Kød på pind - en forsinket søndags middag

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere

Emneforfatter
Glazzy76
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 58

Kød på pind - en forsinket søndags middag

Indlæg#1 » 16. okt 2017, 22:55

Jeg havde en pakke flanksteak liggende i køleskabet, så den marinerede jeg lørdag morgen med henblik på at grille den søndag. Men efter at havde rodet med gulvvarme og radiatorer det meste af søndag, tog jeg til fodbold med en kammerat og så var den dag gået. Så den fik en ekstra dag i marinaden, men det blev den nu ikke dårligere af :-) .

Jeg skar kødet i firkantede stykker på ca 8 x 8 cm. En marinade blev lavet af en 1/2 l skyr, 4 fed revet hvidløg, saft og skal af 1 citron, 2 spsk shawarma krydderi, 2 spsk cherry chipotle rub, 1 spsk mexi-grill krydderi, 1 tsk ancho chili pulver og 1 tsk salt. Det blev vendt grundigt rundt, så al kødet havde marinade på.
Idag satte jeg det så på spydet til rotisseriet, maste det godt sammen og satte et rødløg i hver ende til at holde sammen på det.
IMG_4718.jpg
Det færdige spyd

Inden da havde jeg lavet en dej til pita brød af en !/2 pk gær, 4 dl vand, en god sjat olivenolie, salt og lidt forskellige mel typer. Den havde stået og hævet på fyret mens kullene blev varme og kødet gjort klar.
IMG_4724.jpg
Hævet ca 1 time


Kødet blev sat over og jeg gik i gang med grønt, dressing og pitabrød.
IMG_4722.jpg
Virkelig lækkert vejr idag


Jeg vejede dejen af i 80g klumper, trillede dem til boller og rullede dem ud med kagerullen. Herefter hævede de en times tid inden de blev bagt ved 240 grader i 8 min.
IMG_4725.jpg

IMG_4726.jpg

IMG_4729.jpg

Dressing blev lavet af skyr, persille, hvidløg, citronsaft, salt og peber. Salat, løg, agurk og tomat gjort klar. Div chili saucer fundet frem.
IMG_4720.jpg

IMG_4723.jpg
Vi elsker chili her i huset, dette er nogle af vores favoritter, hvad bruger i?

Kødet blev grillet til omkring de 60 grader, ca 1 1/2 time tog det. Hvilede ca 20 min
IMG_4727.jpg
Det fik en grad eller 2 for meget, men var stadigt sindsygt saftigt og mørt

IMG_4730.jpg

Så var der bare tilbage at dække bord og gå ombord .1%¤
IMG_4731.jpg


God efterårsferie til jer alle :-)

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 199

Re: Kød på pind - en forsinket søndags middag

Indlæg#2 » 17. okt 2017, 00:49

Det var dog en fin alternativ måde at stege flanksteak på!! Det ser RET lækkert ud :-)
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3380
Kontakt:

Re: Kød på pind - en forsinket søndags middag

Indlæg#3 » 17. okt 2017, 07:52

Super lækkert. Rigtig god marinade du har bikset sammen. Jeg tror det var en rigtig god ide at give det 1.5 døgn, syren i surmælksproduktet er med til at mørne.
Og så er det bare blæret og super meget begge med hjemmebagte pita. .1%¤
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 485

Re: Kød på pind - en forsinket søndags middag

Indlæg#4 » 17. okt 2017, 09:23

Fed måde at lave kødet på, det må prøves!
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Summit Charcoal, Weber 67/57 og Weber Q1000
The Meat Boys


Emneforfatter
Glazzy76
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 58

Re: Kød på pind - en forsinket søndags middag

Indlæg#5 » 17. okt 2017, 13:23

Takker :-) . Det smagte også virkelig godt. Flanksteak er et super stykke kød synes jeg. Og det bedste er at der var masser af mad, både til i aften og til fryseren :-D

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 199

Re: Kød på pind - en forsinket søndags middag

Indlæg#6 » 17. okt 2017, 14:31

Glazzy76 skrev:Takker :-) . Det smagte også virkelig godt. Flanksteak er et super stykke kød synes jeg. Og det bedste er at der var masser af mad, både til i aften og til fryseren :-D


Er enig med dig, jeg er også glad for det stykke. Sidst jeg lavede det kom vi det i "wraps" og det var udmærket. Men den metode her, på spyd, skal da helt sikkert prøves.

:-)
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1667

Re: Kød på pind - en forsinket søndags middag

Indlæg#7 » 19. jan 2021, 18:38

Denne tråd fortjener da at komme frem igen.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 88 gæster