Min perfekte Shawarma house Chili sauce v.2,0

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere

Emneforfatter
Gunni
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 181
Kontakt:

Min perfekte Shawarma house Chili sauce v.2,0

Indlæg#1 » 25. okt 2017, 13:05

Dette er en ny/opdateret version af min chilisovs fra 2009 http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?t=10776 som Guruen også moderniseret i 2013 http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=45&t=28768&p=272639&hilit=perfekt+chili#p272639

Ak ja den gode gamle chilisovs som jeg har lavet i årevis er nu god, men jeg må indrømme at jeg de sidste par år har benyttet mig af en ny opskrift som jeg syntes er nemmere og ikke mindst smager endnu mere autentisk.
Da jeg ikke havde lavet den gamle opskrift i et stykke tid lavede jeg den lige for at være helt sikker og en tur på shawarmabar på strøget var jeg også nød til for at være helt sikker :-D men jo JEG syntes den nye er bedst.

Der er to hemmeligheder i den nye (shhhh i må ikke sige det til nogen) den ene er et færdigt produkt Rød pesto jeg bruger det billige glas fra Netto (jeg kan ikke huske hvad det hedder) de har to forskellige et stort glas og et mindre øko tror jeg, jeg bruger den store. Rød Pesto kan nok være meget forskellige jeg prøvede engang et glas af et andet mærke og det smagte ikke helt af det samme så Netto er sagen :-)
Den anden hemmelighed er at koge de tørre chili flager, i den oprindelige opskrift blev flagerne ikke opvarmet og jeg syntes altid at der var en lille smag af 'Pulver' i den, det hjalp efter den havde stået en uge eller to men alligevel.

Du skal Bruge:
1 Glas rød pesto (det store fra netto)
2 dåser tomat pure (de almindelige røde 140g)
1 fed presset hvidløg
1 tsk. Garam masala
2 friske chilier i skiver medium styrke gerne en med citrus toner som f.eks. Lemon drop men alm. gule/røde chilier man køber i en bakke med 4 stk. kan sagtens bruges, det er aromaen af frisk chili vi er ude efter her.
3 spsk. tørret knust chili
1 tsk. sukker
Smags neutral olie
evt. lidt citron saft, mere sukker og salt efter smag.

Fremgangsmåden:
De 3 spsk. knust chili kommes i en lille gryde og der tilsættes en smule vand bare lige så det dækker. de koges nu til alt vandet er fordampet, ideen er at rehydrere chilien så den bliver blød og mister noget af pulver smagen.

Imens kommes pesto, tomat pure, hvidløg, garam masala, frisk chili og sukker i en skål og får en tur med stag blenderen til en helt homogen masse.

Når alt vandet er fordampet fra chilien (pas på de må ikke riste i gryden) tilsættes de blendede ingredienser og de får lov at varme lidt i gennem under konstant omrøring. man aktivere en masse smag fra tomat pureen og krydderierne ved opvarmning. når blandingen er godt varm tages det af varmen og der kommes 1 dl. olie ved, rør grundigt og smag om du syntes der skal lidt mere sukker og salt til (det er idt svært at smage når det er varmt da smagen ændre sig en del i kold tilstand så man må prøve sig lidt frem) Citron skal der kun tilsættes hvis man ikke bruger en lemon chili syntes jeg men det må man smage sig frem til.

Kom blandingen i et skoldet sylte glas og top op med lidt mere olie hvis det er nødvendigt og så på køl. Denne chili kan pga. den kogte knuste chili spises lige så snart den er kold.

Velbekomme...
Med venlig hilsen
Den evige Grill lærling......
www.sjaellandslaaseteknik.dk

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Min perfekte Shawarma house Chili sauce v.2,0

Indlæg#2 » 25. okt 2017, 13:35

Ser spændende ud, den må prøver når jeg har spist det sidste af V.1.



.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 441

Re: Min perfekte Shawarma house Chili sauce v.2,0

Indlæg#3 » 25. okt 2017, 13:48

Fedt du deler! Skal prøves!
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 534

Re: Min perfekte Shawarma house Chili sauce v.2,0

Indlæg#4 » 25. okt 2017, 17:41

Lækkert. Tak.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Min perfekte Shawarma house Chili sauce v.2,0

Indlæg#5 » 25. okt 2017, 17:51

Super fedt. Mange tak.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1165

Re: Min perfekte Shawarma house Chili sauce v.2,0

Indlæg#6 » 25. okt 2017, 17:59

Tak.. Jeg har altid været fan af din første opskrift som jeg dog henkogte for at øge holdbarheden, så denne skal helt klart prøves.
Med venlig hilsen,
Thomas


Emneforfatter
Gunni
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 181
Kontakt:

Re: Min perfekte Shawarma house Chili sauce v.2,0

Indlæg#7 » 26. okt 2017, 16:09

Dejligt der stadig er nogen der bruger den oprindelige opskrift efter så mange år :-D
Men smag nu lige den nye jeg tror ikke i bliver skuffede.
Med venlig hilsen
Den evige Grill lærling......
www.sjaellandslaaseteknik.dk

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1688

Re: Min perfekte Shawarma house Chili sauce v.2,0

Indlæg#8 » 27. okt 2017, 13:13

Nice Gunni
Den må prøves næste gang har næsten lige lavet en portion af V1 så den skal lige spises først :-D

Har faktisk haft et glas i køleskabet hele tiden for den kan bare ikke undværes lige så snart det er ved at være tomt laves der nyt :-D

Det er bare så super du deler den opskrift med os .1%¤
Hilsen
John
----
WBQA Certified BBQ Judge

Har kul fra Traekul.dk på lager. Afhentning efter aftale.

Old Truckers BBQ.

DanishPelletGrills


Kerovan
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 48

Re: Min perfekte Shawarma house Chili sauce v.2,0

Indlæg#9 » 27. okt 2017, 17:17

En portion 2.0 [THUMBS UP SIGN]

Den smager fantastisk [WINKING FACE][img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171027/8c3c7dc9ec47aca7c733e16dc851a9ec.jpg[/img]


IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 154
Kontakt:

Re: Min perfekte Shawarma house Chili sauce v.2,0

Indlæg#10 » 27. okt 2017, 22:04

Billede fiks, med en billede godt der virker ordentligt.. :)
Billede
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/


Emneforfatter
Gunni
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 181
Kontakt:

Re: Min perfekte Shawarma house Chili sauce v.2,0

Indlæg#11 » 27. okt 2017, 22:07

Ser lækkert ud jeg får helt lyst til en shawarma her lige midt i vild med dans :-D
Med venlig hilsen
Den evige Grill lærling......
www.sjaellandslaaseteknik.dk

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1165

Re: Min perfekte Shawarma house Chili sauce v.2,0

Indlæg#12 » 29. okt 2017, 19:10

Så fik jeg også blandet en sammen.. Glæder mig til at få smagt på den.. Endnu en gang tak for at dele disse guldkorn..
Med venlig hilsen,
Thomas


JakobL
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 82

Re: Min perfekte Shawarma house Chili sauce v.2,0

Indlæg#13 » 6. dec 2017, 22:56

Fik andre nogensinde prøvet og smagt denne udgave ? synes tråden "døde" lidt :-)

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1217

Re: Min perfekte Shawarma house Chili sauce v.2,0

Indlæg#14 » 7. dec 2017, 05:38

Ja. Men jeg er mest til den gamle opskrift.
Dog ikke helt i den styrke som i opskriften. Jeg er nede i noget de ligner jalapenos i styrke 6 til 7. Helst en andelse under, så alle "mine" smagsløg ikke bliver bedøvet.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1165

Re: Min perfekte Shawarma house Chili sauce v.2,0

Indlæg#15 » 7. dec 2017, 09:26

Jeg har brugt af min flere gange. Jeg bruger typisk et par skefulde i gryderetter, flødekartofler m.m. til at give lidt "varme" og "bund" i retten og jeg syntes den er rigtig god.
Med venlig hilsen,
Thomas

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 25 gæster