Okselårtunge som roastbeef.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere

Emneforfatter
Stokholm1000
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 107

Okselårtunge som roastbeef.

Indlæg#1 » 10. dec 2017, 23:02

I dag fik vi Okselårtunge som roastbeef lavet sous vide i 10 timer ved 54 grader og så brunet af på grillen. Tilbehøret bestod af ratatouille, nogen købe kartofler og whiskey sovs.
Pudses af, krydres og vakuum pakkes.
20171210_055620.jpg

20171210_060404.jpg

20171210_061127.jpg

20171210_062136.jpg

Ratatouille laves og kommes i grillen
20171210_155715.jpg

20171210_164823.jpg

Kødet ser ikke specielt lækkert ud efter 10 timer i posen, men mon ikke en tur på støbejern i grillen kan hjælpe lidt på det
20171210_163940.jpg

20171210_164338.jpg

20171210_164842.jpg

20171210_165854.jpg

Færdig ratatouille
20171210_170732.jpg

Det endelige resultat
20171210_171326.jpg

Det smagte rigtig godt men kødet var ikke mørt. Spørgsmålet er bare om kødet har fået for lidt tid i badekarret eller om okselårtunge ikke egner sig til formålet? Råd modtages gerne da jeg har en mere i fryseren.
Hilsen Jens :bubble:

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 419

Re: Okselårtunge som roastbeef.

Indlæg#2 » 11. dec 2017, 06:45

Synd kødet ikke var mørt, det ser ellers lækkert ud! Men er desværre ikke ekspert i SV eller kødudskæringer, så hvordan du får det ønskede resultat, ved jeg ikke.

Hvordan lavede du ratatouillen? Grøntsagerne kan man fint se og genkende, men er nysgerrig på sovsen, temperatur og tid.
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000


Emneforfatter
Stokholm1000
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 107

Re: Okselårtunge som roastbeef.

Indlæg#3 » 11. dec 2017, 16:42

Sovsen er 2 rødløg og 3 fed hvidløg der svitses i noget olie, der tilsættes oregano eller merian ca 2 tsk som lige svitser med et par minutter. Så kommes 2 dåser hakkede tomater og lidt vand i og det simrer i ca 10min og smages til med salt og peber inden det kommes i bunden af fadet.
Det fik ca1 time i grillen ved 210 til 220 grader indirekte og fadet blev drejet 180 grader efter 30 minutter.
Hilsen Jens :bubble:

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 419

Re: Okselårtunge som roastbeef.

Indlæg#4 » 11. dec 2017, 23:08

Det lyder jo dejligt simpelt, det må prøves en gang!
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 28 gæster