Gourmetburger.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2807

Gourmetburger.

Indlæg#1 » 17. dec 2017, 09:35

Min kone var til julefrokost og dermed var vi 3 drenge alene hjemme...
Der blev hurtigt enighed om at menuen skulle være Burgere med frites foran Dr. Strange på husalteret.
Bollen er en briochetype med mælk og smør samt sukker i dejen.
Kødet blev friskhakket limousine kalvenyretap/onglet.
Den hvide sauce: ½ maoy, ½ creme fraiche, 1 lille fed hvidløg, 2 moste ansjoser, salt og peber samt en lille smule vineddike.
Osten: Lagret Vesterhavsost.
Bacon: En god håndskåret 18 mdr. skinke fra Dolomitterne.
Det sædvanlige: skalotteløg, salat, tomat, agurk og ketchup.
Vedhæftede filer
IMG_20171216_174756.jpg
Her budgede jeg 100% og gav dem for meget og de endte med at blive sorte, så de røg i skralderen, men jeg har tidligere brugt Pata Negra Iberico og det smager sindssyg godt i en burger.
IMG_20171216_183758.jpg
Denne hvide dressing til bollen har jeg lavet nogle gange og den holder super godt. Der skal ikke for meget hvidløg i 1 helt lille fed er passende. De moste ansjosfileter smager ikke af fisk, men giver dybde og umama. Salt, peber og vineddike er bare til lige at justere smagene ind.
IMG_20171216_183811.jpg
IMG_20171216_174802.jpg
I dovenskab havde jeg ikke penslet med æg, bare drysset sesam på en våd bolde. Det gør at de meget nemt falder af, når man så spiser siddende på gulvet bliver det sgu lidt noget rod.
IMG_20171216_184954.jpg
Jeg ved ikke hvorfor de blev lidt plettede - 2. plade blev smukke.
IMG_20171216_174814.jpg
Irma var dagens kødpusher - det er ikke sidste gang jeg købet dette Himmerlandkød.
IMG_20171216_174817.jpg
Nyretapper/onglet har en karftig sene i midten, den skal fjernes. Det er super nemt, man gør det på samme måde som man fjerner skind på en fisk.
IMG_20171216_183814.jpg
Friskhakket kød kan altså noget andet end supermrkedsprodukterne.
Onglet har en dejlig kraftig kødsmag og det holder max i en burger at man rent faktisk kan smage bøffen.
Ca. 800 g er passende til 3 mand og 6 burgere.
IMG_20171216_184626.jpg
Idet onglet er ret magert og mørt var jeg bange for at jeg ikke ville kunne vende dem uden at de gik i stykker. De blev derfor "penslet" med en god citron-olivenolie.
IMG_20171216_191039.jpg
Direkte og god varme indtil de lige har fået striber og er blevet faste, så vendes de.
IMG_20171216_191411.jpg
Hvis man kommer osten på lige efter at de er vendt første gang og griller med lukket låg, så passer det med at osten når at smelte når de er stegt på den anden side.
IMG_20171216_191601.jpg
Bøffen skal være stor nok...
IMG_20171216_191803.jpg
IMG_20171216_191956.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Mess
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 111
Kontakt:

Re: Gourmetburger.

Indlæg#2 » 17. dec 2017, 11:25

Hallelujah det ser lækkert ud !!

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1260

Re: Gourmetburger.

Indlæg#3 » 17. dec 2017, 11:49

Det ser lækker ud. Jeg mangler bare den rigtige bolle opskrift, der ikke ødelægger den samlede smagsoplevelse. Det glutenfrie bageri er noget møg.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 390

Re: Gourmetburger.

Indlæg#4 » 17. dec 2017, 18:27

Det ser som altid godt ud :-)


whoa
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 195

Re: Gourmetburger.

Indlæg#5 » 17. dec 2017, 21:02

Kæft det lyder og ser pisset godt ud!

Sendt fra min SM-G920F med Tapatalk

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 140

Re: Gourmetburger.

Indlæg#6 » 18. dec 2017, 01:08

OG selv en burger får du løftet op på et niveau hvor det bare bliver endnu meget mere lækkert.... .1%¤









og nu er jeg skide sulten...... :oops:
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 560

Re: Gourmetburger.

Indlæg#7 » 18. dec 2017, 11:32

Du gør noget ud af det .1%¤
Jeg så med kniven for struben hvor de lavede bruger, jeg har forsøgt at lave opskriften på Louise burger (Hangover burger)
hvis du vil prøve er den her:

afsnittet kan ses her
https://www.viafree.dk/programmer/mad/m ... /episode-5

Hangover

engelsk sauce
spejlæg
ost emmentaler
ristet løg
kød (bøf)
bløde løg
sesam bolle
salt peber

varmet/ ristet burger bolle
bløde løg på under bollen
180 g bøf salt og peber
ost på bøf
ristet løg
spejlæg lidt salt på
dråber af engelsk sauce på burger bolle låg
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1539
Kontakt:

Re: Gourmetburger.

Indlæg#8 » 18. dec 2017, 15:41

også blev jeg sku lige sulten igen, der er flere ting der lige skal prøves her...
Som altid, ser det bare lækkert ud
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 28 gæster