Endnu en ret i serien med indmad; "suck my balls mate"

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3038

Endnu en ret i serien med indmad; "suck my balls mate"

Indlæg#1 » 15. okt 2017, 17:01

Det var vidst ordene fra K. Mag. til en kollega, efter en batalje i formel 1, hvor Kevin havde bevist at han har "store boller" - måske også mere end stor hjerne...
I hele familien er vi meget begejstret for brisler, men da min slagter kun havde 600g. røg der et par kalvetestikler med i "kurven".
Aftenens ret i indmadsserien er dermed både brisler og testikler der er fritteret og serveres i majsmelstacos med salsa og guacamole.

Retten er også kendt under det spanske navn Criadillas og så lyder det jo straks mere tilforladeligt, eller hvad med de amerikanske navne Prairie- eller Rocky Mountain oysters?

Teksten følger billederne og vi har ikke spist endnu, så jeg aner ikke hvordan det smager ;-) ;-) ;-)
Vedhæftede filer
IMG_20171015_113710.jpg
Ja sådan ser de altså ud kalvetestiklerne. Dimsen der sidder som en meget stor regnorm på ydersiden er bitestiklen og den skal fjernes sammen med hinden.
Det er faktisk ret nemt; jeg skar med en skarp kniv igennem den tykke hinde, hele vejen langs med bitestiklen og så var både hinde og bitestiklen faktisk lige til at krænge af.
IMG_20171015_113845.jpg
Her er der 1 med og 1 uden frakke på.
IMG_20171015_114050.jpg
Skåret i mundrette stykker - fuck det lyder mærkeligt at skrive om testikler...
IMG_20171015_114310.jpg
Krydringen er salt, grøn tabasco, Worchestershiresauce og røgpaprika.
IMG_20171015_113457.jpg
Rå ser brisler sådan her ud, de skal lige blancheres for at blive faste nok til at blive renset for hinder/bindevæv.
IMG_20171015_154618.jpg
Efter at de er kogt en 5-6 min og er kølet ned igen er de faste og man kan pille/skære hinder af.
IMG_20171015_154623.jpg
Her skåret ud i passende bidder.
IMG_20171015_155007.jpg
Samme krydring som testiklerne.
IMG_20171015_162926.jpg
Avocado, salt, creme fraiche, løg og hvidløg.
IMG_20171015_163253.jpg
Peberfrugt, frisk chili, tomat, persille, mynte, koriander og limesaft.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3038

Re: Endnu en ret i serien med indmad; "suck my balls mate"

Indlæg#2 » 15. okt 2017, 18:24

En lille update - nu med panering.
Sjovt som alt kommer til at se lækrere ud men en panade på.
Vedhæftede filer
IMG_20171015_160213.jpg
Rasp, salt, paprika, sennepspulver, hvidløgspulver, sellerisalt samt lidt Bad Byrons bbq krydderi.
IMG_20171015_180307.jpg
Klar til kamp - nej jeg dobbeltpanerer ikke.
IMG_20171015_180558.jpg
Tag det lidt i små portioner og skyl samt tør fingrene ind imellem, ellers ender man med panadefingre.
IMG_20171015_181542.jpg
Nosser til venstre og brisler til højre.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1182

Re: Endnu en ret i serien med indmad; "suck my balls mate"

Indlæg#3 » 15. okt 2017, 19:45

Jeg syntes det er virkeligt fedt du eksperimenterer med indmad.Husk billeder af resultatet og en smags- og gerne også konsistens vurdering.
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3038

Re: Endnu en ret i serien med indmad; "suck my balls mate"

Indlæg#4 » 15. okt 2017, 19:52

Så kommer slutspurten.
Det smager altså godt. Jeg har læst at konsistensen kan sammenlignes med en kammusling og det er ikke helt galt. Det er meget mørt og også meget ensartet i konsistensen - lidt ligesom en McNugget - bare blødere.
Altså en McNosset...
Smagen er langt hen ad vejen som brisler - ret ubestemmelig: er det seafood?, er det kylling?, er det havtaske?
Disse brisler var faktisk lidt seje i det oven på McNossets - det plejer brisler ikke at være, så der har vi nok været lidt uheldige.
Hvad vil vi helst spise? Alle var enige om at brisler er bedre, men der var heller ingen i familien (alder: 13, 15, 45 og 48) der vil sige nej tak hvis det bliver serveret igen.
Alt i alt en rigtig god og interessant oplevelse.
Vedhæftede filer
IMG_20171015_190023.jpg
Så er der McNossets direkte fra den gyldne pøl.
IMG_20171015_190141.jpg
IMG_20171015_190848.jpg
En nosse-nugget skåret igennem.
IMG_20171015_191644.jpg
En brisselnugget skåret igennem.
IMG_20171015_191505.jpg
IMG_20171015_190412.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1322

Re: Endnu en ret i serien med indmad; "suck my balls mate"

Indlæg#5 » 15. okt 2017, 20:10

Jah, hmmm! Det er lidt underligt, men det færdige resultat ser jo godt ud.
Hvordan var duften af råvarerne?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3038

Re: Endnu en ret i serien med indmad; "suck my balls mate"

Indlæg#6 » 15. okt 2017, 20:47

Meget mild og neutral, ingen mærkelig lugt.
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 252

Re: Endnu en ret i serien med indmad; "suck my balls mate"

Indlæg#7 » 15. okt 2017, 20:53

Mcnosser ....... Undskyld prause , men Mcnugget lyder lidt bedre når man står i køen og skal bestille .

Men jeg må rose dig for og åbne mine øjne for madlavning på andre måder . Ikke kun for denne ret , men mange af dine retter har givet ideer hos mig .

Nicolai
Nicolai

Brugeravatar

Husum
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 585
Kontakt:

Re: Endnu en ret i serien med indmad; "suck my balls mate"

Indlæg#8 » 16. okt 2017, 04:36

Så er der da god basis for at lave "boller" i karry :lol:
Beklager. Mentalt er jeg kun 11 år
- Husum -

OutdoorChef demonstratør

ProQ GFC-2150
OutdoorChef DualChef S425G
OutdoorChef City
OutdoorChef MiniChef
OutdoorChef Ascona
OutdoorChef Classic
Outdoorchef CompactChef


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 712

Re: Endnu en ret i serien med indmad; "suck my balls mate"

Indlæg#9 » 16. okt 2017, 09:11

du kan få alt til se appetitligt ud

flot indslagt om en over set spise
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 28 gæster