Marokkansk and.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Marokkansk and.

Indlæg#1 » 4. nov 2017, 16:14

I disse dage bliver man jo nærmest bombarderet med and, men hvad skal man gøre hvis man nu synes at en klassisk and med hele juletilbehøret smager dejligt, men at 1 gang om året faktisk er nok?
Man laver det selvfølgelig bare på en anden måde.

Udgangspunktet er en andesteg, rødkål og appelsin.

Anden tørres godt af og smøres med saft og skal af 1 appelsin, derefter drysses den med 7-spice, salt og peber. Anden grilles på indirekte low and slow i 4 timer.

7 spice er her hjemmelavet:
1 spsk sort peber
1 spsk allehånde
1 stang kanel
1 muskatnød
1 tsk stødt koriander
1 tsk nelliker
1 tsk tørre ingefær

Blendes på fuld tryk og 2-3 min.
Vedhæftede filer
IMG_20171104_153111.jpg
IMG_20171104_145906.jpg
IMG_20171104_150730.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 295

Re: Marokkansk and.

Indlæg#2 » 4. nov 2017, 16:47

Ser frem til og læse fortsættelsen når jeg kommer hjem .

Nicolai
Nicolai

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Marokkansk and.

Indlæg#3 » 4. nov 2017, 17:49

Her kommer lidt rødkålssalat:
½ rødkål
Næsten 1 spsk. 7-spice (det er det jeg har brugt her og det er alt for meget, start med en lille tsk.)
saften og skallen af 1 appelsin.
Fileter fra 1.5 appelsin
saften fra 1 citron
12 tørrede abrikoser og 12 dadler
1 bundt mynte
2 røde chili
lidt valnødder
3 spsk olivenolie
1-2 tsk salt.
Vedhæftede filer
IMG_20171104_165909.jpg
IMG_20171104_170258.jpg
IMG_20171104_170303.jpg
IMG_20171104_170626.jpg
IMG_20171104_171430.jpg
IMG_20171104_173057.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1343

Re: Marokkansk and.

Indlæg#4 » 4. nov 2017, 18:50

Er meget spændt på resultatet - smagen. Men indtil nu, at det godt ud.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Marokkansk and.

Indlæg#5 » 4. nov 2017, 20:15

Jamen så skal du da få en update.
Hvis man ser på ingredienserne i 7-spice, så er det faktisk stort set alle vores julekrydderier og det var faktisk lidt pointen.
De krydderier, som vi opfatter som julekrydderier er grundlæggende nogle som er kommet "udefra" og som vi har taget til os. I starten som noget meget fint, dyrt og sjældent (læs jul/højtid etc.), efterhånden mere hverdagsagtigt.
Smagsmæssigt er denne ret faktisk langt hen ad vejen på hjemmebane (hvis vi fastholder julesmagene), og så alligevel med et væsentligt tvist i form af store mængder peber, lidt chili og mynte.
Smagsmæssigt er det dermed fuldt ud genkendeligt, men med væsentlig mere knald på og med nogle elementer der umiskendeligt trækker det i en anden retning og den retning er nordafrikansk.
NB denne ret er faktisk ikke planket fra diverse hjemmesider, men er alene min opfindelse og min fortolkning af hvad der er nordafrikansk eller ej.

Anyway, tilbehøret var cous cous med lidt mynte. Fordi jeg havde fået overkrydret rødkålssalaten lidt med 7-spice lavede jeg cous cous alene med kyllingebouillon og mynte.
I sidste ende kom det til at passe rigtig godt med den samlede krydring, men halvdelen af den 7-spice jeg havde i salaten kunne med fordel have været i cous cousen i stedet.
Vedhæftede filer
IMG_20171104_185236.jpg
uskarpt billede - sorry. Efter 3.5 time ed ca. 150 grader og den sdiste time ved ca. 200 så anden sådan her ud.
IMG_20171104_190012.jpg
Cous cous der har fået lidt olivenolie samt noget koncentrete kyllingebouillon samt nogle mynteblade - klar til at modtage kogende vand.
IMG_20171104_190326.jpg
Cous cous suger enormt meget kogende vand til sig.
IMG_20171104_190805.jpg
IMG_20171104_191414.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


Glazzy76
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 24

Re: Marokkansk and.

Indlæg#6 » 4. nov 2017, 20:37

Det ser super lækkert ud, fed måde at “twiste” vores traditionelle and på .1%¤

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 422

Re: Marokkansk and.

Indlæg#7 » 4. nov 2017, 20:45

Synes også det er en super fed måde, at give traditionelle danske retter er lidt, så det ikke altid er det samme, men samtidig uden at glemme hvilke rødder man har.

Anden der fantastisk ud, og er også noget jeg skal have afprøvet snart, så den ikke glipper den 24.

Men synes faktisk det er dit tvist på rødkål der er mest interessant her. Da den nok har fået et større tvist end anden, med det kick chilien må give til den.
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber 57cm, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 295

Re: Marokkansk and.

Indlæg#8 » 4. nov 2017, 22:41

Det ser lækkert ud og salaten lyder spændene

Nicolai
Nicolai


IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 202
Kontakt:

Re: Marokkansk and.

Indlæg#9 » 5. nov 2017, 01:32

Det ser virkelig godt ud, tror jeg skal prøve at lave en and snart! :D Det bliver første gang på grill..
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 57 gæster