vide. Det skyldes at stykket ikke er særligt regulært og dermed svært ikke at grille grå og kedeligt i enderne samtidig med at midten er meget rød. :-)[/quote]Hvor længe plejer du at give dem? Har selv tænkt et par timer ved 54 grader da jeg skal have en 8-9 kammerater over og spise i weekenden..

Tænker jeg vil lave Hestons kartofler til med enten en rødvins sauce eller whiskey..
Og så dertil noget sukkerærter med bacon og citron saft, og nok en rodfrugte puré..

Sendt fra min SM-G920F med Tapatalk[/quote]

Kødet er jo stort set så mørt som mørbrad, så jeg varmer ikke mere end en times tid. Hvis du vælger at smide dem på en pande efterfølgende for at give stegeskorpe, prøv med 53 grader i stedet. Bruger du derimod gasflamme, så kør med 54 grader.

Resten af menuen lyder rigtig lækker! :-D[/quote]

Ja det er rigtigt nok, de er jo selvfølgelig ikke så tykke! Har aldrig lavet dem sous vide, men tænker det er nemmere når jeg skal lave så mange! Og tænker lidt af samme grund at jeg vil smide dem på Q3200'eren så 53 lyder fornuftigt!

Ja det lyder sku ikke så ringe.. Jeg elsker simpelthen de kartofler!
[GRINNING FACE WITH SMILING EYES]

Sendt fra min SM-G920F med Tapatalk


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 207

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#123 » 24. feb 2018, 19:34

Igår stod den på en kyllingesandwich

Og i dag en asparges suppe med kødboller

Den vil ikke modtage mine billeder , så dem får i ikke
Nicolai

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2955

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#124 » 26. feb 2018, 20:19

Lakselasagne.
Fersk laks
Røget laks
Tomatpassata
Opbagt sauce på fiskefond, mælk og hvidvin
Mozzarella
Spinat
Plader
Rasp
Vedhæftede filer
IMG_20180226_172320.jpg
IMG_20180226_172326.jpg
IMG_20180226_172330.jpg
IMG_20180226_172347.jpg
IMG_20180226_172350.jpg
IMG_20180226_181039.jpg
IMG_20180226_181608.jpg
IMG_20180226_192147.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


Wetle
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 920

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#125 » 28. feb 2018, 19:10

Hvad er tomatpassata? Det produkt er jeg ikke stødt på :?:
Kun den der aldrig laver noget, laver aldrig fejl.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2955

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#126 » 1. mar 2018, 07:59

Det er "passeret" altså fin glat tomat på glas eller karton.
Ukrydret tomatsauce.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2955

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#127 » 2. mar 2018, 06:40

Alene med teenagedrengene. Jeg havde spurgt om vi skulle købe en pizza og det ville de til min glæde ikke, det skulle være hjemmelavet og det skulle være bøf bær-næse (bearnaise)...
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 419

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#128 » 2. mar 2018, 15:26

prause skrev:Alene med teenagedrengene. Jeg havde spurgt om vi skulle købe en pizza og det ville de til min glæde ikke, det skulle være hjemmelavet og det skulle være bøf bær-næse (bearnaise)...


Sådan en holder altså også hver gang! Og slår købepizza med utallige længder :-)

For os blev det i forgårs til iberico nakkekoteletter, som først havde været lavet sous vide i 12 timer ved en temperatur jeg ikke kan huske :lol:
De blev grillet godt af, og så med hjemmelavede fritter i actifry til.
20180228_183242-1612x907.jpg


Dagens middag står på resterne af den iberico nakkefilet der også blev brugt sidste dag, som er ved at blive til pulled pork.
20180302_132530-907x1612.jpg
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 419

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#129 » 2. mar 2018, 18:23

Pulled pork af iberico nakke blev en kæmpe succes! Selvfølgelig var det også lidt snyd, da det i forvejen havde fået 12 timer timer i sous vide. Men kødet var smør mørt, og ekstremt saftigt, efter det fik 7 timer ved 110-120 grader.
Konen elsker pulled pork, og vil helst have barken for sig selv, så i dag gav lidt plus point på kontoen. Dem kan man ikke få for mange af :lol:
20180302_170308-1612x907.jpg
Øf dyret fik æblerøg.

20180302_172416-1612x907.jpg
Tilbehør var købe pommes som kom en tur i tøsen.
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2955

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#130 » 2. mar 2018, 20:34

Iberico er næsen altid godt og det ser dine retter ud til at være.
Vi fik salade Nicoise, her lavet med et helt stort stykke frisk tun, der var grillet på alle sider, men som man kan se på billederne stadig var helt rødt i midten.
Vedhæftede filer
IMG_20180302_194802.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 207

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#131 » 7. mar 2018, 20:34

Pasta og kødboller med mozzarella ost og en tomatsovs

IMG_0692.JPG
Nicolai

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2955

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#132 » 10. mar 2018, 10:03

Påny var min kone ude at føjte, så der var dømt drengemad.
Amerikanerne bruger tit buttermilk til at marinere kylling i og det skulle prøves.
Kyllingeinderfilet blev marineret i 3-4 timer i kærnemælk, salt, chili, Worchestershire og fish sauce (for umami).
Efter marinering kan kyllingestykkerne tages direkte fra marinaden og over i pankorasp. Det er ikke nødvendigt at stå og fedte med æg, for kærnemælken fungerer som underlag for panaden.
Her havde jeg blandet et brev med tacokrydderi i panko-raspen.
Efterfølgende fik de 4-5 min i ønskebrønden.
Tilbehøret er coleslaw og quesadillas.

Det er faktisk de bedste fried chicken jeg har fået...
Vedhæftede filer
IMG_20180309_193555.jpg
IMG_20180309_193549.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Grillmave
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 140

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#133 » 10. mar 2018, 17:19

prause skrev:Påny var min kone ude at føjte, så der var dømt drengemad.
Amerikanerne bruger tit buttermilk til at marinere kylling i og det skulle prøves.
Kyllingeinderfilet blev marineret i 3-4 timer i kærnemælk, salt, chili, Worchestershire og fish sauce (for umami).
Efter marinering kan kyllingestykkerne tages direkte fra marinaden og over i pankorasp. Det er ikke nødvendigt at stå og fedte med æg, for kærnemælken fungerer som underlag for panaden.
Her havde jeg blandet et brev med tacokrydderi i panko-raspen.
Efterfølgende fik de 4-5 min i ønskebrønden.
Tilbehøret er coleslaw og quesadillas.

Det er faktisk de bedste fried chicken jeg har fået...


Kanon idé med kærnemælk og kryderingen. Den kommer jeg altså til at stjæle...
Kunne paneringen godt holde fast uden æg?
Med venlig hilsen

- Jesper

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2955

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#134 » 10. mar 2018, 18:37

Ja, det var jeg også spændt på om den kunne. Men det fungerede rigtig fint.
Super saftigt og kanon god smag. Desuden meget nemmere.
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 207

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#135 » 10. mar 2018, 22:37

Spatchcock kylling skive kartofler med ost brød med ost og pesto

IMG_0693.JPG
Nicolai

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2746
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#136 » 11. mar 2018, 19:38

Lammehals med urter
lam i urter.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2746
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#137 » 12. mar 2018, 11:19

Nybagt surbrød med røget lammekød, koldt smør og salat...

surdejsbrød 3.JPG
rg. lammek. salat.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2746
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#138 » 13. mar 2018, 17:51

Grillet oksebryst, grønt og fritter...

bryst 1.JPG
bryst 2.JPG
bryst 3.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2955

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#139 » 13. mar 2018, 19:10

Lækkert Finn. Er den sous vide først eller er det direkte på grill?
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2955

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#140 » 13. mar 2018, 20:15

Hakkebøf "surprice" med kartofler og agurkesalat.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2746
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#141 » 14. mar 2018, 13:06

prause skrev:Lækkert Finn. Er den sous vide først eller er det direkte på grill?


Lavet direkte på Primoen ved svag varme ca. 130 gr. i staniolform med staniollåg hele vejen 8-9 timer og med influenza i kroppen (min).
Så der blev ikke rigtig kælet for den, men det blev meget godt alligevel.
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2746
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#142 » 14. mar 2018, 13:10

Ang. dine panko-kyllingelår, hr. Prause, så må de siges at være en succes, også i vores hjem. Tak for inspirationen... .1%¤

kylle i panko 1.JPG
kylle i panko 2.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Glazzy76
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 23

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#143 » 14. mar 2018, 18:03

Wraps med “adana” kebab og kylle.

Jeg arbejder i Odense og i bazaren der har de en lækker fars af 1/2 lam og 1/2 okse og andet godt som de laver frisk på bestilling. En tur på grillen og lidt grønt til er et sikkert hit hos familen.
Vedhæftede filer
A385EF36-4757-4F81-827A-FFD77B269540.jpeg
026C282E-017E-4075-B632-8DF86E968DAB.jpeg

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2955

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#144 » 14. mar 2018, 19:56

skaal-um skrev:Ang. dine panko-kyllingelår, hr. Prause, så må de siges at være en succes, også i vores hjem. Tak for inspirationen...

Altid en fornøjelse at se andre have glæde af idéerne.
Vi fik også quesadillas, denne gang med hvid bønnesuppe.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2955

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#145 » 14. mar 2018, 19:57

Glazzy76 skrev:Wraps med “adana” kebab og kylle.

Jeg arbejder i Odense og i bazaren der har de en lækker fars af 1/2 lam og 1/2 okse og andet godt som de laver frisk på bestilling. En tur på grillen og lidt grønt til er et sikkert hit hos familen.

Meget lækkert og sommeragtigt her i den fortsatte vinterkulde.
Where there's smoke... There's laughter.


Mureren
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 208

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#146 » 16. mar 2018, 19:20

Glazzy76 skrev:Wraps med “adana” kebab og kylle.

Jeg arbejder i Odense og i bazaren der har de en lækker fars af 1/2 lam og 1/2 okse og andet godt som de laver frisk på bestilling. En tur på grillen og lidt grønt til er et sikkert hit hos familen.


Hrrmpff.....den fars gad jeg godt købe noget af, hvis den ellers er til at betale!
Hvad giver du for den?
Og hvilken sauce er det du har i den store flaske (næsten gul i farven)
Mvh.
Mureren

Weber Summit E470 2011 (ombyttet til ny i 2015 pga. rust!)


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 207

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#147 » 16. mar 2018, 20:29

Karrysuppe med kylling og pandebrød

IMG_0696.JPG
Nicolai


Glazzy76
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 23

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#148 » 16. mar 2018, 21:42

prause skrev:
Glazzy76 skrev:Wraps med “adana” kebab og kylle.

Jeg arbejder i Odense og i bazaren der har de en lækker fars af 1/2 lam og 1/2 okse og andet godt som de laver frisk på bestilling. En tur på grillen og lidt grønt til er et sikkert hit hos familen.

Meget lækkert og sommeragtigt her i den fortsatte vinterkulde.


Ja, nu må foråret godt snart dukke op


Glazzy76
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 23

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#149 » 16. mar 2018, 21:46

Mureren skrev:
Glazzy76 skrev:Wraps med “adana” kebab og kylle.

Jeg arbejder i Odense og i bazaren der har de en lækker fars af 1/2 lam og 1/2 okse og andet godt som de laver frisk på bestilling. En tur på grillen og lidt grønt til er et sikkert hit hos familen.


Hrrmpff.....den fars gad jeg godt købe noget af, hvis den ellers er til at betale!
Hvad giver du for den?
Og hvilken sauce er det du har i den store flaske (næsten gul i farven)


Den koster 80kr kiloet, det synes jeg er en fin pris.
Det er sriracha chili mayo, den har de nogen gange i fakta, mener det er 25kr flasken.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2746
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#150 » 17. mar 2018, 12:21

De har den også fast i Netto...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 33 gæster