Nytårsmenu 2017.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3093

Nytårsmenu 2017.

Indlæg#1 » 30. dec 2017, 12:39

Over de næste par dage vil jeg vise lidt a det vi skal have at spise d. 31/12 -> 1/1.
Kom endelig med dine retter/indspark/ideer bidrag hvis du har lyst.

Appetizer til Johnny Margrethes tale:
Vides ikke helt endnu, men noget med Lomo Iberico Bellota.

Forret:
Hapsere med lakridskiks og snowcrabsalat - planket fra Blomsterberg og Price.

Hovedret:
Australsk græsfodret oksemørbrad grillet.
Pommes Anna
Grønkålssalat
Sauce Demi-Glace

Dessert:
Årets nytårsdessert fra Kim/Ismageriet

Midnat:
Hjemmelavet kransekage med nougatfyld.

Alt i alt meget klassisk og uden de store dikkedarer, bare velsmag.

I dag er der lavet lakridskiks efter Blomsterbergs opskrift - dog var mørdejen lidt blød, så den fik 100 g. mandelmel ekstra. Lavet på thermomix.

Kransekagemasse også kørt på thermomix.

Kingcrab kogt i 6 min og lagt til afkøling.

2 liter fond der i forvejen var ret koncentreret indkogt til ca. 4 dl.
Vedhæftede filer
IMG_20171230_120408.jpg
Kiksedej/mørdej med mandler og lakrids.
IMG_20171230_120404.jpg
Kransekagemasse.
200 g smuttede mandler, 2 æggehvider, 250 g. flormelis og 500 g. marcipan.
IMG_20171230_120343.jpg
Her nede under skjuler sig 6 store ben fra king crab.
IMG_20171230_120327.jpg
Indkogt fond/sauce espagnole klar til at modtage indkogt rødvin samt riiigligt smør.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3093

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#2 » 30. dec 2017, 13:28

Så er king crabs pillet.
Der skal laves mayo på en krabbeolie, så alle skalderne er kommet i thermomix og er først blendet sammen med ca ½ l olie og nu koger de i 30 min.
Vedhæftede filer
IMG_20171230_124549.jpg
Her kan man godt se at krabber er samme familie som edderkopper...
IMG_20171230_124552.jpg
De kan klippes op med en kraftig saks.
IMG_20171230_130555.jpg
Skalderne skal bruges til krabbeolie.
IMG_20171230_130558.jpg
Det er en hamper kilopris de holder sig...
IMG_20171230_130857.jpg
Alle skalderne er her blendet i 20 s.
IMG_20171230_131303.jpg
Koges i 30 min.
IMG_20171230_132055.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3093

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#3 » 30. dec 2017, 17:48

Så er der gang i kransekagen.
Vedhæftede filer
IMG_20171230_173803.jpg
For at få dem ansartede i højden er det et godt trick at lægge en tom plade oven på ringene og give den et let tryk. Når man fjerner pladen igen er de lige i toppen.
IMG_20171230_173812.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1342

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#4 » 30. dec 2017, 19:10

Det lyder lækkert det hele.

Hvor får du krabberne fra der over?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3093

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#5 » 30. dec 2017, 19:38

Fra min fætter, der er fiskehandler i Torvehallerne (Fiskerikajen).
Så blev kransekage og kiks bagt - dejen til kransekagen var lidt på den bløde side og de er derfor flydt lidt mere ud end normalt.
Vedhæftede filer
IMG_20171230_194055.jpg
IMG_20171230_194001.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 476

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#6 » 30. dec 2017, 23:40

Super godt initiativ, Prause. :-)

Her står menuen på følgende:

Appetizers: Ribs af Duroc. Ribsene blev lavet i dag efter efter en afkortet version af 3-2-1. Sidste skridt blev sprunget over, idet planen er at lave dem færdige med sauce i morgen (så jeg ikke skal bruge hele dagen på at grille dem "fra start".)

Rubben er BBQ-landsholdets fra deres bog "Guld" (den kan virkelig anbefales). Sauce bliver Primos Sweet and Tangy Honey sauce.

IMG_0539.jpg
IMG_0570.jpg
IMG_0567.jpg
IMG_0572.jpg


Forret (et vennepar står for dette): formentlig bliver det lakseruller.

Hovedret: Oksefillet fra Brasilien (Pampeano) på lidt over 2 kilo. Planen er at lave den reverse sear ved 120 C - hvor lang tid vil I skyde på, at den skal have, før den rammer 50 C?

Hertil Pommes Anne, bernaise sauce (old school) .1%¤ samt en salat med spinat og bacon.

Dessert: Hjemmelavet cookie-dough is, hjemmelavet chokolade-is samt en chokoladekage med hindbær-flødeskum. Planen var egentlig at lave churros til - men det blev ændret i sidste øjeblik. :-)

De sidste 4 år har vi købt stort ind af gode pølser og brød til natmad. Hvert år har vi dog besluttet at springe natmaden over, da ingen af os kunne spise noget efter den store middag. Vi har taget konsekvensen af dette og helt droppet natmaden.


IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 202
Kontakt:

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#7 » 31. dec 2017, 08:20

Her skal jeg forsøge mig med hjemmegrillet pizza til forret. Sidste forsøg gik galt pga jeg brugte alm. bolledej, men har lavet den "rigtige" dej til bunden denne gang, så forhåbentlig går det bedre. :) Fyld er ikke helt fastlagt endnu..

Hovedretten bliver ribeyes med frisk rosmarin, hjemmelavet bearnaise, kartoffelraketter (som vores store på 3 kalder dem), trøffelpasta, indbagt blomkål, grillede Juanita tomater og grillede grønne asparges.

Til dessert skal vi have risalamande, det kan vi ikke få for meget af her. :D
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3093

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#8 » 31. dec 2017, 09:34

Lækre sager begge to - jeg fornemmer at torsken har veget pladsen for oksekødet...
Her blev der rørt en krabbemayo på olien fra skallerne - hold da kæft, der er meget smag i sådan en skalolie. Smagen er ligesom farven...
Vedhæftede filer
IMG_20171231_085705.jpg
IMG_20171231_085712.jpg
IMG_20171231_092344.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


SuperTommi
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 132

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#9 » 31. dec 2017, 09:54

Den krabbemayo kunne jeg godt tænke mig at smage. Har kun smagt krabbe en enkelt gang i Thailand.

Her bliver menuen
Forret: Hvidløgsmarinerede rejer, asparges, salat og tomat samt en dressing og lidt hvidt brød med smør med stegt kyllingeskind
Hovedretten: Oksemørbrad, kartoffelfondant, svampebouillion monteret med smør samt stegte gulerødder og syltede enoki og bøgehatte.
Desert: Panna cotta med citron, spongecake på siphon og noget krokant.

Der kan af gode grunde ikke vises så mange billeder endnu, da jeg kan har lavet mandelmel, svampebouillion og smør med kyllingeskind :D

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3093

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#10 » 31. dec 2017, 11:27

Der bliver 2 happere til nytårstalen:
Rugkiks med tuntartar.
Skive af Lomo fra Belotta pura sortfodssvin med gedeostecreme fra sifon og drys med ovntørret og blendet serranoskinkecrumble.
Vedhæftede filer
IMG_20171231_104633.jpg
Ingredienser til happer nummer 2.
I sifonen er en fløde/gedeostesauce.
Det blendede er ovntørrede skiver af serranoskinke.
IMG_20171231_111616.jpg
Det smager fuldstændig fantastisk.
Where there's smoke... There's laughter.


Glazzy76
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 24

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#11 » 31. dec 2017, 11:32

Hos os er forretten nok bare et par G&T og lidt bobler til nytårstalen.

Hovedret bliver culotte fra Black Onyx Australien. Har prøvet dem en gang før, de er verdens klasse. Hvis Steak Out får dem igen kan de varmt anbefales.
Tilbehør bliver fritter, sprøde friterede kugler med braiserede svinekæber og lidt urter, kraftig rødvins glace, svampe sauce og cæcar salat.

Dessert bliver panna cotta med hindbær/lakrids gele og Semi fredo med choko og brændte mandler.

2F486881-0503-4401-8696-0FF9ADA9B264.jpeg
Har lagt glasset lidt på skrå da jeg “støbte”


Godt nytår til jer alle :-D

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3093

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#12 » 31. dec 2017, 11:36

Glazzy76 skrev:Hos os er forretten nok bare et par G&T og lidt bobler til nytårstalen.

Hovedret bliver culotte fra Black Onyx Australien. Har prøvet dem en gang før, de er verdens klasse. Hvis Steak Out får dem igen kan de varmt anbefales.
Tilbehør bliver fritter, sprøde friterede kugler med braiserede svinekæber og lidt urter, kraftig rødvins glace, svampe sauce og cæcar salat.

Dessert bliver panna cotta med hindbær/lakrids gele og Semi fredo med choko og brændte mandler.

2F486881-0503-4401-8696-0FF9ADA9B264.jpeg


Godt nytår til jer alle :-D

Jeg vil gerne høre lidt mere om dine sprøde kugler...
Where there's smoke... There's laughter.


Glazzy76
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 24

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#13 » 31. dec 2017, 12:02

Gerne :-)

Jeg har braiseret kæberne i rødvin, vand og lidt urter mm

Derefter har jeg kogt fonden ind til glace og plukket kødet i mindre stykker.

Finthakket løg, hvidløg, rosmarin og timian samt meget små tern af gulerod og blegselleri ristes af i lidt smør, det må gerne have bid.

Svinekæber tilsættes sammen med glace og det smages til med s/p og lidt æblecider eddike. Jeg tog også lidt af min okse glace for lidt mere power.

Køles lidt ned, trilles til kugler, står på køl til de har sat sig.

Herefter paneres de i mel, æg og panko rasp og friteres.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3093

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#14 » 31. dec 2017, 12:53

Hold kæft det lyder godt - det SKAL prøves en dag. Mange tak.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 190

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#15 » 31. dec 2017, 13:11

Hos "os" er det som følger:

Os i " " er fordi det ikke holdes hos os, men vi laver hver i sær ting til aftenen.

Vores opgaver er så.
Velkomstdrink
Grille stegene
Lave kartoflerne
Desserten - som er lavet men anrettes på stedet.

Velkomst "drink" bliver små Mojito Spheres, serveret på små tapasskeer og masser af tøris under dem:

Her er de ved at blive hældt i formen. Vi bliver 12 personer. Så enten er der to til hver - eller lidt at give af hvis nogle af dem bliver mislykkede :-D
IMAG2849-20171231-122913816.jpg
IMAG2849-20171231-122913816.jpg (81.37 KiB) Vist 4649 gange


Forret står vi ikke for så den er ukendt pt.

Hovedret bliver grillet oksefillet - havde håbet at min vacuum pakker var kommet frem inden så havde jeg givet dem en tur i SV - men det bliver "bare" på grill. Tilbehør er halve bagte kartofler med olie/hvidløg/krydderier på samt salat.

Desserten bliver hindbærmousse i hjerteform med rød Glaze over. sammen med nogle bær og et lille glas med Panna Cotta. En prøveopstilling af desserten: (her skal der så guldstøv på tallerkenen samt chokoladespåner drysset ud med sparsom hånd)
IMAG2851-20171231-122910792.jpg
IMAG2851-20171231-122910792.jpg (63.26 KiB) Vist 4649 gange


Skal nok lægge billeder op i løbet af 1... måske 2 januar :lol:

Rigtig godt nytår til jer alle, glæder mig til en masse ny inspiration i 2018 fra den her side.... .1%¤
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 190

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#16 » 31. dec 2017, 13:15

prause skrev:Lækre sager begge to - jeg fornemmer at torsken har veget pladsen for oksekødet...
Her blev der rørt en krabbemayo på olien fra skallerne - hold da kæft, der er meget smag i sådan en skalolie. Smagen er ligesom farven...


Det ser satme lækkert ud det der, og lyder vildt godt... :shock:

(Det gør resten også....!)
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 190

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#17 » 31. dec 2017, 13:17

Christian1986 skrev:Super godt initiativ, Prause. :-)

Her står menuen på følgende:

Appetizers: Ribs af Duroc. Ribsene blev lavet i dag efter efter en afkortet version af 3-2-1. Sidste skridt blev sprunget over, idet planen er at lave dem færdige med sauce i morgen (så jeg ikke skal bruge hele dagen på at grille dem "fra start".)

Rubben er BBQ-landsholdets fra deres bog "Guld" (den kan virkelig anbefales). Sauce bliver Primos Sweet and Tangy Honey sauce.

IMG_0539.jpg
IMG_0567.jpg
IMG_0570.jpg
IMG_0572.jpg


Forret (et vennepar står for dette): formentlig bliver det lakseruller.

Hovedret: Oksefillet fra Brasilien (Pampeano) på lidt over 2 kilo. Planen er at lave den reverse sear ved 120 C - hvor lang tid vil I skyde på, at den skal have, før den rammer 50 C?

Hertil Pommes Anne, bernaise sauce (old school) .1%¤ samt en salat med spinat og bacon.

Dessert: Hjemmelavet cookie-dough is, hjemmelavet chokolade-is samt en chokoladekage med hindbær-flødeskum. Planen var egentlig at lave churros til - men det blev ændret i sidste øjeblik. :-)

De sidste 4 år har vi købt stort ind af gode pølser og brød til natmad. Hvert år har vi dog besluttet at springe natmaden over, da ingen af os kunne spise noget efter den store middag. Vi har taget konsekvensen af dette og helt droppet natmaden.


Scheisse de ser gode ud de ben... :-o
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3093

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#18 » 31. dec 2017, 14:08

Jeg er ret vild med dine glaserede hjerter F1. Med guldstøv også er der da skruet godt op for pornofaktoren...
Vedhæftede filer
IMG_20171231_135003.jpg
IMG_20171231_135444.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 281

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#19 » 31. dec 2017, 14:15

I må alle have et godt nytår .
Glæder mig til og se billeder af de dejlige retter i laver .
Jeg har det nemt i år , skal bare sætte mig ved bordet og spise .
Ved kun det bliver noget med oksemørbrad .

Nicolai
Nicolai

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3093

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#20 » 1. jan 2018, 11:21

Her følger de sidste billeder af de færdige retter.
Vedhæftede filer
IMG_20171231_175325.jpg
Lomo iberico belotta med gedeosteskum samt en crumble af ovntørret serranoskinke.
IMG_20171231_175328.jpg
Rugrødschips med en orientalsk inspiretet tuntartar rørt med purløg, soya og ingefær.
IMG_20171231_180047.jpg
IMG_20171231_162028.jpg
Krabbekødet har her mødt krabbemayoen samt dild, finthakket forårsløg og finthakket blegselleri og smagt til med lidt citron og peber.
IMG_20171231_183035.jpg
Jeg ved ikke lige hvad den skive tomat skal der, men efter et par glas champagne virkede det som en god idé.
IMG_20171231_194549.jpg
Her har den fuldstændig indkogte og meget tykke/gelatinøse fond mødt 1 flaske rødvin der også var indkogt til lidt over 1 dl. Jeg er ved at piske koldt smør i den.
IMG_20171231_195124.jpg
Efter 1 pakke smør.
IMG_20171231_195904.jpg
Måske ikke den smukkeste tallerken, men hold da k... det smagte godt.
Jeg var ikke klar over at en demi-glace kan blive FOR kraftig, men det var lige før...
IMG_20171231_225928.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


Brisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 205

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#21 » 1. jan 2018, 15:31

Godt Nytår [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Her blev det til:

Forret - Røgede kammuslinger, små klatter ærtepure samt ærtesuppe tilført lidt champagne ved servering.

Hovedret - US oksestriploin, foie gras, gulerodspuré, brændt/hurtigsyltet perleløg, rosenkålsblade, miniature kartofler og trøffelsauce.

Dessert - den lavede vi ikke, men den var rigtig lækker.
Opskrift - https://www.spisbedre.dk/kage-og-desser ... g-hindbaer
Vedhæftede filer
3691C0F0-FEB2-4CCD-A05E-5C5B92AFACE3.jpeg
5B82B830-AC4C-4B83-A323-A32DE8244C3A.jpeg
FC2E871C-9EB1-4AD1-B77C-27B3DB4B3BA9.jpeg
Farven snyder desværre rigtigt meget.
D9192F14-9429-4AE7-897C-47C11CE9EC88.jpeg
D9A89726-B097-4684-B23B-4D720D2D4CD3.jpeg
Primo oval L
Pizzeria Pronto
Weber Go Anywhere


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 281

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#22 » 1. jan 2018, 15:32

Prause
Det ser lækkert ud , det du har serveret . Er de serrano skinke du har drysset over kødet ?

Hvordan smager krabben kontra krebs og jomfru hummer ?
Nicolai


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 281

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#23 » 1. jan 2018, 15:34

Brisse også en lækker menu du har serveret
Nicolai

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3093

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#24 » 1. jan 2018, 16:28

nicolai.k skrev:Prause
Det ser lækkert ud , det du har serveret . Er de serrano skinke du har drysset over kødet ?

Hvordan smager krabben kontra krebs og jomfru hummer ?

Jeps det er serranoskinkecrumble der var til overs fra happeren med lomo.
King-crab er fyldig og ret kraftig i skaldyrssmagen - umiskendelig i familie med andre skaldyr, men også sin egen. Det er svært at forklare en smag, men hvis du kan lide andre skaldyr, så kan du også lide denne her.
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 281

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#25 » 1. jan 2018, 17:15

Takker . Har ikke set dem her i kalundborg , men mon ikke de kan få dem hjem på bestilling
Nicolai

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 577

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#26 » 1. jan 2018, 18:18

Vores er ikke så opfindsom 432kr.
http://www.sakurasushibar.dk/
Vedhæftede filer
sushi.jpg
sushi.jpg (87.81 KiB) Vist 4232 gange
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3093

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#27 » 1. jan 2018, 18:43

Super lækkert Brisse - jeg er blevet inspireret og nu er der kommet ærtesuppe på menuen i denne uge, dog uden bobler.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

bjarnehb
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 581

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#28 » 1. jan 2018, 19:58

Et lille indspark i tråden om nytårsmiddagen.
Fruen havde aftenvagt, så jeg brugte det meste af dagen på at
tilberede en Dinner for One.
Kransekage og petit fours blev lavet om formiddagen.
Rødvinsovsen blev startet i god tid, så den kunne reducere i ro og mag.

Ingen fancy forretter.

Middagen i al sin enkelhed:
Tournedos med bacon kant (Uruguay), dobbeltbagte kartofler (Kvalimad), bacon asparagus twists (Buzzfeed Tasty), rødvinssovs af egen avl tilføjet lidt sauterede champignons til sidst.

IMG_7359.jpg
IMG_7359.jpg (317.73 KiB) Vist 4164 gange


Desserten var formiddagens kransekagestykker. De var gode.

IMG_7349.jpg
IMG_7349.jpg (392.93 KiB) Vist 4164 gange


Der blev serveret rødvin før, under og efter. ;-)
-Bjarne
Weber Q 300

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 190

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#29 » 1. jan 2018, 21:07

Nå, her en lille update fra vores aften.

Den lille mojito kugle - blev en big failure.... :evil: ANER ikke hvad der gik galt. Men der blev ikke dannet den hinde der skulle. De blev bare opløst i "skylle" vandet... PIS!!!!!

Forretten var laksetartar med rejer og granatæblekerner - desværre uden foto

Oksefilleten blev god - men havde i følge min mening fået for meget, de andre var super tilfredse. Men jeg brugte værtsparrets grill som jeg ikke var vant til. Herhjemme lader jeg gerne en steg hvile på brødhylden i grillen med laveste varme på den brænder der er længst væk. Det plejer faktisk at gå godt. Men den her grill var åbenbart anderledes. Men det røg da ned. - ligeledes uden foto.

Desserten med "pornofaktor" (guldstøv) fik jeg dog billede af: desserten var et kæmpe hit, så lidt succesvar der dog :-D

IMAG2854-20180101-204545655.jpg
IMAG2854-20180101-204545655.jpg (47.16 KiB) Vist 4129 gange
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]


JCL7000
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 109

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#30 » 2. jan 2018, 13:30

Vores menu var (desværre uden billeder)

Til dronningen:
Varmrøget laks på sprødt ristet rugbrød med en dild og citrus creme på toppen

Forret 1:
Blinis med laksetatar

Forret 2: hummer suppe

Hovedret:
Nyretapper, selleripure, syltede skalotteløg, pebersovs og hjemmelavede Chips.

Dessert:
En chokolade mousse halvkugle på en brownie agtig nødde bund

Og så selvfølgelig Kransekage til kl. 12

Godt nytår til jer alle! Og tak for de lækre billeder af jeres flotte menuer! Der er masser af god inspiration at hente!


SuperTommi
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 132

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#31 » 3. jan 2018, 16:41

Forretten var en simpel men god rejecocktail
Her stod menuen på oksemørbrad, kartoffelfondant, syltede svampe og en svampe sauce.
20171231_185914.jpg


Desserten var Citron panna cotta med spongecake og granatæblekerner
20171231_204135.jpg

Brugeravatar

mrbangdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 191

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#32 » 3. jan 2018, 17:18

Vil lige vise et par billeder af hovedretten

Cotes de beauf fra Steak Out - gennemført fantastisk lækkert stykke kød. Godt med salt og Montreal Steak peber blanding

Billede

Her på min Weber. Gav dem på støbejernsristen først og så i bradepande med olivenolie, masser af hvidløg og timian.

Billede

Ramte den lige i røven ;)
Billede

Hele retten med pommes duchesse på rodfrugter og parmesan, friterede løgringe, salat og Madagascar pebersauce. Smagte fortrinligt!

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3093

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#33 » 3. jan 2018, 18:44

Waauw der er mange gode forslag og lækre retter. Keep em comin'
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

aammat
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 68

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#34 » 6. jan 2018, 10:39

Nytårs menuen her var til en veninde fra Grønland og jegselv, havde ikke tænkt den skulle postes herinde, og derfor ikke så mange billeder - dem kan jeg så ikke finde ud af at indsætte, hvor er en guide.. :-?

Starters:
Østers, La Pousse en claire, med en Cava til

Mattak fra Hvidhval med soja, som finger mad

Grønlandske snekrabber, Snowcrabs, som finger mad

Forret:
Kammusling ceviche - valgte at bruge kammuslinger fra fiskehandleren grundet str på dem ville gøre det mere præsentabelt i forhold til mine egne kammuslinger fra Grønland som er noget mindre - det var klart en stor fejl og slet ikke smagsmæssigt interessant.. :evil:

Friteret kartoffelskræl med stenbiderrogn, cremefraiche og dild - det var klart et hit og kan varmt anbefales..mums

Hovedret:
Rensdyrryg med kartoffelsoufle, smørstegte Kejserhatte og kantareller, en sauce fra rensdyrfonden med en smule æblegele i - det var næsten for mørt, men velsmagende

Desseret:
Brændte figner med vaniljeis til hende og en ostetallerken med Appenzeller, 30 mdr lageret og lidt godt portvin

Nytår:
Klassiske hjemmebragt kransekage, champagne og en Bunnahabhian Toiteach, se ved man året starter godt

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 422

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#35 » 6. jan 2018, 11:40

Lavede for noget tid siden en lille miniguide til en anden bruger, den finder du her:
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=43&t=45874&p=353781#p353781

Og så er der en Max grænse for størrelse af billederne, som jeg ikke kan huske hvad ligger på, men er dine billeder for store, giver den en advarsel og tilladte Max størrelse.
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber 57cm, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3093

Re: Nytårsmenu 2017.

Indlæg#36 » 6. jan 2018, 12:14

aammat skrev:Nytårs menuen her var til en veninde fra Grønland og jegselv, havde ikke tænkt den skulle postes herinde, og derfor ikke så mange billeder - dem kan jeg så ikke finde ud af at indsætte, hvor er en guide.. :-?

Starters:
Østers, La Pousse en claire, med en Cava til

Mattak fra Hvidhval med soja, som finger mad

Grønlandske snekrabber, Snowcrabs, som finger mad

Forret:
Kammusling ceviche - valgte at bruge kammuslinger fra fiskehandleren grundet str på dem ville gøre det mere præsentabelt i forhold til mine egne kammuslinger fra Grønland som er noget mindre - det var klart en stor fejl og slet ikke smagsmæssigt interessant.. :evil:

Friteret kartoffelskræl med stenbiderrogn, cremefraiche og dild - det var klart et hit og kan varmt anbefales..mums

Hovedret:
Rensdyrryg med kartoffelsoufle, smørstegte Kejserhatte og kantareller, en sauce fra rensdyrfonden med en smule æblegele i - det var næsten for mørt, men velsmagende

Desseret:
Brændte figner med vaniljeis til hende og en ostetallerken med Appenzeller, 30 mdr lageret og lidt godt portvin

Nytår:
Klassiske hjemmebragt kransekage, champagne og en Bunnahabhian Toiteach, se ved man året starter godt


Det lyder fantastisk lækkert, jeg håber du findet ud af det med billeder.
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 6 gæster